0 oy
169 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından
KİM GÜZEL BİR ÇIĞIR AÇARSA… - Medine’de, ashabın mescitte namaz için Resûlullah’ı beklediği sırada mescide bir grup insan geldi. Bunlar, Mudar kabilesine mensup, yoksulluktan neredeyse üzerlerini örtecek elbiseye sahip olamayan fakir Müslümanlardı. Onların bu vaziyetini gören Resûlullah’ın üzüntüsünden âdeta yüzünün rengi değişti. Ashabına namazı kıldırdıktan sonra infakta bulunmaya dair kısa bir konuşma yaptı. Bunun üzerine ilk önce ensardan bir adam, omuzladığı bir torbayı bağışlamak üzere mescide getirdi. Ardından bir başkası, sonra bir başkası… Ta ki yiyecek ve giyeceklerden iki yığın meydana geldi. Bunları gören Resûlullah’ın mübarek yüzü güldü ve şöyle buyurdu: “Kim İslam’da güzel bir çığır açarsa hem (kendi yaptığının) sevabını, hem de kendisinden sonra o işi yapanların sevaplarını alır. Üstelik onların sevaplarından da bir şey eksilmez. Kimde kötü bir çığır açarsa, hem (kendi yaptığının) günahını, hem de kendisinden sonrakilerin günahlarını yüklenir; onların günahlarından da bir şey eksilmez.” (Müslim, Zekât, 69)

Tansiyonum rahat vermiyor bir çıkıp bir iniyor nabzim da düzensiz yattığım yerden yükseldiği oluyor 100y geçiyor

Bugün özellikle kendimi daha bir hasta gibi hissediyorum acile gitsem birşey yaparlarmi bilemdm idrar yolu enfeksiyon vardı en son okdr serum yedim birşey yapmadı hala kötü durumdydm hastanede iken gidersem sabaha kadar çıkamam diye gitmek de istemiyorum

1 cevap

0 oy
tarafından
Çok geçmiş olsun canım... 

Rabbim bizi yolundan ayırmasın inşallah 
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,492,746 soru

24,390,811 cevap

349,285 kullanıcı

...