0 oy
556 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar ben inşaat mühendisliği mezunuyum son sınıfta hamile kaldım mezun oldum doğurdum derken iş aramaya yeni yemi başladım yaklaşık 2-3 aydır iş arıyorum malum virüs nedeniyle her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de sıkıntı var ve şu an firmalar bırakın mühendis almayı elindeki mühendisi işten çıkarıyo ben yine de bi kaç firmaya cv bıraktım neyse baktım mühendislikten iş bulamıcam dedim başka işlere yöneleyim işkurda büro memurluğu ofis elemanlığı yönetici asistanlığı gibi işlere başvuru yaptım gittim bizzat yüz yüze görüştüm bi mali müşavir büro memuru arıyormuş adam cv istedi verdim baktı sen mühendis misin dedi evet dedim sana yazık olur ben seni burda işe almiyim bi çay içelim sohbet edelim o kadar mühendis olmuşsun daha iyi yerlerde çalışmayı hak ediyosun dedi eşimle ben şok olduk öyle kaldık şimdi A101 bim gibi kurumsal firmalara başvuru yaptım yarın da burdaki yerel marketlerin ofislerine cv bırakcam kasiyerlik market görevlisi işleri için dua edin iş bulayım. Bu arada şunu belirteyim üniversitelerin mühendislik bölümü mezunu çok fakat ülkenin mühendis ihtiyacı az olduğu için işsizim. 

