Kizlar bulundugunuz illerde yasam sartlariniz nsl? Ay sonunu rahatlikla getirebiliyo msnz?
Burası Rize. Her şey çok pahali yeminle. Bir şeyi alırken 1 saat sonrasini düşünüyorum o derece. Ay sonu anca çıkıyor. Cepte sadece ekmek ve sigra parası kalıyor
Malesef getiremiyoruz kendi evim olmasına rağmen hayat şartları çok ağırlaştı faturalar katlandı mutfak masrafları çocuğun okul masrafları derken tek kişi çalışınca ucu ucuna yetiyor extra birşey çıkınca zorlanıyoruz
Hicbisey yetismiyor ve eksiye girdik kartlarda . Allah yarmdcmz olsun iyi beslenemiyorum bile
Ay sonu mu o da ne fatura ödemekten ev kirası vermekten kart yatirmaktan ayın sonu başı nere bilmiyorum valla hamilelikten dolayı çalışamıyorum eşime kaldık o da perişan
Her şey çok pahalı iki katı faturalar desen öyle geçen sene en fazla 105 tl doğalgaz faturası ödedik bu sene 15 gün yaktık 160 tl geldi bunlar daha iyi günler Mart seçimlerinden sonra daha da kötü olucak bence
Her ay 1500 kredi ödüyoruz ama çok şükür yetiyo bişey istediğimde eşim yok sonra alalım demiyor bnde zaten olmadığını anlasam istemem evimiz kendimizin istanbul gbi bi yerde en büyük avantajımız bu borcun bitmesinede az kaldı neyseki
Esim ve ben çalışıyoruz şükür iyi maaş geciyor elimize ev kredisi ödüyoruz 2400 tl faturalar mutfak masrafi kredi karti derken aylik rahat 5 bin gidiyor ve sindi 1 ay kaldi bebegimizin gelmesine mobilyası odası esyalari derken baya masraf yaptik. Her zaman diyorum Rabbim askerî ucret ile gecinenin yardımcısı olsun
Elaziğdayim hayat şartlari gayet uygun Bursadan geldim öyle cok fark ediyor ki.
Bekarken hiç bilmiyorsun nerden geliyor nereye gidiyor evlendikten sonra insan anliyor büyük şehirde kirada oturmak üstüne bide kabaran faturalar olunca şartlar zorlaşıyor eşimin kendi işi olmasana rağmen zorlanıyoruz Rabbim asgari ücretle çalışanların yardımcısı olsun
Valla 2500 kadar bi maas aliyi esim. Aylik sadece krediler kira su fln derken 3000 ni buluyo. Elde para kalmaynca mecburen kredi kartina yukleniyoruz. Hani diyolar ya ayaginizi yorganinuza göre uzatsaydnz diye ihtiyaclarimin tamamini bile almiyorm. Disarda gezip tozmuyoruz. Daha bebege hic bsey almadim. Bi yerde baticaz ama ne zaman bilmiyorum. :)
Esim borc ödüyor o bitse Allahin izniyle bayagi rahatlariz ama bugunumuze de cok sukur Rabbimizin yazdigini yaşıyoruz
Maalesef getiremiyoruz hersey ates pahasi olmus resmen faturalarda oyle dogalgaz 362 lira geldi 280 lira harcanmis gerisi vergi cocugun bezi mamasi mutfak masrafi hastane ilaclar falan cok kotu oluyo ya
cok zor yetisiyo aylık 200 faln atabiliyorum onuda cocuk olunca bez faln derken tamm bitti işte
Biz de sıkışıyoruz ama ev kredisinden dolayı kredi olmasa rahat yeyecek gbi Ankarada yaşıyoruz. Ama halimize bin şükür eşimin işi gereği sürekli primler yatıyor o primlerle borç varsa kapatıp evin büyük kalem ihtiyacı varsa alıyoruz . Bu ay yatakla , süpürge aldık mesela. Eski süpürge dökülüyordu artık :)
1,442,517 soru
23,708,316 cevap
312,082 kullanıcı