0 oy
438 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından
Mahallemde 4 cocuklu bir abla var. Durumu yok. Ne zaman görsem kaldırıma oturmuş oyle bekliyor oluyor. Bazen önüne çorap koyuyor satmak için.dilenciler gibi el açmıyor bir sey istemiyor. Ama o halde karda yağmurda o kaldırımda oturduğunu gördüğümde yürek dayanmıyor. Konuştum bir keresinde eşi astım hastası olduğu için calismiyormus. Evleri kendi evleriymis. Evini dışından gördüm çok kötü durumda. İçeriyi tahmin etmek zor değil. Bazen çöp karıştırırken denk geliyorum. Bazen çöpten plastik toplarken.. arkasında en küçüğü 2 yaşında en büyüğü 10 yaşında olduğunu zannettiğim çocukları oluyor bazen. Bazende çocuksuz oturuyor. Simdi sorum şu bu ablaya ara ara yardim etmeye çalışıyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Yaşı genç eli ayağı tutuyor ama çalışmıyor.cocuk oldugu icin çalışmıyor desem çocuksuz cok defa gördüm. Yani bizim apartmana annem yaşında kadın merdiven silmeye geliyor. Acaba yardim ettikçe onu dilencilige mi itmiş oluyorum?

9 Cevaplar

+2 oy
(7,972 puan) tarafından
Muhakkak çalismamasinin geçerli bi nedeni vardir dilencilik yapmiyomus sonuçta sen Allah rizasi icin ona yardjm ediyosan sorgulamayi birakmalisin bence 
(24 puan) tarafından
Evet ama kızıyorum da bazen. Bir işte çalışsa o cocuklar az cok yeter. Şakır şakır yağmur altında ya da akşam soğuğunda cocuk yaninda oturmak onlara da bu durumu yaşatmak.. bilmiyorum kafam çok karışık
(7,972 puan) tarafından
Haklisin bi konussan cnm ne dicek
-Reklam-
+1 oy
(2,078 puan) tarafından
Bir işe girse işin belli giriş çıkış saati var, çocuklarına bakan yoksa çalışması çok zor olur, çorap satarken çocukların karnını doyurup, eşine yemek yapıp öyle çıkıyordur, kısacası istediği saatte gidip gelebiliyor, Rabbim yar yardımcısı olsun, seninde hayrını kabul etsin
(24 puan) tarafından
Cok zor bu dönemde ev gecindirmek. Markete gidip iki üç bir sey alsan 100 lira tutuyor. Hele cocuklu bir evde daha zor
+1 oy
(1,399 puan) tarafından
Bence ona bi is ayarla merdiven silmek gibi yada yakınlarda lokanta varsa bulasikcilik veya evlere temizliğe yakindakiler ile konuşsan ihtiyaci olan bayanlara temizliğe gitse komşular aranızda konusun kadının durumunu anlat yardimci olalım ufak tefek bi iste çalışmasına yardimci olalım hatta sende kadına küçük cocugunu bakabilirsen sana emanet edebilecegini soyle isten gelene kadar ben olsam böyle düşünürdüm ve yapardım 
0 oy
(679 puan) tarafından
Olabilir artik ne diyecegkmizi kime yardım edeceğimizi bilemiyorum bir teklifte bulun gelip sadece camlarimi silersen şu kadar diye bakalım ne diyecek bir yandan üzülüyorum bende biryandan  da çocuk yapmayı ihmal etmiyorlar kızıyorum ne bilim karışık 
(24 puan) tarafından
Saglik ocakları bile ücretsiz dogum kontrol hapı veriyor. Zaten durumun ortada hala neden cocuk yapıyorsun.  Bende bilmiyorum yaa o çocukları oyle gördükçe cok kötü oluyorum.
0 oy
(1,083 puan) tarafından
Gidip konuşun sana iş arayalım mı falan deyin facebook grupları var oradan ilan açın çalışmak isterse ama istemezse bişey diyemem  
0 oy
(1,908 puan) tarafından
Kocasının astım hastası olması çalışmasına engel değildi ayrıca temizlikleere gidebilir evlere canm bu devirde yardım etmeye bile korkuyo insan açıkçası inanmıyorum bazılarına
0 oy
(477 puan) tarafından
Eşi çalışamiyormuş astımindan dolayi o zaman çocuklara eşi baksin kendi bir ise girsin esim i isten çıkardılar 3 ay is bulamadı ben  buldum eşime dedim sen bak çocuğa calısıcam sen is bulana kadar 2 yaşında yeni girmişti kizim çalışmaya gittim ev kiraydı bide bizim oda oyle yapabilir birine el açmak o kadar kötü ki ailemin yardımı olduğunda cekiniyidunm ama sen Allah rızası icin yapmissin ama nereye kadar
0 oy
(1,475 puan) tarafından
Siz gorevlilere tlfn edip yardımcı olmalarni sagliyabilirsnz elinin  ayagnin tutmasi yan gel yat bna yardm eden olur demk degildr bence herşeye sahit oluyorsanz karda buzda oturuyo diyonuz yardim merceklerne haber verebilirsnz
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Çalışmak varken neden o soğukta o kaldırımda otursun ki? Hem ona gelecek gelir bile belli değil.  En azından merdiven falan silse alacağı parayı bilir.  Bence mecbur olduğuu için orda . Sen Allah rızası için yardim et . Allah senden razı olsun .. hayrını kabul etsin 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 294 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 946 göst.
9 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Pasaninannesi44 (498 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 481 göst.
24 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde fatos18 (1,453 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 2,149 göst.