Seni en az yoracak menüyü çıkaralım o zaman
Simdiii önce corbayla başlayalım
Soğanları küçük küçük dogra düdüklüye at biraz kavrulunca üzerine kendi damak tadına ve de gelecek kişi sayısına göre salça ekle sonra evde olan biberleri de küçük küçük dogra bunları oturduğun yerden dograyabilirsin bebeğin yanında sonra bunları at düdüklüye bir su bardağı bulgur , iki su bardağı kadar kırmızı - yeşil - sarı mercimek (var olanları karıştır ) sonrasında üzerine bir çay kaşığı kimyon varsa tavuk ya da et suyu dök yoksa da bulyonla tatlandir
üzerine suyu çek ve corban tamam yarım saat 45 dk gibi bir süre de oluyor çorba robottan çekmeyi unutma daha güzel oluyor.
Yemeğe gelelim fırın tepsisine yağlı kağıt serersen daha iyi olur tavuk butlarini diz patates soğan biber domates uzun uzun doğrayıp üzerine diz akabinde geçelim salçalı sosunaa bir yemek kaşığı biber salçası bir yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber kekik pul biber sıvı yağ ekle güzelce karistir üzerine su çekip baştan sona dök tavukların üzerine at fırına 190 derecede 45-50 dk içinde pişiyor.
Pilava da gelince tencereye sıvıyağ varsa margarin yada tereyağı ekle üzerine pirinci dök güzelce kavrulsun. İçine garnitür kat biraz daha kavrulsun ve suyunu cek.
Tatlı olarak da hem basit hem lezzetli olan tavuk goguslu kedi dili yapabilirsin kaç kişi gelecekse ona göre tavuk göğsü ve kedi dili alırsın. Kedi dillerini şekerli süte batirip bir borcama dizersin sonra tavuk göğsünü tencerede yaptıktan sonra yani üzerine at birşey gezdir sonra sırayla bir kedi dili bir tavuk göğsü.. En son üzerine de kakao+süt+şeker+nişasta (un da olur) ufak bir tavada karıştıra karıştıra yoğun bir kıvam elde et. Üzerine dök dilimle ve ister hindistan cevizi ister fındık ceviz ne olursa çek robottan üzerine serp. Aralara damla çikolata da atabilirsin farklılık olur.
Salata olarak daaaaa şöyle bol sulu bir salata yap domates rendele mutlaka salataya hatta evde olan tursulardan da rendeleyebilirsin.
Bir şeyler daha olsun dersen de eğer yoğurdun içine ince ince marul dereotu kıyıp bir diş sarımsak ezersen o da harika bir sos olur.