0 oy
684 göst.
Diğer kategorisinde (1,198 puan) tarafından
Hanimlar iyi geceler dogumunuz nasil basladi haftam yaklastikca meraklanip tedirgin olmaya başladım. Suyunuz nasil geldi sanci nasildi yada nişan gelip mi gittiniz hastaneye. Yani tam olarak sormak istediğim ne olunca doğum başlamış oluyor hemen gidiyoruz hastaneye bilgi verirmisiniz 

39 Cevaplar

0 oy
(1,134 puan) tarafından
Ahh ahh doğumum hiç bir şekil başlamadı her iki doğumumda da ne ağrı ne sancı ne nişan vardı ilki 40 haftalik suni sancıyla doğum yaptım ikinciyi sezaryen oldum 41 haftalik sen kendini bu konulara yorma hiç bebeğin nasıl ne zaman gelmek istiyosa öyle olucak ve sancı olunca pat diye doğurmuyosun canım keşke öyle olsa yakın zamanda deneyimleyip göreceksin;)
(1,134 puan) tarafından
Heyecanda vardır kaç haftaliksin canım rabbim kolay doğum nasip etsin sezaryen olduğum bebişim 2 aylık oldu keşke  normal olma imkanım olsaydı normal doğum gibisi yok cidden doktorlar ebeler boşuna normale yönlendirmiyo  sezaryen oldum doğum yapmamış gibi hissettim 40'kim çıkana kadar o piskolojiden kurtulamadım ilkini normal yaptığım için avantajlarını ve güzelliğini biliyorum ama nasip kısmet işte olmayınca olmuyomuş normal doğurursun sende inşallah
(1,198 puan) tarafından
33 haftaligim ben :) normal istiyorum oylede görünüyor ama bilemiyorum :)
(1,134 puan) tarafından
İnsallah canım normal olur normal istiyosan hareket et bolca açılma olsun cinsiyet ne
(1,198 puan) tarafından
Kizim olacak Allah'ın izni ile inanin gun icinde hic oturmuyorum normalde de kilo var biraz  çünkü rahat bir dogum olsun diye uğraşıyorum
(1,134 puan) tarafından
En iyisini yapiyosun canım bende çok hareket ederdim ama olmayınca olmuyo açılma vs
-Reklam-
0 oy
(589 puan) tarafından
Akşam çok minik bi ağrı vardı belimde bacağıma vuruyodu banyo yaptım geçti. Sonra gece uyurken suyum geldi hastaneye gittikten çok sonra sancılarım başladı
0 oy
(392 puan) tarafından
Saat başı gelen ufak sancilarim vardı ama düzenli değildi. Ben zaten 40+5 e gelmiştim. O yüzden anladım hemen egzersizler yapmaya başladım. Evde yürüdüm hiç oturmadim nerdeyse. Sonra nişanım geldi. İlk adet olduğun gün önce bir leke gelirya aynen öyle. Saat geçtikçe sancılarım siklasmaya şiddeti artmaya başladı. 7dakika da 1 e düşünce yola çıktık. Hastaneye gittiğimde 2cm acilmam vardı. O sancılar asıl sancilar değilmiş meğer. Hastaneye gittim 1 saat içinde sancılar dayanilmaz bir hale geldi. Epidural istedim hemen verdiler epidurali ve kuş gibi oldum. 3 saat uyudum dinlendim sonra yine başladı ben bidaha istedim 1 saatte öyle dinledim. Ama acilmalarimi yavaşlattı epidural. Keşke biraz daha dayansaydimda almasaydim diyorum çünkü doğumdan sonra çok şiddetli baş ağrısı ve boyun ağrısı çektim 5 gün. Lavman yapıldı ve 11saat sonra suyumu patlattı ebe. Ve acilmam iyice hızlandı. Son 2 saat kala ikinmaya başlattı ebeler. Sonra 9cm bulunca açılma doktorum geldi. 20dakika içinde doğurdum. Çok yoruldugum için ikinmalarim zayıflamisti en sonunda ebe bastırdı karnıma ve 16saatin sonunda oğluma kavuştum. Cok ağrılı ama iyi ki normal doğum olmuş. 1 gün sonra suni sanciyla veya sezaryen ile doğumum olacaktı 1 gün öncesinden kendi sancım.geldi. 2 dikişim vardı sadece. Doğurmaya çalışırken atılan kesikler hiç hissedilmiyor herkes bundan korkuyor ama doktor iğne vuruyor uyuşuyor orası. Sancilardan iğneyi bile duymuyorsun hatta. Mesele doğum sancıları ama öldürmüyor işte öyle düşün ve boşuna çekmiyorsun diş ağrısı gibi. Sonunda çok şahane biseyle karsilasiyorsun ve o senin dünyada en sevdiğin kişi oluyor.
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Hiç başlayacağı yoktu canım 40+5 de kontrole gitmiştim suyum bitmiş meğer hiç anlamadım
0 oy
(239 puan) tarafından