18 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Bu arada şunu da söyliyim burda bi kaç gereksiz vardı bence sen mühendis falan değilsin bilmem ne diyorlardı bana hiç kimse keyfinden istediği işi yapmayıp başka işlere Bakmaz ben mühendislik işini çok isterdim fakat güzel ülkemin mühendis yetiştirmek değil de tecrübeli eleman sevdası yüzünden işsizim onlar gelip boş boş konuşmasın
(449 puan) tarafından
Bende yapı denetim teknikeriydim iş arıyprum ama sektör berbat lakin çalıştığım dönemde ofise birçok mühendis geliyordu ama cv leri direk çöğe atıyordum çünkü yıl ve ğrogram tecrübesi öncelikleriydi ofis sahibinin şuan kendi bölümünde iş bulmqn aşırı zor ama dayın varsa rahtsın:&)
tarafından
Kim bu dayı ya biri  beni tanıştırsın her sektörde adı geçiyor o dayının:)
tarafından
Nerde dayı bizde keşke olsa
-Reklam-
+1 oy
(9,652 puan) tarafından
Canım eğer maddi acıdan çok zorlanmiyosan gerçekten okadar güzel bir bolum bitirmişsin biraz daha ara sabret.. okadar eğitim görmüşsün adam gerçekten haklı korelmemelisin ne güzel ki o farkındalığa sahip biri karşına çıkmış.. 
tarafından
Canım şu an bir liraya bile ihtiyacım var önceki olayları biliyorsan eşyalarımı satıp altın almıştım yarın onu bozdurup bi kaç borcumuz var onu ödücem o kadar zor durumdayız
(9,652 puan) tarafından
Yok canım giremiyorum bu ara postlara falan hiç bakamıyorum:/ ahh keşke şartlar böyle olmasaydı üzüldün sizin adınıza..  inşallah en azından sana daha laik bir iş bulursun en yakın zamanda
tarafından
İnşallah canım Allah razı olsun
0 oy
(7,638 puan) tarafından
Önüne gelen  mühendis müteahhit olduğu için maalesef Okuyan boş geziyor inşallah  hayırlı bir kapı açılır 
tarafından
Aynen öyle malesef cebinde biraz parası olan müteahhitliğe başlıyo sonra binalar en ufak depremde yerle bir oluyo bizim bi mühendis abi mütaİT diyo onlara
(7,638 puan) tarafından
Boşu boşuna okuyoz  para varsa meslek çok
tarafından
Aynen öyle malesef
0 oy
tarafından
Senin gibi isşiz olan çok kişi var rabbim yardımcınız olsun
tarafından
Aynen öyle canım Allah herkesin yardımcısı olsun
0 oy
(389 puan) tarafından
Rabbim gönlünd göre bi iş nasip etsin insallah
tarafından
0 oy
tarafından
Benim arkadaşım türkiyede iş bulamadı rusyaya gitti bu yüzden inşaat sektörü en yüksek orada 
tarafından
Evet öyle canım ben de bekarken öyle düşünüyodum rusyaya gitmeyi ama nasip olmadı
tarafından
Okuduğun bölüm çok güzel bi kadın içinde çok onurlu bi meslek bana göre ama iş konusunda zor allah güzel şeyler çıkarsın karşına
tarafından
Evet canım aslında çok zor ama çok da güzel bi meslek çok seviyorum ama yapamıyorum
0 oy
(1,806 puan) tarafından
Ben magaza müdürlüğü ve bölge müdürlüğü yaptim bu magazalarda ise aldiklarimiz ozellikle son zamanlarda hep öğretmenlerdi maalesef emek verip okuyanlar artik bu devirde issiZ 
tarafından
Aynen öyle canım çünkü çok fazla üniversite var çok fazla mezun var ve çok fazla emekli çalışan var aslında emekli olması gereken memurlar emekliye ayrılsa devlette de özelde de açık olacak gençler faydalanacak ama nerde
(1,806 puan) tarafından
Çünkü emek verip senelerce calisiolar emekli olunca 3 kuruş maas aliolar onlarda istemez mi emekliligin keyfini çıkarmak cok zor ve karmaşık bi dönemdeyiz allah hepimizin yardımcısı olsun insallah
tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(612 puan) tarafından
Eşim de mezun olduğunda biz sana istediğin maaşı veremeyiz, sen çok donanımlısın demişlerdi ki o zaman evlenmek üzereydik, asgari ücrete bile tamam diyecekti. Adamlar kafalarında nasıl bir maaş hayal ettilerse teklif bile vermediler o zaman :) iyi ki vermemişler şimdi daha iyi bi yerde, daha rahat çok şükür. İnşallah senin de öyle olur. 
tarafından
İnşallah canım annem de öyle diyo da bilmiyorum artık
0 oy
(3,276 puan) tarafından
Rabbim emeğinin karşılığını versin canım inşallah hayırlısıyla bulursun da rahatlarsınız biraz
tarafından
0 oy
(774 puan) tarafından
Yazık hepimize ne için okuduk biz üniversite mezunu insanlar hep sıkıntıda ben atama için kadro açılmadı sanayide aldım soluğu devlet memuru Olcam derken üretim sorumlusu oldum tamam maaşı memur kadar var ama koltuk söküp baştan döşemeyi öğrenmek hiç hayalim değildi 
tarafından
En azından iş bulmuşsun ben de marketler de olmazsa tekstil işine başvurcam belki olur
(774 puan) tarafından
Yaşadığın yer önemli burda iş bulamadim diyen yalan söyler o yüzden sıkıntı çekmedim evet
tarafından
Uşaktayım canım
0 oy
(1,278 puan) tarafından
