0 oy
348 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından
BİR HİKAYE, BİR YORUM - Nasreddin hoca bir gün dostlarına; “Ben ölecek miyim?” diye sorar. “O nasıl soru hocam öyle? Biliyorsunuz ki herkes ölecek” der dostları. “Peki” der hoca merhum, “Benim cenaze namazımdan sonra hoca efendi size ‘nasıl bilirsiniz?’ diye soracak. Bu soruya ne cevap vereceksiniz?” “Aman be hocam. Nasıl cevap verebiliriz ki? Tabi ki ‘iyi biliriz’ diyeceğiz” derler. Bunun üzerine hoca efendi; “Yahu dostlar, madem öldüğümde ‘iyi biliriz’ diyecekseniz bunu ben yaşarken yüzüme karşı söylesenize!” diyerek önemli bir gerçeğe işaret etmektedir. Yüreğimizdeki sevgiyi dile getirmek konusunda yeterince rahat değiliz. Beğenimizi dile getirmenin doğru olmadığı gibi bir anlayışa sahibiz. Daha da kötüsü, beğenimizi çok rahat dile getiremeyen bizler, uyarı, hatta cezalandırma konusunda daha rahatız. Olaylara her zaman olumlu yönden bakmayı öğrenmeli, sevdiğimizi sevdiğimiz kişinin yüzüne söyleyebilmeliyiz. Çünkü Peygamber Efendimiz; “Bir kimse din kardeşini severse, sevdiğini o kimseye söylesin.” buyurmuştur (Riyâzü’s Sâlihîn, DİB Yay. 9. Baskı. Emel mat. Ank. c. 1-Hadis no; 384).

4 Cevaplar

0 oy
(53 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Çok güzelmiş yüreğinize sağlık bende bir şey paylaşmak istedim okuyunca 4.yılından devam eden bir evliliğim var ve bana anneden de öte olan bir k.validem. İki erkek evladı var onları öyle güzel sever ki ne eksik ne fazla ve evlatları da öyle çok ağır imtihanları olmuş ama o hayata sarılmış ve insanlara sevgiyle yaklaşmış onunla şunu gördüm önemli olan güzel insanı aramak değil insandaki güzelliği aramakmis ve bir insan birçok insana dokunabilirmiş yeter ki önyargılı olmayalım şu şöyleymiş bu böyleymiş bu böyle olduğu için o hayatı yaşıyor. Kimsenin Allah ile olan hesabını dürmeye kalkmayalım dünya adına bir derdini giderebiliyorsak onu soralım merhem olmaya çalışalım. Elhasil ben 26 yaşındayım ama 4 yılda öyle çok şey değişti ki issiz geceler gözüm yaşlı çok defa dua etmiştim Allah bana eşimi ve annemi yolladi ve annem de der eğer seviyorsan söyle annem bir tane hayatımız var sevgi her şeyi iyileştirir. Selâmetle.
(3,769 puan) tarafından
Senin hayatının güzelleşmesine çok sevindim cancağızim ❤️:), her zaman da güzel olsun inşallah

Sevgi çok önemli ben çok severim severdim herkesi kimseyi ayırt etmez disalamaz düşmanm olsa evet fevri ckslarm vardır amma yüzüme düşmanm gülse bile kötü davranamazdm asla
Öyle çok darbeler aldimki insanlardan çok uzaklstmdi bı ara anlatmaya kalksam oo bitmez
Bu lafı oyzdn kısa kesiorm:/

Ama çoğu şeyi yendim kendi cabamla gerçi çok değiştim amma elimden geleni aynı ben olmaya devam ediyorm
(53 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Allah karşımıza güzel insanlar çıkarsın...Anlatılsa dediğin gibi herkesin imtihanı kendine ağır ama affetmek en güzeli imiş gönül ferahligiymis. Ama senin son paragrafta yazdigin belkide en zoru kötü insanlar içinde iyi kalabilmek kalmaya çabalamak dilerim Rabbim güzel kapılarını açar güzel yürekli insanlar çıkarır karşına çünkü belki benim karşıma kötü insanlar çıksaydı bambaşka bir insan olabilirdim.  Son olarak sevgi ve esenlikle...
-Reklam-
0 oy
(7,971 puan) tarafından

Maasallah cnm usanmadan paylasiyon sürekli:D

(3,769 puan) tarafından
Severek yapıyorum çünkü canım Bir Allah razı olsun denilmesi beni çok mutlu ediyor:)
0 oy
(218 puan) tarafından
Ben kendimi sevemiyorum . seni seviyorum dediğim için değer. bilinirse güzeldir. Herkes Bi sahte herkes Bi zalim olmuş.. kime nasıl diyeyim. Çok incindim çook incittiler...... 
(3,769 puan) tarafından
Yaratılanı sev yaradan ötürü demiş Mevlana hazretleri ben seni seviyorum cancağızim ❤️

Herkes bir parça bizden alıp götürüyor kuzum maalesef
(218 puan) tarafından
Yaradan o kadar yüce ki ona kalbim doymuyor sevgim doymuyor hep aç kalıyor

Kalp kırmak , KABE yi yıkmak gibidir..
Demiş peygamberimiz (hz. Muhammed s.a.v)

Benim o kadar kalbim kırıldıki anlatılamaz..

Rabbim yüzünü her daim güldürsün seni seviyorum canım benim ❤️
(3,769 puan) tarafından
İnan kimseye gerek yok muhtaç dglz eşimiz annemiz kızımız kim varsa hepsi emanet hepsi Allah'tan daha fazla sevemez bizi bizde onu herkezden daha çok sevmemiz lazım
Bir insanın kalbinin kırılması nedir bilirim
Rabbim seninde yüzünü güldürsün kalbini mutluluklardan atışlari hızlansin inşallah ❤️
0 oy
tarafından
Evet çok güzel bir yazı. 

Ya sevmezsek napıcaz içimizdemi yaşayalım yoksa gösterelimmi? 
(3,769 puan) tarafından
Genelde sevmemezlk duygusu içimizde yaşadığımız birseydir
Bunu dışa vurmak yerine göre mantıklı olur amma eğer göstermek sadece zarar getirecek ise yada bir fayda sağlamayacaksa dile getirmenin bir anlamı olmaz
Bunu demeden daha çok anlayacak bir insan olması lazım çünkü karşımızda
Bazen birine seni sevmiyorum dersin o kelime o insana senin tahmin edemecgndn daha çok zarar verebilir ve bunu gördüğünde eğer ki görürsen çok daha uzuleblrsin
Yada sevmiorm değilde zmna brkrsan sevebkrsn bu konu uzun bir konu cnm
tarafından
Teşekkürler canım ❤️
(3,769 puan) tarafından
,♥️♥️♥️♥️♥️❤️❤️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 237 göst.
30 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 391 göst.
8 Nisan 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 202 göst.
18 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 566 göst.

406,498 soru

12,191,844 cevap

36,713 kullanıcı

...