Nişanım geldi 2 veya 3 gun sonra gece agrim basladi sabah gittik hastaneye aksam 9.16 gibi doğdu :D

0 oy
(13,397 puan) tarafından
Sancı sabahtan hafif vardı 6 gibi arttı önce nişan geldi hastaneye gittik 3 saat sonra falan da tam ameliyata girmeden suyum geldi anlamadım bile ben anne üstüm ıslandı dedim sadece 
0 oy
(179 puan) tarafından
Normal kontrole gitt doktor suyun azalmış dedi 4 cm açıklığın var dedi 4 saatte doğum oldu 
0 oy
(70 puan) tarafından
41 . Haftaya girdim doktora gittim doktor artik seni dogurtalim dedi yatisim yapildi saat 12 de yatisim yapildi 16.30 a kadar suni sanci cektim baktilar bebegin gelecegi yok doktor sezeryan yapalim mi dedi olur dedim 17.05 de bebegim dogdu 
0 oy
(774 puan) tarafından

Kız benim 41. Haftada sabahsı suniye gidecekken gecesi nişanım geldi geldiği gibi bel ağrısı vurdu derken 2 saat evde yürüdüm sonra hastaneye gittik 3 cm açılma vardı 2 serum suni yedim toplam da 15 saat sonra 3 ıkınmada doğdu Allaha şükür ama benim nişan geldiği gibi doğum başladı :D

0 oy
(12,522 puan) tarafından

İlkinde sancısız susuz nişansız :D haftam dolduğu için yatışım yapıldı 

İkincisinde ağrı ile başladı nişan su gelmedi hastanede açtılar su kesesini

Doğumum belirtisi 
- sancı 
- nişan 
- su dur canım bunlardan biri ya da birkaçı ile başlar doğum 
0 oy
(313 puan) tarafından
Söylüyorum doktor sabah 7 de gel dedi banyo yaptım evden çıktım  dogumhaneye girdim kuzum 20 dk da aldılar :) sezeryan doğurdum pişman değilim Allah bı avaz da kurtarsin
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Büyük kızım da suyum geldi, küçük kızım da suni sancı ile başlatıldı canım. 
0 oy
tarafından
Benim ne suyum geldi ne nişanım geldi ne doğum sancım geldi hiç bişeyi yaşamadım acil sezeryana alındığı için :/
0 oy
(4,721 puan) tarafından
39+2 de sabaha karşı uyurken bı anda ağrı girdi eşime tam biseyler oluyor diyecektim ki biseylerin aktığını hissettim. Ama çok değildi benim doğuma kadar sızarak geldi suyum öyle başladı işte ☺️
0 oy
(61 puan) tarafından

Sabahtan hafif belime ağrılar girdi ama bu bilmiyodum hamilelik sancısı olduğunu aksama kadar öyle hafiften vuruyordu belime sonra gittikçe ağrın arttı görümce me sordum belim ağrıyo die o da doğumun başlıyo olabilir dedi. Bizde hastaneye gittim alttan baktılar 2 cm acilmam olmuştu. Doktor bni eve gönderdi dedi acın daha az acidan bağırınca gel dedi daha bu neyki falan dedi bnde eve gittim gece 4 e kadar evde acımı çektim artık eşimle odamı ayırıp Bn başka odaya geçtim ve orda bağırdım iyice acımı çektim ondan sonra dayanilmiycak hale geldim eşimi uyandırıp artık gidelim hastaneye dayanamıyorum dedim ve gider gitmez hemen doğuma aldılar ve 1 saate doğurdum oglumu:)

0 oy
tarafından
Suyum ve nişanım gelmedi gece 3 te sancım geldi sabaha kadar çektim 11 gibi hastneye gittik 4 cm açılmam vardı akşam 19.10 da doğum yaptım 

İkinci de ne su ne sancı ne nişan geldi kontrole gittim hafif suyum sızıyordu 4 cm açılmam olmuş yine kontrole diye gittim suni sancı ile doğum yaptım geldim 
0 oy
(20,248 puan) tarafından
39. Haftada kontrole gittiğimde suyumun bttiğini ve beni artık eve gönderemeyeceğini, doğumu bşlatmamız gerektiğini söyledi doktor. Suni sancıyla doğum yaptım. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 124 göst.
21 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Myangell (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 94 göst.
17 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (920 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 168 göst.
9 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sibellllllllllll (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 774 göst.
23 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Fatma Nur (118 puan) tarafından soruldu

411,682 soru

12,393,334 cevap

43,989 kullanıcı