Maalesef tek çalışamayan sen değilsin canım bende muhasebe okudum he şimdi napıyorsun dersen hiç bisey koca bi hiç boşu boşuna dirsek curutmusuz boşu boşuna gece yarilarina kadar ders calismisiz sonu husran yani ben üniversite okurken lokantada bulaşık yıkamıştım sırf babamlara yük olmim de kitap param çıksın diye hakkını alabildim mi tabiki maalesef bana tek faydası oğlumu egitebilcem en azından tabi o da işe yararsa sende inşallah tez zamanda kendi mesleğini yapabilirsin inşallah canım üzülme kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş sabret eminim Rabb'im sana da hayırlı bi kapı açacaktır:)
tarafından
Allah hiç kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın inşallah
0 oy
(103 puan) tarafından
İnşallah kendine layık işler bulursun hemen olmasa da şimdilik geçici işin olur inşallah. Üni bitirmeyen senin ne demek istediğini anlamaz ama bn çok iyi anlıyorum bnde bölümümde birbyere gelemedim evlenene kadar bimde çalıştım şimdi polisligi istyrm ugrasiyrm yine bölümümle alakası yok ama içtenlikle istyrm inşallah gönlümüze göre olur
tarafından
İnşallah olur canım. Ben de öyle düşünüyorum şimdilik herhangi bi yer olsun ilerde kendi mesleğim olur inşallah
0 oy
(1,116 puan) tarafından
Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum. Ve mezun olduktan sonra birçok yere başvurdum tesettürlüyüm diye alınmadım. A101 e çalışmak için başvurdum üniversite mezunuyum diye almadılar araya tanıdık sokarak A101e girdim :D sonra baktım ki olacak gibi değil İsmek kurslarında Hasta Kabul Elamanlığı kursuna yazıldım. MEB onaylı sertifika aldım.özel bir hastanede doktor asistanlığı hasta danışmanlığı yapıyorum. Ve bana hala ne mezunusun dediklerinde bilgisayar programcılığı diyince senin burda ne işin var diyorlar. Yaşınız kaç bilmiyorum ama kasiyerlik yapmaktansa böyle birkaç kursa gidip güzel bş yerde çalışabilirsiniz. Geçen sene işaret ve beden dili eğitimcileri çok iş sahibi oldu. Bu sene nasıldır bilmiyorum ama her iş verende işaret ve beden dili bilen eleman arıyorlar. Ayrıca şuan yapılıyor mu bilmiyorum ama evden ses kaydı dinleyerek rapor yazılaniliyor mr merkezlerinin. İsterseniz mr merkezleri ile görüşüp evden de çalışarak para kazanabilirsiniz
tarafından
Şu an kursa gidip iş bulmayı bekleyecek vaktim yok malesef
0 oy
tarafından
Kiz birde inşaat mühendisliğinde maalesef bayanlar tercih edilmiyor dezavantaj senin için belki inşaat değil farklı  bir dal olsa daha kolay iş bulurdun. Rabbim işini kolaylaştırsın hayırlı kapılar açsın 
tarafından
Cinsiyet ayrımı her meslekte var malesef
0 oy
(5,404 puan) tarafından
Aynen öyle canım ben üni den mezun olduğum sıra tabi hemen atama iş nerdeeee=) cv bırakınca dalga geçen bile olmuştu işte öğretmen ama buraya başvuru yapmış diye. Bir ara çağrı merkezine başvuru yaptım artık utanıyordum yazmıyordum sadece lisans mezunu yazıyordum=) 
tarafından
Ben de öyle yapmıştım ama adam sordu hangi bölüm diye :)
0 oy
(12,538 puan) tarafından
Benim kuzenimde senin gibi canim mugla sıtkı koçman dan ingilizce inşaat mühendisligi bolumunden hemde derece ile mezun oldu. Sonuç işsiz .. Gercekten çok yazik ya. Bizim devletimizin okuyan insana ihtiyaci yok. Allah yardimcimiz olsun
tarafından
Amin canım
0 oy
tarafından
Esim aselsan man gibi buyuk sireketlerde calisti sati alma gibi islerde okadar kotu durumdaydikki esim temizlik iscisi olarak basvuru yapti adam ben seni bu cv ile oraya alamam demis okadar uzulmus ki gidiyimmi ben demis Allah razi olsun o adamdan yok ben seni baska yere alacam demis ve suan 1 sene olacak esim muhasebeci olarak girdi cokta iyi is yeri umudunu kaybetme yani nerden ne gelecegi belli olmaz 
tarafından
İnşallah canım inşallah bak ne güzel insanlar çıkmış eşinin karşısına
0 oy
(874 puan) tarafından
Ben dış ticaret mezunyum Rusça İngilizce yabancı dilim vardı iş ariyodum tecrübe olmadığı için almadılar depoya ürün çıkış bölümüne son kontrolcü olarak gidebildim sonra ön muhasebe sonra ev hanımı şimdi anne olarak çalışıyorum ruscayi unuttum ingilizceyi eh iste... 
(874 puan) tarafından
Yani hava olsun diye değilde halimiz hep aynı diploma olmuş kaç yazar torpil yoksa
tarafından
Aynen öyle malesef

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 115 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (315 puan) tarafından soruldu
+1 oy
37 cevap 762 göst.
0 oy
8 cevap 328 göst.
12 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatya 5821 (325 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 123 göst.
31 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Leyla343480 (77 puan) tarafından soruldu

408,504 soru

12,274,234 cevap

37,683 kullanıcı

Kategoriler

...