0 oy
1,706 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kizlar 8 aylik bir oglum var .Dogdugundan beri bezini yalniz ben degsitirirm ve bunu bilirler.Kayinvalidemler bize geldi bende doya doya sevsin ozledi.diye verdim baya vakit geçiriyorlar ama biraz esneyince kayinvalidem durumu abartiyor.Gelmis annesi biz bezimizi degistirelim diyor tabi degistirelim dedim isimi biraktim gittim odaya ben degistirirm diyor bende ogrensin simdiden sadece annesinin degsitirecegini mahremiyeti dedim daha ogrenir büyüyünce nolcak degsitrmicez mi diyo ne fark edecekse bende annesi degsitirir dedim.Basimda bekliyor anne ben getiririm isim bitince dedim triplendi gitti valla bu konuda hassasim ayipsa da ayip.

56 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canim tabiki mahremiyet onemli bende cocuklarimi kimsenin yaninda altini degistirmiyorum ama anne ve babaanne cok baska cok abartmissin kalp kirmissin bos yere adi ustunde oglun var torun baldan tatlidir gelininde seni yargilarsa bu konuda kimse yasattigini yasamafan olmez
-Reklam-
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Bence bunu yaptın sonra abarttım mi diye düşündun sonra da buraya POST açtın ki bazıları seni destekleyecek bunu biliyorsun oda senin vicdanını rahatlatacak yoksa bu postu acmana başka anlam veremedim 
0 oy
(14,699 puan) tarafından
Babannesi yani ne  olacak kızımı kayınvalidem annem hep değiştirdi 
0 oy
tarafından
düzenlendi
İyi yapmışsın. Şöyle ki; annenin durumu iyiyse, çalışmıyorsa bebeğine de anne bakmalı. Mahremiyet gerçekten önemli. Ama dediğim gibi annenin işi, gücü yoksa anne bakmalı, anne ilgilenmeli bebeğiyle.
(3,033 puan) tarafından
Annesi çalışan bebeklerin çocukları mahremiyetsiz mi oluyor anane babanne bakıyor
tarafından
Canım yorumumu senin yorumundan sonra düzelttim Hayalperestbirealist. Ben de zor doğum yaptım. Ve bir-bir buçuk ay ben kendim ilgilenemedim bebeğimle. Annemler ilgilendiler. Ama imkan varsa annenin kesinlikle anne ilgilenmeli bundan sonra.
0 oy
(7,290 puan) tarafından

:DAh keşke k anada değiştirse. Malesef o bez akşama kadar dursa bende hasta falan olsam değiştirmez canım.. Annesi değiştir bu yapmış der atar önüme :ermm: 

Kendi anama canım kurban <3 Çarşıya çıksam ooho tertemiz olduk biz annesi der... Allahım başımızdan eksik etmesin inşallah cümlemizinki...

0 oy
tarafından

Kendi annemin değiştirmesine nasıl izin veriyorsam kayınvalidem değiştirmek isterse ona tabiki musade ederim. Bu karşı komşu değil ki yada el insanı. O onun canı kanı. Topluluk içerisinde altının açılmasına sonuna kadar karşıyım ama anne yani oda sonuçta. Bu postu bi komşun için açmış olsaydın farklıydı ama bu olmadı

