0 oy
265 göst.
Aile kategorisinde (707 puan) tarafından
Kızım 8 aylık doğduğundan beri meme reddi yaşıyoruz.Hem mama hemde emzirme şeklinde gitti ama ek gıdadan sonra beni hiç almaz oldu.2 gündür emmiyor ve az önce elektrikli makineyle sagdim birkaç damla geldi iki göğsümden de.

Böyle olupta sonradan sütü artan oldu mu?Biseyler yapıp arttırabilir miyim sütümü?Oğlum baya emmisti çok şükür ama kızım.neden böyle.Esim yüzünden sinir stres derken sütüm de iyice çekildi.Napabilirim kizlar akıl verin.

Sabah yazarım kizlar kızım dün gece hiç uyumadi biraz uyuyayim.Lütfen sorumu cevapsız bırakmayın.

5 Cevaplar

0 oy
(2,075 puan) tarafından
Benimki artmadi bende biraktm. Zaten sonradan farkettm ki insanin sütü kesilince bile bi iki damla.kadar akiyomus. Emzirmeyi keseli 6 7 ay olmuştu sıkınca hala süt geliyodu. En azindan bu aya kadar alms üzülme her bebek nasibi kadar aliyo anne sütünü.
(707 puan) tarafından
Gece denedim aldı ama çok az süt gelince bıraktı.Kalktim mama yaptım.İnsan ister istemez üzülüyor ya daha fazla alsın diye çok uğraştım ama işte bazı bebekler almayınca almıyor demekki.
(2,075 puan) tarafından
Kuzum kızım 2 yasinda benim hala içimde yaradır ama nasip napalim
(707 puan) tarafından
Ya kıyamam.Benimde öyle oluyor emmedigi zaman canım çok sıkılıyor napayım nasip diyorum ama işte anne yüreği dayanamıyor.
-Reklam-
0 oy
(270 puan) tarafından
Sütünün kesilmesinin sebebi bebeğinin seni emmemesi.2 bebeğimdede aynı şeyleri yaşadım işe başlayınca sık emziremedim sağmak zorunda kaldım zaman içerisinde azaldı azaldı bitti.Sağma bebeğin emmesi gibi olmuyor illa bebek emecek o emerse artar diye düşünüyorum.
(707 puan) tarafından
Öyle canım da inan ki 8 ay bile veremedim 6.aydan beri almak istemiyor almiyorda doğru düzgün günde bir iki dakika emmiyor bile sen düşün.Oglumu 26 ay emzirdim o yüzden kızımın erken bırakması canımı çok sıkıyor.Bide benle bir doğum yapan bir eltim var o emziriyor her şeyimiz onunla kiyaslaniyor bu durumda kiyaslanir diye bırakmasını istemiyorum kızımın.
(270 puan) tarafından
Benim eltim 3 ünüde 3 yıla yakın emzirdi çok haklısın o emzirirken bende çok üzülürdüm anlıyorum seni
(707 puan) tarafından
Ya gerçekten mi?Maşallah iyi sütü olmuş demekki.Ama insanın zoruna gidiyor valla Allah günah yazmasın ama o kadar emzirenleri görünce böyle sütü bol olanları görünce üzülüyorum.Ben oğlumu 26 ay emzirdim ama sütüm son zamanlarda yoktu boş meme emiyordu.Hic dolu dolu olmadı gogsum zaten.
(270 puan) tarafından
Boşver canım sağlık oksun hiç bişey olmaz canını sıkma.Bende çocuklarıma annelik yapamadım birini 2 aylık bıraktım birini 4 aylık çalıştığım için o kadar acıki çocuk arkandan çığlık çığlığa ağlarken annecim gitme diye yalvarırken bırakıp gitmek.Birgün kızım ekmek parası kazanmaya gidiyorum dedim ne dedi biliyormusun annecim ben ekmek yemem gitme dedi.Şuan aklıma gelince gözlerim doluyor bebeğinle keyfini çıkar hayat zor herkesin bi derdi var işte ben hiç emziremedim üstelik çocuklarımın herşeylerini kaçırdım.Onun sana ihtiyacı var nasıl olsa ek gıdaya geçmiş artık bişey olmaz.
(707 puan) tarafından
Kıyamam öyle deme sende annesin mecburmussun ki çalışmışsin.Bebeklerin çocukların bizlere çok ihtiyacı oluyor ama mecbur kalınca yapacak hiç bişey yok ne yazikki.Benimde çalışmam lazım ama bulunduğum yerde kimsem yok bırakıp çalışabileceğim.Kizinin dediğine çok üzüldüm.Benim annemde çalışıyordu bende hiç çalışmasını istemezdim.İnsan annesini hep yanında istiyor işte.aAma dert etme bunları sağlıklı olsunlar da gerisi bir şekilde hallolur.
0 oy
(1,446 puan) tarafından
Malesef artmıyor canım benimde öyle olmuştu 
(707 puan) tarafından
Keşke bir yolu olsaydı ya anne sütü kadar faydalı bişey yok ki.
0 oy
tarafından
Mamayi azalt belki o daha kolayına geliyordur emmezse sütun azalır zaten sürekli emzirki cogalsin
(707 puan) tarafından
Vermemeye çalışıyorum ama memeyi görünce kafasını çeviriyor almak istemiyor.Zorla verince çok ağlıyor yinede emmiyor daha küçükken zorla veriyordum.Ama büyüyünce almaz oldu.
0 oy
(234 puan) tarafından
En iyi sütü bebek çeker malesef makine bebek kadar güçlü değil kuru dut alıp yemeyi denesen çok güzel süt yapmıştı ilk çocuğumda 
(707 puan) tarafından
Bir ara aldım ama o zamanlar kendide az da olsa emiyordu.Artik emmedigi içinde çekildi sütüm.Gercektende makine bebek kadar iyi cekmiyormus.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 122 göst.
10 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 85 göst.
10 Ocak 2023 Aile kategorisinde Semaemre0628 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 135 göst.
6 Mart 2022 Diğer kategorisinde Prensannesizey (522 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 101 göst.
15 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Semastz (98 puan) tarafından soruldu

380,880 soru

11,403,378 cevap

34,941 kullanıcı

...