0 oy
1,353 göst.
Diğer kategorisinde (1,423 puan) tarafından
Kizlar ya acaba yetimhanedeki bebeklere nasil bakılıyor mesela yeni doğmuş sokağa atılmış olan çok bebek görüyoruz onlar yetimhaneye gidiyor orda nasil bakılıyor bizim bebeğimiz yeni dogdugu zamanlarda neredeyse hep kucakta gazıyla falan uğraşıyoruz bi is yapamıyoruz orada çok sayıda bebek var onlarla ayri ayrı ilgilenen kişiler var mıdır kucağa alınıyorlar mı şefkat gösteriliyor mu sonra bebekler oyun istiyorlar arada onlarla oyun oynuyorlar mıdır bunun çok düşünce var kafamda onlar için çok üzülüyorum eşime diyorum bidaha cocuk yapmayalım yetimhanede yeni doğmuş bebek alıp bakalım sen kendi çocuğun bakmazsın diyor simdi merhamet ediyorsun ama sonradan şeytan girer aklına diyor sonra orda c9k sahipsiz bebek var ama turkiyede cocuk sahibi olamayan ailede cok diyor bende dedim keşke hepsi ordan bebek alabilse ne güzel olurdu hepsinin ailesi olurdu 

11 Cevaplar

0 oy
(2,074 puan) tarafından
Evlat edinme cok büyük sorumluluk ve yerine getiremezsen cok büyük vebal. Ama koruyucu aile olabilirsiniz arada alır gezersiniz mutlu etmek için ugrasirisnz. Yalniz hissetmemesi icin uğraşırsınız
tarafından
Koruyucu aile nasıl oluyor
(2,074 puan) tarafından
Evlat edinmeyi bende cok istiyodm ama arkadasimin kiziyla kendi kızım oynarken adil davranmadigimi fark ettim. O yüzden tereddütte kaldim esit davranamam diye.
(2,074 puan) tarafından
Koruyucu aile onun manevi ailesi oluyosun. İstersen maddi destekte de bulunabilirsin..bazi görüşme zamanlarinda birlikte zaman gecirebiliyosn
tarafından
Yani zengin olmak şart mı yani kiracı normal düzeyde bir aile koruyucu aile ola bilir mi sosyal hizmetlere başvuru gerekiyor sanırım ancak pandemi nedeniyle olumsuz olur
(2,074 puan) tarafından
Yok hayir zengin olmak sart degil. Evlat edinirken bile devlet sana zaten bütün okul.masraflarini hayat sartlarini karsiliycak bi maas bağlıyor cocuk için ailenin sigortasi yoksa sigorta yapiyo anneye. Ama koruyucu ailede farkli midir bilmiyorum ama zengin olmak sart değil. Onlarin maneviyata ihtiyaclari var. Maddi ihtiyaçlarını devlet zaten karşılıyor
-Reklam-
0 oy
(1,436 puan) tarafından
Ya bende hep dusumur cok uzulurum.benimde aklimda bar 1 bebek goturmek

