0 oy
936 göst.
Diğer kategorisinde (92 puan) tarafından
İlk bebeğim daha. Eşimle ikimizde tecrübesiz olduğumuz için karşı çıkmadık kaynana hanıma.  "Sütün yok ki " diye 5 dk göğsümde bırakmadı bebeğimi  mama verip yatırdı. 

Bebek emdikçe sütün artacağını söyledim beni kâle almadı.Sen daha dünkü annesin ne anlarsın dedi. 

En son görümceme şikayet ettim. O da "Kızı bırakın emzirsin yoksa sütü inmez" dedi. Sonuç:  Kaynana küstü. Küsse ne fayda !  Bebek biberona ve mamaya alıştı. Mamanın kutusu 90 lira. Sütümü artırmak için çok çabaladım. Beni de emiyor ama eskisi gibi değil.  Göğsümü biberon gibi emiyor .  Yani vakumlamıyor ve sütüm gitgide azalıyor. 

Aşırı kin doluyum kaynanaya. Çocuğun hakkına girdiğini ve rızkına engel olduğunu düşünüyorum.  Bunu eşimle paylaşamıyorum. Çünkü  anasına toz kondurmuyor. 

Bana akıl verin anneler. Bundan sonra nasıl davranmalıyım böyle insanlara ? Kırmak istemedikçe tepene çıkıyorlar. Çok üzgünüm. 

42 Cevaplar

0 oy
(13,306 puan) tarafından
Bizim de öyle oldu ilk günü daha sezeryandan çıktım sütüm inmedi sağmaya çalıştım inmeyen sütün gelmesi beklenemez kaynana hemen görümceyi aradı 1300 km den güyaaa hala oldu diye ışınlandı. Bebek boğazlı bir bebek hala istiyorki şakır şakır aksın ben de çekeyim. Annem de ben de zaten corona var diye mama verdik mecburen bugün olsa yine veririm yoktu çünkü süt neyse bebeği bastırıyor vs memeye çıkmıyor emzireceksin diye başımı yiyor eşim de anasını dinliyor balkondan aşağı brifing veriyor alıyor. Sonuç sütüm 20 gün geldi bebek süt az geldiği için istemedi. Eşim bebeğin sesi kısılana kadar memede tuttu bebeğe travma yaşattı hem de kaç kez. Sırf anası diye. Sonra mecbur alıştı sen 90 TL ye alıyorsun ben şuan oldu 300 gr 62.5 TL aylık 18 kutu falan alıyorum şükür ek gıdaya başlıyoruz artık azalacak ama aç kalmasın. Emzirmek güzel şey. Sonuç ne mi? 5 aydır kapıma bile çıkamıyor asla yüzüne bakmıyorum farklı olaylarda var tabi. 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 217 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 569 göst.
18 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 161 göst.
11 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Efsun (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
5 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Pembevisnee (2,926 puan) tarafından soruldu

413,104 soru

12,437,556 cevap

45,861 kullanıcı

Kategoriler

...