0 oy
285 göst.
Diğer kategorisinde (3,762 puan) tarafından
(Buhârî, De’avât,39; Ebu Dâvûd, "Sâlat",367) - "Allahım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım."

Amin❤️

İYİLİK TOHUMLARI EKMEK - Kötülük bir tohumdur der Hz. Mevlana tıpkı iyilik gibi. Büyük ve küçük demeden ekilen her bir tohum insanları, toplumları ve dünyayı değiştirecek kadar güçlü nüveler taşır özünde. İyiliklerin yeşermesini istiyorsak daha nüve hâlindeyken kötülükleri engellemek gerek. Yapılan kötülüğü gizlemeyi, setr etmeyi bundan öğütlüyor Rabbimiz. Hikmet ehli, bedevinin hikâyesini anlatır bu gerçeği nazara vermek için: Çölde devesiyle yola revan olan bedevi, susuzluktan kurumuş bir garibe rastlar. Kendisinden su isteyen garibe acır ve insaniyet namına devesinden inerek ona su verir. Suyu kana kana içen adama can gelir ve hemen bedeviyi iter. Devesine atladığı gibi oradan kaçmaya yeltenir. Hayret ve ibretle olanları izleyen bedevi hırsızın arkasından şöyle seslenir: “Ey yolcu! Tamam deveyi al git ama sakın bu olanları başkasına anlatma.” Bu isteği tuhaf bulan hırsız duraksayıp sebebini sorar. Bedevinin cevabı kötülüklerin yayılmasının iyiliği de ortadan kaldıracağının hikmetli ifadesidir: “Eğer bunu başkalarına anlatırsan, bu her yerde duyulur ve insanlar bir daha çölde susuz kalmış birini gördüklerinde ona asla yardım etmezler!”

3 Cevaplar

0 oy
(6,853 puan) tarafından
Yaaa çok anlamlı gerçekten. ❤️
(6,853 puan) tarafından
Haydarpaşa numune yeni gidiyon cnm. Vala bende bugün anneme randevu aldım numuneden yarın için
 Birde umraniyeye aldim kaadin baya rahatsız. Eşim Allah razı olsun annemi yarın işi olmazsa 2 hastaneye götürüp gelicek.
(3,762 puan) tarafından
Aynen cnm.

Çok geçmiş olsun cancağızim ❤️ annenin nesi var çok üzüldüm:((
Kazasız belasız gidip gelirler inşallah
(6,853 puan) tarafından
Kuzum neyi yok desen yeri vala. Zamanında tiroit bezlerini aldırdı ses telleri felç kaldı 1 sene sesi çıkmadı 2 kez boğazını yine yardilar ses tellerini az duzelttiler . Kadın doğuma gitcek Rahmi alındı 3 sene  önce.varis var bacaklarında belnfitigi boyun düzleşmesi varda var :( ben ilgileniyorum bı tek abimden babamdan fayda yok. Eşim çalışmıyor su  kaç aydır evde. Rica ettim ben bebeyle dolanamam peşine diye. Dedim Allah razı olsn annemn duasını alır.
(3,762 puan) tarafından
Annenin ellerinden öperim Cancağızım ❤️
Çok ama çok geçmiş olsun:( Rabbim öle bir şifa versin ki hiç birşeyi kalmasın annenin inşallah

Çok üzüldüm:(( elimden birşey gelirse söyle olur mu ❤️
(6,853 puan) tarafından
Sağol aşkım rabbim tüm hastalarımıza şifa versin. ❤️
-Reklam-
0 oy
(4,591 puan) tarafından
Sevda geri dönmüşsün yoksa benmi karıştırıyorum
(3,762 puan) tarafından
Eskisi gibi değilim buraya sadece dini paylaşımlar için gldim cancağızim dün çarşafli halimi attım mutluluğumu paylaşmak istedim di
(4,591 puan) tarafından
Ben gittiğine üzülmüştüm ne güzel şeyler aktarıyosun bize Allah razı olsun canim O postunu görmedim bı bakayim
(3,762 puan) tarafından
Teşekkür ederim cancağızim ❤️

Resmi sildim cnm ama istersen paylaşrm yine
(4,591 puan) tarafından
Paylaş canım merak ettim
(3,762 puan) tarafından
Paylaştım cnm

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 165 göst.
10 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.
11 Şubat 2022 Diğer kategorisinde _ebrulii888_ (835 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 181 göst.
12 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,931 soru

23,614,607 cevap

306,531 kullanıcı

...