0 oy
458 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar bebeğim 5 ay 1 haftalık 6. Ayımıza 3 hafta var yani.

Şuan BEBELAC GOLD 1 kullanıyorum. 

Bebeğim doymuyormuş gibi geliyor. 

Sizce 2 numaraya geçmek gerekir mi. Doktor kontrolü haftaya kendisi ile de görüşeceğim lakin sizlere de danışmak istedim. 

Yoksa tam 6.ayı mı beklemeliyim. 

11 Cevaplar

+1 oy
(3,118 puan) tarafından
Kaç olcu veriyorsun? Bir de kilo alımı iyiyse doyuyordur bezini kaç kere aldığın da önemli eğer fazla yapıyorsa yine doyuyordur. 6 ay bitmeden 2 numaraya geçme
tarafından
Tamam yok geçmeyeceğim yalnız 6 ay bitmeden 2 ye geçme demissiniz 6. Ayda mı 2 numaraya geçiliyor 6. Ay bittikten sonra mi kafam karıştı ben 6. Ay olur olmaz geçilir sanıyordum
(3,118 puan) tarafından
6. Ay bittikten sonra. Doktorum öyle demişti.
tarafından
Tamam çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(51,841 puan) tarafından
hic kullanmadım bilmiyorum canim doymadigini nasil anladin
tarafından
Huzursuzluğu devam ediyor. Gaz değil diş değil aklıma o geldi canım acaba doymuyor mu diye düşündüm
0 oy
(2,477 puan) tarafından
Canim doymuyorsa mama miktarini artirmayi dene doymuyo diye numara büyütmek olmaz ki
tarafından
Bilmediğim için sormak istedim
(2,477 puan) tarafından
Hip markasinin veya aptamilin kasik mamalari var icinde un vs var belki aksamlari ondan verirsen tok tutabilir eger kesin ac oldugunu düşünüyorsan
tarafından
Doktor kontrolüne görüşeceğim hafta ici randevumuz var gözle görünür birşey yok şükür dış değil diyorum ama belki damakları ağrıyor. Çok huzursuz bende öyle zannettim acaba doymuyor mu diye ama dediğinizi bir deneyeyim
0 oy
(13,304 puan) tarafından
Kaç saatte bir kaç cc içiyor? Biberon arkasından ağlıyor mu? 
tarafından
2.5 saatte 90 içiyor acaba yetmiyor mu daha sonra hemen yapıp ardından vermek istiyorum kabul de etmiyor
(13,304 puan) tarafından
Ben de senin gibi yanlış besliyorum 5 aylıkken 5 saatte bir 210 cc içiyor Kerem doktor tavsiyesi olması gereken o canım 210 cc bebeğe bağlıdır bizimki oburix azıcık. Sen ona 180 cc yap bekle bakalım ağlamasını falan takip et.
tarafından
Öyle yapacağım canım gün gün takip edeyim inşallah düzelir
0 oy
(7,936 puan) tarafından
2.5 saatte 90cc çok çok az artik büyüdü tabii doymaz 180 cc ver ben öyle veriyorum doktorum doymuyosa arttir hepsinu icerse artik o şekil vermeye devam et dedi 90 cc yi 2.5 3  aylikken veriyodum
(3,118 puan) tarafından
Birden 180 e arttırmasın 90 CC ise 120 versin yavaş yavaş arttırır. Fazla verirse midesi genişler bu sefer her ay daha fazla vermek zorunda kalacak
tarafından
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ben o 90 hazırlıyordum genelde çok iştahlı bir bebek değil. Yetmediğinde tekrar hemen yapıyordum bazen içiyor bazen içmiyordu. Sanırım dediginiz gibi doymuyor. Yavaş yavaş arttırmayı deneyeyim inşallah olur
0 oy
(45,017 puan) tarafından
Mama miktarını arttir 
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Bebelac kullandım sürekli acıkıyordu kizim iki aydır Sma kullanıyorum çok memnunum tok tutuyor 
tarafından
Bende mama ile alakalı olabileceğini düşündüm bakalım doktoru ile de görüşeyim olmadı mama değiştireceğim çok teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim canım bizede doktorumuz demişti Sma kullanın diye anne sütüne en yakın mama diye
tarafından
Yardımınız için çok teşekkür ederim hepsini görüşeceğim doktorumuz ile
0 oy
tarafından
Kilosu ne kadar birde bu ay icin bie kilo belirleniyor ya eğer 6 ay in kilosunu yakalamış ise bir sonraki numaraya geçebilirsin bence
tarafından
En son 4. Ay aşısında tartılmıştı ebe ve doktorumuz yeterli olduğunu söylemişti hafta ici doktor kontrolünde kilo almamış ise doktorunda fikrini alarak mama değişimine gidebiliriz sanırım yada ek gıda ile takviye yapacağım. Çok üzülüyorum ya çok stres oluyorum :(
