CENNET: HER DİLEĞİN GERÇEKLEŞECEĞİ EŞSİZ MEKÂN - Resûlullah (s.a.s.), ashabına cennetteki güzellikleri anlatıyor, ashab da can kulağı ile Kutlu Elçi’yi dinliyorlardı. Bu sırada bir adam, “Ey Allah’ın Resûlü! Ben atları severim. Cennette at var mıdır?” diye sordu. Şöyle cevap verdi sevgili Resûl: “Cennete girersen sana kırmızı yakuttan iki kanatlı bir at getirilecek. Sen de o ata binecek ve dilediğin yere onunla uçup gideceksin.” Bir başkası şöyle sordu: “Ey Allah’ın Resûlü! Cennette deve de var mıdır?” Resûlullah, dinleyenlerden her birinin zihinlerinden geçeni sormak istediğini fark etmiş olmalı ki bu soruya herkes için cevap mahiyetinde olan şu sözlerle karşılık verdi: “Allah, seni cennete koyarsa canının çektiği ve gözüne hoş görünen her şey senin olacaktır.” (Tirmizî, Sıfatü’l-cennet, 11). Zira Allah Teala şöyle buyurmuştu: “Ben salih kullarım için cennette hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın işitmediği ve hiçbir insanın hayal edemeyeceği nimetler hazırladım.” (Buhârî, Bed’ü’l-halk, 8)
Hayırlı geceleriniz olsun ♥️ cumanız mübarek olsun canlarım ❤️