0 oy
320 göst.
Diğer kategorisinde (3,794 puan) tarafından
Kadinlsra yönelik şiddetle mücadelenin fesedilmesine karar verildi vs gibi bi yasami kararmi artık her neyse bilgisi olan varmı nedir yani tam olarak.  Instagram sayfamda yeni gördüm bi kısım topluluk sevinmiş de

6 Cevaplar

+1 oy
(1,550 puan) tarafından
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için uluslararası bir sözleşme olan İstanbul sözleşmesi cumhurbaşkanı tarafından feshedildi. Yani kadına şiddete destek verildi 
(3,794 puan) tarafından
Nasıl yani yaa ciddi misin
(1,550 puan) tarafından
Evet. Yobazlar yuva yıkan sözleşme dediler. Adam karısını dövse de işkence de etse kadının devlet tarafından korunması aileyi bozuyormuş. Sakin olmaya çalışıyorum. Bir kızım olacak ve gidişattan çok korkuyorum
(3,794 puan) tarafından
Bu gerçek olamaz yazıklar olsun artık ne deyim
(3,551 puan) tarafından
Zaten uygulanmayan bir sözleşme feshedildi Yalniz altını çizeyim. Bu iş sözleşmeyle olmaz caydırıcı yasalar gelmesi lazım
(1,550 puan) tarafından
Yasaları destekleyecek olan sözleşmeydi. Stk'lar sözleşme uygulansın diye baskı yaparken iptal edildi. Az umut vardı. Artık kalmadı
(3,551 puan) tarafından
Ucu açık maddeler vardı. Aile ve toplum yapısına zarar vermeye yonlendirilebilecek ve eşcinselliğin önünü açacak maddeler. Bu maddeleri de topluca kabul etmiş olacaktık. Sözleşmenin kaldırılmasına üzülmedim ancak kadın haklarımın bir an önce güvence altına alınması gerektiği de bir gerçek
(1,550 puan) tarafından
Kişilerin cinsel tercihlerinden dolayı ayrımcılığa uğrayamayacağını yazan madde teşvik eden değil olanı koruyandır. Ben de desteklemiyorum ama insanların bu yüzden zarar görmesini de istemiyorum. Aileyi zarara uğratan bir madde yoktu aile içinde şiddete uğrayan kadını koruyan madde vardı. Aile ile şiddet kelimeleri yanyana bile gelmemeli benim gözümde. Çünkü o ev artık işkencehaneye dönüyor yuva olmuyor. Ben maddelerin hepsini tek tek okudum yıllar önce. Şiddete meyilli olmayan kimse karşı çıkmamalıydı. Peki şimdi ne olacak uluslararası yaptırımlar da olmazsa kadını koruyan yasaları kim koyacak :( kim uygulayacak :( anayasada kadına pozitif ayrımcılık maddesi kabul edildi referandumla. Nerede? Ben aile içi şiddet mağduruyum. Bu sebeple boşandım. Benim evliliğimi yasalar veya sözleşmeler değil şiddet uygulayan eş bitirdi. Şanslıydım aile desteği ile korundum. Peki ya benim kadar şanslı olmayan kadınlar? :(
(3,551 puan) tarafından
Malesef ki dini inancım gereği Allahın haram kılıp uğruna bir kavmi helak ettiği bir günahı işleyenleri korusun diye bir sözleşmeyi desteklemeyeceğim. Vallahi bunun hesabını ben veremem. Bir sozlesmeyi ya butunuyle kabul edersin ya butunuyle reddedersin. Bu sebeple reddedilmesi daha iyi oldu diye dusunuyorum. Sadece kadina cocuga hayvana siddeti iceren bir sozlesme cikarsa da en onde ben destek veririm. Aile içi şiddet, kadına siddet, hayvana, çocuğa şiddet kabul edilemez tabi ki. Asla ve asla hicbir kimse için istemem bunu. Rabbim yardımcı olsun inşallah caydırıcı cezalar gelir ve uygulanır.
(3,794 puan) tarafından
Öteki şeyleri içerdiğini burda öğrendim instsgram da sadece aile içi şiddet feshedildi diye okuyunca . Ister istemez insan bi afalliyo. Idam tek çözüm inşallah da gelir
(1,550 puan) tarafından
Hapis cezası bile verilmiyor idam mı edilecek sanıyorsun :/ o idam başka kişilere kullanılır. İdam değil caydırıcı cezalar, tıbbi ve adli takip ve en dipten eğitim gerekiyor.
-Reklam-
+1 oy
(6,198 puan) tarafından
Sevinenleer akil tutulmasi yasiyor o yuzden
(3,794 puan) tarafından
Haber takip eden biri değilim instagram da gördüm.   Sevinenler niye sevindi şimdi
0 oy
tarafından
İstanbul sözleşmesi değil mi
(3,794 puan) tarafından
Yok kız başka bisi bu anlamadım bende ne oldugunu
0 oy
tarafından
Herkes fikrini söylese tartışma çıkar boşver
(3,794 puan) tarafından
Iyimi kotumu kiz
0 oy
(25,196 puan) tarafından
İstanbul sözleşmesi yerine Ankara sözleşmesi hazırlanıyor geçen gün açıklama yapıldı
(3,794 puan) tarafından
Benim kafam karıştı kiz. Ne oluyo tam olarak şimdi.  Kadina şiddet konusu
0 oy
(1,886 puan) tarafından
İstanbul sözleşmesi zaten uygulanmıyordu. Hergun kadın cinayetlerini izlemeye devam edicez yani 
(3,794 puan) tarafından
Bu sevinenler niye seviniyor ya. Helal olsun filan felan . Sınır krizi geçirdim
(1,886 puan) tarafından
O sözleşme herkesi koruyan uluslararası bı sozlesmeydi. Kadın çocuk ve lgbt de dahil. Güya sözleşme lgbt ye ozendiriyormus. Kaldırılmasını savunanların dayandığı da bu. Daha düne kadar sözleşmeden bı haber olan milletimiz ne hikmetse sözleşmeyi yalayıp yutmuş bı de zararlı olduğuna da karar vermiş. Aynı millet kerimcanlari murat ovucleri zengin etti. Her koşulda olan kadınlara çocuklara oluyor
(3,794 puan) tarafından
Ne deyim artık ne deyim. Allah bildiği gibi yapsın bunca pisliği yapanlari da göz yumanlarida . O zaman idam gelsin ya. Başka ülkenin yasasını fesediyosan bu ülkeye adam akıllı bi düzen kur. Kim kime dum duma herkes .
(1,886 puan) tarafından
Sözleşmeden çekilebilir aslında önemli olan o değil zaten uygulanmıyordu. Ama öncelikle yerini dolduracak hatta çok daha etkili kanunlar gelmeliydi ki bu kadar tepki çekmesin. Hele ki hergun haberlerde kadın çocuk cinayetleri görürken. İnşallah biz çocuklarımızı çok iyi yetistirebilirz de ölmemek için kanunlardan medet ummayiz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 195 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Ugurbicegim (338 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 194 göst.
+4 oy
15 cevap 495 göst.
+1 oy
9 cevap 245 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,512 soru