0 oy
(1,939 puan) tarafından
Bende senin gibiydim kesinlikle benden başkası değişmedi 2 yasina geldi oglum sonucta eskiden cocuk buyutmekle şimdiki ayni degil 
0 oy
(565 puan) tarafından
En doğrusunu yapmışsınız bebek ne anlar falan demek çok yanlış mahremiyet eğitimi doğduktan itibaren başlar alt temizliğinden bir kişinin sorumlu olması banyoyu yalnızca anne ve babanın yaptırması anne baba ya da izin verilen kişiler dışında kimseyle tuvalete göndermemek bunlar hep mahremiyet eğitiminde vardır ve ayıp kötü şeyler değildir çocukları istismara karşı korur. Kimseye ayıp olacak diye çocuklarımızı savunmasız bırakmamalıyız. Özel bölge nedir kimler görebilir bunları tabiki daha ilerleyen yaşlarda öğrenicek ama temeli doğuştan oluşturulur. Tebrik ederim sizi. Bir çocuk gelişimci olarak Burda kaynananıza olan tavrınıza değil tamamen Bebeğinizle ilgili verdiğiniz karara yorum yaptım. Diğeri sizin bileceğiniz iş. 
tarafından
Ben aksi yorumları şaşkınlıkla okudum. Bir de bu konuda hassas olanlara yok b.kunu çıkardınız yok görmemişin çocuğu olmuş gibi sözler söylemişler. Yani herkes çocuğunu istedigi şekilde yetiştirir, ben de zaruret olmadığı sürece kızımla kendim ilgilenmek istiyorum. Bundan daha doğal ne olabilir gerçekten anlamadim
(565 puan) tarafından
Her konuda olduğu gibi burada da çocuğun yararına olacak şekilde davranmak gerekli diye düşünüyorum bu işin içinde olan biri olarak doğru olanı yazdım yapmak yada yapmamak ailelerin kendi tercihleri tabi ki saygı çerçevesinde eleştirebilse keşke herkes
tarafından
Keşke, fikir ayrılığı tabi ki olacak ama üslup işte
0 oy
tarafından
Canım benim kız çocuğum var babasının yanında bile değiştirmem ama babaannesi ananesi değiştirir yani kız olup dedesinin görmemesini istesen falan anlarım da ya da yabancı biri olsa komşu falan olsa yine anlarımda sen biraz ayıp etmişsin ne olacak ki sonuçta tamam mahremiyeti öğrenmesi lazım tabiki başkalarının yanında olmaz falan ama o da babaannesi sonuçta zaten büyüdükçe sen çocuğuna anlattıkça onu bilecek kendi istemeyecek zaten 
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Kadının kötü niyeti yok ki o da, torunun iyilgi için birseyler yapmaya calısıyor belli ki ne diye kalbini kırdın ki demezdi bence
0 oy
tarafından
Ananne babanne baba.. bu üçü haric kimseye vermem. Ama bu üçü Zor durumda kalırsam bence önemli değil aklı başına gelince anca öyle ince düşünürm
0 oy
tarafından
Ben sana katılıyorum eğitim evde başlar . Baştan nasıl başlarsan öyle gider. Anlamaz diye düşündüğünüz çocuklar her şeyi bilinçalti yapar. 
0 oy
(2,770 puan) tarafından
11 aylik kizim var hastaneye carsiya giderken kaynanaya birakirim 4 aylikdan beri gorumcelerde kaynanada hep sıkı sıkı tembihlerim bez doldugunda hemen degistirin kaka yaptiginda hic bekletmeyin diye derim ayip degil buyudugundede ben yokken gorumcelerde kaynanada banyosunu bile yaptirir ne olmus yani anneme daha hic degistirdmedim
0 oy
tarafından
Kız n'olacak degistiriverseydi benim annemde kaynvalidemde değiştirir
0 oy
(3,084 puan) tarafından
Benim kaynanamda kayınbabamn yanında açar ona kızarım ayıp yani ama değiştirmesine bişey demem 
0 oy
tarafından
Bebeğim doğdu sadece ilk hafta ben kendime gelene kadar annem ilgilendi alt değiştirmesiyle, sonrasında kayınvalidem geldi bir kez değiştirmek istedi gönülsüz verdim, farketti bı daha istemedi. Annem de sonraki gelişinde söylemedi bile. Yani anne varken neden başka biri degistirsin ki. Allah korusun hasta olurum, çalışmak zorunda olurum ikisinden biri bakar, zorunlu durumlar ayrı ama zaruret olmadıkça ne gerek var. Senin yerinde ben de olsam ben de vermezdim, hele ki bir yaşında artık kişi ayrımı da yapabiliyorken.
0 oy
(168 puan) tarafından
Canim benim kayınvalidem değiştiriyor ama asla erkeklerin yanında değiştirmez sobali evimiz gecen gun odadan çıkardım herkesi kimsede bisi demedi kayınvalidem dedim öyle çıkarır odadan herkesi çocuk üşümesn diye
0 oy
(5,138 puan) tarafından
İlk yıkarken de kimle yıkadın tek mi 
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Ne olcak ki değiştirse bu kadar  abartmaya  gerek yok  bence  benim  eşim  annem  değiştiriyor  yanı  n3 olcakmis 
0 oy
(13,345 puan) tarafından
Umarım bir gün bir torunun olur, umarım gelinin de aynı muameleyi sana yapar canım. Empati yapabileceğini sanmıyorum bunu yaşarsan o zaman kalbinin ne kadar kırıldığını anlarsın kadının. 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 791 göst.
12 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 717 göst.
23 Eylül 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde 123elif123 (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 894 göst.
21 Eylül 2020 Diğer kategorisinde .SU. (5,407 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 331 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde ❤❤❤❤MAŞÂLLAH❤❤❤❤ (2,770 puan) tarafından soruldu

410,485 soru

12,347,097 cevap

40,220 kullanıcı

Kategoriler

...