Durumi olam hee kez bir bebek goturse ne guzel olurdu
(1,423 puan) tarafından
Koruyucu aile de olmak isterdim mesela ama yakın degil yetimhane şehir olarak uzakta
0 oy
(15,922 puan) tarafından
Ya bir yerde okumuştum yetimhanedeki yenidoganlarin çoğu ölüyormuş. Ilgi ve kucak istedikleri icin ve kendilerinin terkedilmiş olduklarini anladiklari için beslenmeyi bile reddediyorlarmiş. Cok üzulmuştüm okuyunca. 
(15,922 puan) tarafından
Ya zaten yetimhanelere gidilince küçuk bebeklerle ilgilenilmesine bile izin verilmiyormuş. Siz onlari ilgiye alıstırıyorsunuz sonra bizden de ilgi bekliyorlar diye beli bir yaşın üstündeki çocuklara kitap okumaya oyun oynamaya falan izin veriyorlarmış.
tarafından
Şaka gibi nasıl ilgi vermeyelim her bebek ilgi ister içim gitti :(
tarafından
Aynn öyle ya :(
tarafından
Offff :( içim yandı resmen
tarafından
Aynn öyle Allag hiçbir bebeği annesiz bırakmasın inşallah: (
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Sürekli uyku ilacı verdiklerini duydum ve düşünüyorum ben de kaç tane bebek var. 
(1,423 puan) tarafından
Ayyy  Allahim ne kadar kötü bir durum
tarafından
Öyle bişey mümkün değil orda ki bebekler devlet himayesi altında ve denetim altında mesela biz bebeğimiz ateşlense calpol veriyoruz hemen onlar kurumun doktoruna sormadan calpol dahi veremezler böyle bişey imkansız
(13,306 puan) tarafından
İnşallah tabi canım
0 oy
tarafından
Görümcem ve eltim çalışıyor çocuk esirgeme de orda bebelerle ilgilenen anne ayrı yemek yapan ayrı temzlik yapan ayrı yani bebeklere ilgileniyorlar tabi ki oynuyorlar ediyorlar 
(1,423 puan) tarafından
Nasil giriliyor acaba oraya bekarken bize cok yakındı yetimhane ben hep orada bedava çalışmak istemiştim ama çok sıkı güvenliği var yanından gecerken durup bahçeye bakilmasina izin vermiyorlar güvenlik falan hemen müdahale ediyor du
(866 puan) tarafından
Ay içim rahatladı. O kadar olumsuz yorum okuyunca bunu okumak iyi geldi cok şükür ya..
tarafından
Görümcem orda çalışmak çok zor zor giriliyor diyordu sınava giriyorsun önce sana çok farklı çapraz sorular soruyorlar falan demişti öyle herkesi almıyorlar işe bide bence soğuk kanlı olmak lazım biraz çünkü tecavüze uğrayan bebekler falan geliyor mesela ben olsam oturup ağlarım o bebeğe ama olmuyor işte öyle dik durmak lazım
tarafından
Valla öyle filmler de falan gördüğümüz gibi değil yani çocuklara işkence vs yok gayet güzel bakılıyor hepsi her yaştan çocuk var hepsiyle ilgileniyorlar tek tek herkes kendi yaşıtları ile 1 evde kalıyor mesela
0 oy
tarafından
Bunu hep bende düşünüyorum ağlıyorum üzüntüden keşke zengin olsam hepsine ben baksam benim kuzenim de yetimhanede yıllar yıllar önce bebek Ken verilmiş bunu biliyorum izini çok aradım bulamadım :( aslında çok geniş kalabalık ailesi var dayısı halası teyzesi üvey kardeşleri var ama kimse onu bilmiyor evlilik dışı olduğu için öyle yapmışlar :( 
(1,423 puan) tarafından
Yazık ya çocuğun ne suçu var olan yine günahsız bebelere oluyor
0 oy
(3,270 puan) tarafından
lise öğrencisiyken birkaç arkads aramızda toplanıp koliyle kek vs alıp ziyarete gitmiştik 3 4 yaş olanlari sevip oynamıştık gitmeden bebek bölümüne bakmak istedik kapının önünde bir kadın bize çıkışıp içeriye sokmamisti birsürü bebek hepsi uyuyordu nasıl denk geldi hepsinin uyuması şaşırmıştım birde aldıklarınızı kendiniz dagitin görevliler kendileri alabiliyor demişlerdi ama biz dağıtmak istediğinizi soyledik izin vernedilr yemek saati veririz dediler 
(1,423 puan) tarafından
Cok garip hepsi nasil ayni anda uyumus iste uyku hapı iddiasına inanası geliyor insanın
0 oy
tarafından
Daha dün bu konuyu düşündüm kendi kendime dua ettim keşke dedim durumum olsaydı bir bebeğim var bir tane de çocuk yetiştirmeden alabilseydim 
(1,423 puan) tarafından
Bende her aklıma geldikçe dua ediyorum çocuğuma bakınca aklıma sahipsiz bebekler geliyor
0 oy
(866 puan) tarafından
Benim de bir kzim var 6 aylık daha esim bana evlat edinmeyi teklif etti ama ben başkasının çocuğunu kendi çocuğum gibi göremem diye vaz geçtik.kendi çocuğumdan ayiracaksam edinmenin mantığı yok. Ama aslinda içten cok istiyorum onların birinin hayatına dokunmayı ama huyunu biliyorum. Kendi çocuğuna bile insan yeri geliyor zor bakıyor..allah yardımcıları olsun düşünce guzel ama zor iş. 
(1,423 puan) tarafından
Bende istiyorum evlat edinmeyi ama derin düşününce eşit olamayınca yeteri ilgi göstermeyince hem insan kendisi kötü olur hem çocuğa iki defa yazık etmiş oluruz inşallah oradaki bütün bebekler iyi bir aileye düşer gerçek aile gibi davranırlar inşallah
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Şimdi yetimhane, huzur evi ve yeni doğan yoğun bakımda staj yaptım. 