tarafından
Hiç üzülme canım cani icin de sağlığı yerindeyse kilonun hiç bir önemi yok inan benim büyük kızımın şekeri yükseldi geçen hafta neye uhradigimizi şaşırdık birde yasına gire kilosu fazla diet yapıyor şimdi sürekli ağlıyor kek çikolata vs diye ama yiyemez diğer kızım da tam aksine yiyor yiyor zerre kilo almiyo çocuk bir cimcik onada bundan kesip büyük e mi yediriyonuz diyorlar ") yeterki sağlıklı olsun gerisi her türlü hallolur
tarafından
Çok haklısın canım kusura bakma anca dönebildim yeter ki sağlıkları yerinde olsun ❤
tarafından
Estafurullah canım ne kusuru ") sıkma canını
0 oy
tarafından
bence 1 numara kalın ya mama miktarını arttırın yada miktar aynı kalsın bir kaşık fazla mama atın
tarafından
4 5 aylık olduğunda bebekler özellikle ben 4 aylıkken yaşadım atak dönemi diyorlar haftaya yakın sürdü sonra düzeldi ben aptamil kullanıyorum sadece bende mama veriyorum çok güzel kilo yaptı doyurucu da
tarafından
Meme reddi olduğunda tüm mamaları denedim aptamil bebeğimi kabız yaptı ama dediğin gibi atak dönemi de olabilir. Böyle yeterli beslenemedigini düşündüğüm zaman kahroluyorum :( her yerden bir bilgi almaya çalışıyorum. Doktorumuz ile konuşup tekrar mama değişimine gidebiliriz yeniden deneyebilirim aptamili çok teşekkür ederim
tarafından
kaç aylık tı bebeğiniz yardımcı olmak için soruyorum yanlış anlamayın benim kızım 1 2 aylıkken kullandığım da kabız oldu gazı çoktu bıraktım sma aldım oda güzeldi her yönden sonra kilosunu biraz daha toparlasın diye aptamile geçtim büyüdükçe azaldı gaz sıkıntısı hareketli oldukları içinde kendi de çıkarıyor
tarafından
Yok estağfurullah neden yanlış anlayayim. Durumu söyle kısaca anlatayım sizinde başınızı şişirmek istemiyorum :)
Bebeğim 3 aya kadar çok güzel emiyordu kilo alımı da iyiydi sütüm da maşallah baya vardı. 3. Ay bitti yani 4. Aya girdi aslaaa tutmadı bir daha mememi çok çok zor günlerdi daha önce bununla ilgili post açmıştım ama çok uğraştım. Emmiyor diyerek bırakmadım. Neyse ben mamalar denemeye başladım. Aptamil gaz yaptı sma ishal. Hip te inanılmaz kustu. Tabi bu denemelerin hepsi doktor kontrolünde oldu.
En son bebelac gold aldım. Bunda diğerlerine göre daha iyi gibi geldi. Icimi acısından. Ama o kadar iştahsız bir bebek ki biberonu bile zor tutuyor. Doktor dilinin bağına bile baktı yani acaba dil bağı birleşikte o yüzden mi içmiyor diye. Şükür oda yoktu. Yani buda böyle annesi bu durumu kabul et ve kendini yıpratma dedi.
Çok yıpranıyorum ve çok üzülüyorum bir anne olarak çareler arıyorum.
Şimdi bu mamayı da tekrar böyle yapınca bende ne yapacagimi şaşırdım.
2.5 saatte 90 içiyor. Bitirince tekrar vermek istiyorum o zamanda tutmuyor biberonu ya direk 120 yapıp vereceğim bilemiyorum yani çok çok üzülüyorum
tarafından
dediğim gibi bu aylarda içmemesi çok normal bende 2 3 haftaya yakın yaşadım sonra düzeliyor büyüdükçe de saatleri artıyor onu da iyi ayarlamak gerekir vitamin ilacı da kullanabilirsiniz biz kullandık iyi geldi doktor gözetiminde
0 oy
(1,572 puan) tarafından
Sonra dan yaptigin da yemiyorlar genel de benim kziim da oyle yemez di. Ama mamasini fazla yapardim o an icerdi. Sen fazla yap oyle yedir bakalim. Bide yedirirken oyala oyuncak emzjk flan oynat karsisin da 
tarafından
Bundan sonra öyle yapacağım biraz fazla yapayım en kötü dökülecek kalırsa onun aç kalmasından iyi çok teşekkür ederim kusura bakmayın geç dönebildim
0 oy
(5,404 puan) tarafından
Kaç cc veriyorsun miktarı arttır 
tarafından
90 içiyordu 2.5 saatte ama miktar artıracağım çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 107 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hafsaa (811 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 109 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Sorumvar11 (1 puan) tarafından soruldu