Kizlar surekli doguramiyorum diye aglaniyodum biliyosunuz. Dun gece kuzenim ben kardesim allaha dua ettik artik dogsun diye bi kac saat sonra suyum geldi. O su olayi ne kadar cokmus oyle sastim kaldim. Hemen tabi hastaneye geldim 4 cm acilmam vardi yatis verdiler. Gece 3te yatirdilar. Ilk dogumum oldugu icin uzun surecegini soylediler. Oglene kadar hafif bel sancilarim vardi. Ve acilma hizli ilerlemiyodu. Serum falan verdiler. Sancilarim bel sancisiyken uykuya daldigim esnada bi anda alt kasikta bi vurma hissetmemle sancim 50 60 lara cikti artik dogum sancilarim baslamisti. Kizlar ben bu kadar zor oldugunu bilmiyodum. Resmen insanin canindan can kopuyormus. Yalvardim sezaryene alin durdurun sancilarimi diye dayanamiyorum vs dedim. 2 3 saat ben duzenli 100 lere vuran dehset sancilar cektim. Ama asla sezaryeni kabul etmediler dayaniyosun gecicek vs dediler. Acikligim 5 ken o sancilarla 9 9.5 cm olmustu. Artik yalvariyodum allaha dualar okudum sabirlar diledim. Nasil gececek dogana kadar nasil dayanicam derken saat tam 15.15te dogurdum prensesimi. Ebelerim hemsirelerim stajyerler o kadar iyiydiler ki. O kadar guzel destek oldular ki... allah hepsinden bin kere yuz bin kere razi olsun. Dediklere her seye uymaya calistim ve ilk dogumum oldugu halde ortaligi inletmememe cok sasirdilar. Esim sancilarimda yanimdaydi ben aci cektim o agladi kurban oldugum. Sonra o cikti annem geldi.... annem dayanamazdi biliyordum aci cekmeme. O yuzden sadece 1 2 kere bagirdim o da cok canim yandigindan. Anneme de yalvardim dayanamiyorum diye gecicek gecicek dedi. Sancilarin artik nasil geldigini anlamistim ve en yuksek sanci geldiginde 5 sn suruyodu sonra hafifliyodu. Ama o 5 sn 5 yil gibi geliyodu insana. Aciklik tamamlandi 10 cm e ulasildi cocugun kafasinu tutan hicbisi kalmadi. Ve artik ikinma surecim basladi. Altima tuvaletimi yapmis gibi hislerle dogurmak gercekten cok kotu. Ben ikindim ebe vajinayi genisletti kafasi iyice yaklasti en zor ani kafasinin cikmasi olldu. Cktigim acidan kafasinun geldigini ben de anlamistim ve son gucumle ikindim. Zaten kafasi ciktiktan sonra ufak bi kac ikinmayla da tum vucudu cikti ve bi rahatlama... kucucuk bisiydi 2700 gr 49 cm dogdu. Ama gozleri cipil cipil merakli merakli bakiniyodu. Dunyanin en tuhaf ve en guzel hissiydi. Esim geldi sonra hemen. Dikisim atilirken bi yandan da emzirdim. Ayni bana benziyor. Nasil yapmisim bilmiyorum ama ayni ben. Masal Istanbul kizimiz boyle dogdu. Suan dikislerim aciyor ama cok da kotu degilim kizima bakinca geciyor hepsi. Ama sanirim bi daha dogurmam
Ayyy maşallah geçmiş olsun rabbim sağlıkli bir şekilde büyütmeyi nasip etsin darısı benim başıma 39+1 olduk gelmiyor
çok duygusal bir doğum hikayesi olmuş rabbim analı babalı büyütsün inşallah ayağına taş gözüne bir damla yaş değdirmesin sanada çok geçmiş olsun canım
1,436,509 soru
23,621,803 cevap
306,843 kullanıcı