Bu iş orada çalışanların vicdanıyla alakalı bi durum ne yazık ki. Kimi çalışan vicdanlıdır elinden geldiği kadar güzel bakmaya ve kazandığı parayı haketmeye çalışır kimi ise umursamaz vicdansızlık yapar ama haketmediği o maaşı utanmadan yer.

Yeni doğan yoğun bakımda çalışan arkadaşlarım var ve bebeklerle çok güzel ilgileniyolar. Mesela bi arkadaş 14 ay boyunca bi bebeğe baktı yoğun bakımda ama çocuk vefat etti. Kız nasıl ağladı arkasından. Annesi gibi bakardı. Yıkar yedirir giydirir oyunlar oynatırdı. Ama minik Ahmet melek oldu.

Çocuk esirgemeden evlat edinmeye gelince alınacak çocuk iyi araştırılmalı. Çünkü anne babası ayrılıp yurda verilen çok çocuk var. Hayatta kimsesi kalmamış bi çocuk almak şart bence.

Akrabamız evlat edindi kimsesi yok denildi ama kızın annesi yollu babası içkicinin tekiymiş meğer. Kız neler çektirdi bizim akrabalara. Gerçek anne babası da huzur kaçırdı sürekli. Evlatlıktan reddettiler artık kızı sen düşün. 3 yaşında almışlardı şuan 20 yaşında ve her gece biriyle gezip tozuyo. Genetiği de çok önemli insanların işte.
(1,423 puan) tarafından
Merhamet vicdan çok önemli demek ki kızın annesi yollu demek ki hamileyken de çok pislik yapmış ki daha karnındayken etkisi olmuş çocuğa o yüzden dinimizde de çocuk terbiyesi daha anne karnındayken başlar anne nin ruh hali tavrı davranışından da çocuklar etkileniyor bu bir gerçek
(1,635 puan) tarafından
Hamilelikte ne yaptı bilemem ama aileye ister istemez benziyo çocuk. Ve ilerde gerçek ailesini öğrenirse daha çok arsızlaşıyo. O yüzden kimsesiz çocuk almak lazım yada koruyucu aile olmak gerek
0 oy
tarafından
Oğlum yoğun bakımda kaldı üç gün oraya beni almadılar bezini vermiştim çünkü başka bı bez takıldığında pişik oluyor ve geçmiyordu kolay kolay özellikle her mesai değiştiğinde söyledim hemşirelere tamam tamam dediler ziyaret için on dk oluyordu girdim içeri migros un bezini takmışlar çocuğun altı pişik içinde tamam dediler yine orda bezini değiştirdim sonra bı baktım kabloları bantla yapıştırmışlar kocaman kadın saçı orda bayağı bı tartıştım kavga ettik falan sonra şikayet ettim bı daha sizi almayacağız dediler velhasıl çıktı yoğun bakımdan çocuğun altı abartısız söylüyorum ciğer gibi kıpkırmızı oldu üç ay da zor geçirdim üç günde böyle oluyorsa başkasının baktığı rabbim o çocukların yardımcısı olsun Rabbim oralara düşürmesin oralarda çalışanlara da vicdan merhamet versin
(1,423 puan) tarafından
Allah kimseyi merhamet yoksunu etmesin altı o kadar pişmiş çocuk 3 günde ah yavrum nasil dayanmış o kadar
tarafından
Sürekli uyutuyorlar di ağlamasın diye sorduğumda ilaç yan etkisi diyorlardı on gün ara yoğun bakımda çocukla kaldım aynı ilaçları veriyorlardı ama uyumuyordu nasıl oluyorsa bu iş ...

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 626 göst.
31 Mart 2024 Diğer kategorisinde GnlRenat (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 83 göst.
17 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde _erkenci_kus (473 puan) tarafından soruldu

412,736 soru

12,426,741 cevap

45,519 kullanıcı

Kategoriler

...