0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (3,762 puan) tarafından
AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ - Günlük beden bakımıyla ilgili olarak pak Nebî’nin (s.a.s.) üzerinde ısrarla durduğu bir husus, ağız ve diş temizliğidir. Bu durum kişinin sadece kendisiyle ilgili olmayıp ailesini, hatta tüm çevresini ilgilendiren bir husustur. Bir hadiste, ağız, burun ve diş temizliği, insanın fıtrî, tabiî bir gereksinimi olarak ifade edilmektedir (İbn Mâce, Tahâret, 8). Hz. Âişe, Peygamberimizin (s.a.s.) eve girdiğinde yaptığı ilk işin misvak kullanmak olduğunu (Müslim, Tahâret, 43) anlatırken Hz. Huzeyfe de onun (s.a.s.) geceleyin namaza kalktığında bile ağzını mutlaka temizlediğini aktarmaktadır (Buhârî, Cum’a, 8). Her abdestle birlikte dişleri fırçalamanın alışkanlık hâline getirilmesini öngören bir hadis-i şerifi ise şöyledir: “Eğer ümmetime –yahut insanlara– zorluk vermeyecek olsaydım her namaz vakti misvak kullanmayı onlara emrederdim.” (Buhârî, Cum’a, 8)

NAMAZIN FAZİLETLERİ - Namaz dinin direği, müminin miracıdır. Kişiyi kötülüklerden korur. Kur’an-ı Kerim’de “...namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor...” (Ankebût, 29/45) buyurulur. Peygamberimiz de “Bir kimsenin camide cemaatle kıldığı namaz, (cemaate gitmeyerek) yalnız başına kıldığı namazdan yirmi yedi derece daha sevaptır.” (Buhârî, Salât, 87; Ezân, 30) buyurmuşlardır. Resûlullah (s.a.s) “Cennette seninle beraber olmayı isterim.” diyen sahâbîye “Öyleyse çok secde ederek, bana yardımcı ol!” (Müslim, Salât, 43) buyurdu. “Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider, kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder, zararlı çıkar.” (Tirmizî, Salât, 188) 

5 Cevaplar

+1 oy
(3,762 puan) tarafından

En İyi Cevap
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
(1,805 puan) tarafından
❤❤❤❤❤
(3,762 puan) tarafından
❤️❤️❤️ cancağızim
-Reklam-
+1 oy
(891 puan) tarafından
Allsh razi olsun canim guzel paylasimlarin icin
(3,762 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim ne çok ihtiyacımiz var Rabbimizin rızasına Rabbim hepimizden razı olsun ♥️
(891 puan) tarafından
Gercektende ihtiyacımız var canım allah bizleri dogru yoldan şaşırtmasın inş❤
(3,762 puan) tarafından
Amin amin amin cancağızim ❤️
0 oy
(1,295 puan) tarafından

Hayirli sabahlar Allah razi olsun canim cok guzel seyler anlatiyosun 
(3,762 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim:( Rabbim hepimizden razı olsun ♥️

Tek başıma değil de sizinle de paylaşmak istiyorum güzel şeyleri canım
0 oy
tarafından

Güzel post olmuş ama iki yazıyı da ayrı postlarda yazsaydın böyle çok uzun olmuş herkes okumayabilir. Ben de uzun yazıları görünce kaçıyorum da :D

Bu ayet hadis olduğu için okudum. Ellerin dert görmesin sağoll :)

Hayırlı sabahlar bu arada

(3,762 puan) tarafından
İkisi de ayrı ve konusu güzel cancağızim ❤️ sabah a Uygun diye düşünüyorum:)

Teşekkür ederim ♥️❤️
0 oy
(3,909 puan) tarafından
Hayırlı sabahlar canim
(3,762 puan) tarafından
Sağol cancağızim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 163 göst.
14 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,374 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.