Çocuklarınız açık konuşmaya başladığı zaman onlara "lâ ilâhe illallah"ı öğretin. Okumaya başladıklarında ise onlara namazı emredin. - Hadisi Şerif-Ramuzel Ehadis
ÇOCUKLARDA ÇALMA DAVRANIŞI - Çalma davranışı, çocukluk çağında görüldüğünde “Dikkatini bana ver, sana bir şey anlatmaya çalışıyorum.” mesajının bir davranış bozukluğu olarak ortaya çıkmış hâlidir ve “çocukça bir davranış” diye geçiştirilmemelidir.##Çalma davranışı gösteren çocukların ailelerinin asla yapmamaları gereken davranışlar: Suçlayıcı, cezalandırıcı, küçük düşürücü, tutumlar sergilemek. Arkadaş ya da akrabaların önünde bu konuyu konuşmak. Bu davranışı nedeniyle çocuğa duyulan güvensizliği ifade etmek ve bunu her durumda hatırlatmak. Abartılı ve şiddet içeren davranışlar sergilemek. Bunlar yerine, soğukkanlı davranmalı ve uzman yardımı almalıdır. Zira kendi başına çözmeye çalıştığımız bu sorun, başlarda sönmüş gibi görünse de ileride yeniden ortaya çıkacak veya yerini başka bir davranış bozukluğuna bırakabilecektir.##Uzman eşliğinde yapılan çalışmalarda nelerin bu davranışın gelişmesine yol açtığı tespit edilmelidir. Davranışın nedenleri kontrol altına alındığında davranış da hızla ortadan kalkacak ve yeni sorunların oluşumu da engellenmiş olacaktır.
İNTERNET BAĞIMLILIĞI - İnternet bağımlılığı günümüz insanının karşı karşıya olduğu tehlikelerden biridir. Kadın-erkek, genç-yaşlı fark etmeksizin her yaştan insan internet bağımlısı olmakla karşı karşıyadır. Teknolojinin hızla ilerlemesi, bilgisayar ve cep telefonlarının günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına sokmuştur. Birçok insanın olağan haberleşmeyle başlayan internet serüveni, oyunlar ve sohbet siteleri ile yeni bir boyut kazanmıştır. Esasen faydalı bir bilgi ve iletişim kaynağı olan internet; bilgisayar ve bilgisayar özelliği olan cep telefonları aracılığıyla adeta kontrolden çıkmakta ve gelişme çağındaki çocuklar için zararlı bir bağımlılığa dönüşmektedir. İnternet bağımlılığı; iletişimde kullanılan birtakım figürler ve işaretler dolayısıyla dil öğrenimi ve gelişimini de olumsuz yönde etkilemektedir. İlk başta masum bir ilişki gibi görünen günlük haberleşmeler zamanla sosyal ilişkileri zedelemekte, akrabalık, arkadaşlık gibi sosyal kurumları yok etmektedir. Ayrıca fizikî ve rûhî bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır.