0 oy
611 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Benim bir tanıdığım eşiyle kavga etti o esnada arkadaşımın yeğeni vardı evde ve eşi vardı Üç kişilerdi yani arkadaşımın yeğeni dedi ki bu böyle olmuyor artık boşanın Halamı boşa adam da dedi ki Ne diyeceğim 3 kere boş ol diyeceksin adam da 3 kere boş ol dedi ve çekti gitti evden sonradan arayıp pişman olduğunu söyledi ve tekrar barıştılar yani birleştiler müftüye gitmişler müftü demiş ki nikahınız duruyor çünkü adam Ben gönülden söylemedim Dedi Sizce nikah düşmüş müdür

23 Cevaplar

+18 oy
tarafından
Bunlar tekrar evli kalsa ne olur bu yarım akılla... 
tarafından
Aradığım yorum :)
tarafından
Cocuk oyuncağı etmısler resmen
-Reklam-
+2 oy
(7,936 puan) tarafından
Hayy ben böyle cehaletee....
tarafından
Çok sacma gerççekten
(7,936 puan) tarafından
Hepsi birbirini bulmuş sjsjsj
+1 oy
tarafından
Muftu baba düşmedi dediyse düşmemiştir
+1 oy
(8,080 puan) tarafından
Kız maşallah sanki sen yasıyormuşsun gibi anlatmışsın oradamiydin
(52,014 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️
tarafından
Yok değildim canım
(2,267 puan) tarafından
Bende aynı şeyi düşündüm :) anladın sen gizem :D
0 oy
tarafından
Hocaya sormalı en iyisi
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Gönüldem söylese bile nikah düşmez ... Yani tam bilmiyorum ama nikah hemen düşmüyor qaliba 3 ay bekleme süresi falan var
0 oy
(2,477 puan) tarafından
Yegenin aklıyla hareket eden adama kaç puan??

Bu tarz öfke sinir anında düşmez diye biliyorum
tarafından
Insallah canm valla
0 oy
tarafından
Sinirle söylendiği zaman olmaz diyor hocalar bide en az iki şahit hatta üç şahit lazım boşanma içinde ama yinede fetva sitesine bir sorsunlar tekrar
0 oy
(862 puan) tarafından
Bizim imam nikahı kıyılınca hoca kesinlikle şakadan bile konusu geçmemeli demisti zedelenir demisti tazelenmesi gerekir demisti en iyisi kıysınlar yeniden 
(83 puan) tarafından
Aynen bizimde öyle canım
0 oy
(16,583 puan) tarafından
Allah akıl fikir versin ne tarafa bayilacagimi bulamadım çocuk oyuncağına cevirmisler 
0 oy
tarafından
Aralarında 3 bağ oluyor ya tamamen nikah haram olması için artık iki bağ kaldı bir hocaya gidip tekrar nikah kiydirsinlar
0 oy
tarafından
Her ihtimale karşı bence yenilesinler 
0 oy
(52,014 puan) tarafından
adam gerizkali heralde baskasinin lafiyla kari bosuyo
0 oy
(1,575 puan) tarafından
Müftünün cevabı tatmin etmedi mi doğru mu gelmedi burda kimde nasıl bi yetki bekliyosun nasil bi cevap istiyosunuz anlamadım koskoca müftü cevap vermiş işte bence önemli olan o
0 oy
tarafından
Ahirette anlaşılır kardeşim
0 oy
(3,800 puan) tarafından
Himm . Bak şimdi nikahin düşmesi için bazi hususlar var . 3 talak var .kimi derki 3 talak bi bağ kimi derki 3 talak 3 bağ . daha önce hiç boş ol demis mi.  Eğer ki bu ilkse  bi bağ düşmüş iki bağ kalmış.  Yani nikahı durur. Müftülük de büyük ihtimal sordu bunu bilgi aldı. Ama nikah şakaya gelmez ikaz amaçlı yok sinir amaçlı yok bilmem sarhoştum hiçbiri bahane sayilmaz direk düşer. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar duzeltsin. 
tarafından
3 kere boş ol diyince demi düşmez canım
(3,800 puan) tarafından
Düşmez canım . Bazı mezhep lerde düşüyor diye kabul görülür.  Ama bizim mezhep te 3 talak bi bağ sayılıyor.  Yani şöyle söyleyim. 3 er kere farklı zamanlarda farklı yerlerde sahitler önünde (şahit olmasa da  düşer) boş ol boş ol boş ol demesi lazım. Bu boş ol u 3 kere . Deyince bi bağ sayılıyor tekrar derse 2 bağ tekrar derse 3 bağ.  Ve 3 bağ kopmuş oluyo. Onların 2 bağı kalmış bi bağ düşmüş canım.  Imama da sorsalar bu şekil izah edecektir . Ama durumu olduğu gibi anlatip o şekilde fetva alsınlar.  Ben senin dediğin şekile göre bildiklerimi söylüyorum.
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Tazelesinler bence
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Bizim imam nikahimiz yok canım. Normal nikah varsa yeterli
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Valla canim ayrı zamanlarda tek tek dahi olsa evlilik boyunca uc kez bos ol dedıgı de nikah dusuyor saka dahi yapmayın demıstı esım azına almaya bile korkuyor onu 
0 oy
(135,792 puan) tarafından
Bu nikah işi ciddi bisi şakasi yok

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 188 göst.
17 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annesininmasali (868 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 348 göst.
24 Şubat 2024 Diğer kategorisinde laz6. (86 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 249 göst.
29 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 500 göst.
26 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (277 puan) tarafından soruldu

412,081 soru

12,405,418 cevap

44,579 kullanıcı