0 oy
257 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (11,956 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 71 günlük ya ben hala bunun doyup doymadıgını anlıyamıyorum. Bütün gün memede sürekli emiyor ciddi ciddi yapışık yasıyoruz emiyor hoop yarım saat geçmeden feryat figan. Kilo alımı ıyı dıyor doktor. Ama ben hep panik hep bebeği tarttırasım var. Memeyi sıkıyorum Süt geliyor ama gögüslerim baskasını dedigi gibi acımıyor tas gibi olmuyor. Yumuşak. Sağma makinası da bozulmuş sagolsun verdiğim birsey saglam gelmiyor. Bez de günlük 4 5 tane filan baya dolu oluyor çişi. Cok panik haldeyim. Korkumdan her gece yatmadan mama veriyorum. Birde 71 günlük bebek kac cc mama içebilir? 80 veriyorum doymuyor gibi ama daha cok verince de kusuyor. Ya tok mu sunun kesin bir anlama yolu? 

9 Cevaplar

0 oy
(12,872 puan) tarafından
Çişli bez sayısı gayet iyi kilo alımı da iyiyse stres yapma canım 
(11,956 puan) tarafından
İyimiş ama ay kontrolune gidene kadar hep panik haldeyim doymuyprsa kilo almıyorsa diye. Gecen ay 980 gr almış
(12,872 puan) tarafından
Gayet güzel almış bu zamana kadar doyduysa şimdi de doyuyordur
(11,956 puan) tarafından
Sagolsun Kocam denilen de bu hep memede sütün yok doymuyor diyip diyip duruyo
-Reklam-
0 oy
(119 puan) tarafından
Cisli bez sayisi normal. Aylik kilo alimi da 600-1000 gr arasiysa kesin doyuyordur.
(119 puan) tarafından
Surekli emzir, bu da sutu arttirir. Ben de ilk ay gece uyumuyor diye mama veriyordum. Mama zor sindirildigi icin uzun uyuyor. Anne sutu cabuk sindirildiginden cabuk uyaniyor. Bebegim ilk ay 1 kilo aldi. İkinci ay hic mama vermedim. Gece 4lere kadar kucagimda emzirdigimi biliyorum. Bir sekilde duzene girdi ve ikinci ay 1,5 kilo aldi. Yani mama cok da gerekli degil bizim durumumuzda. Sen 4. aya gel de uykusuzlugu o zaman gor. Saat basi uyaniyip emmek istiyordu. Neticede boyle boyle hepsi duzene giriyor. Bak buyugune, o da oyle olacak :)
(11,956 puan) tarafından
Allahım yarabbim sunu da bir buyutsem. Birde bu accık masallah kilolu dogdu ya ondan boyle bu
(11,956 puan) tarafından
İlk ay 1 kg 100 gr almıstı bu ay 980 gr almıs
(119 puan) tarafından
Masallah daha ne olsun :)
(11,956 puan) tarafından
Azalıyor ya modelim bozuldu ona canım.
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Bu kadar stres yaparsan etkilenir hem sütün hem bebeğin sen bir annesin eminim anlarsın sadece stres oluyorsun bence aç olan bebek uyumaz sürekli ağlar zaten hem emiyormus da doktorun demiyor mu mamaya gerek var ya da yok diye bence o söylemeli ölçüsünü de gerek varsa
(2,336 puan) tarafından
Tabi ağlar canım uyuyamaz gece uyurken az mama verirsin için rahat etsin diye doktor da öyle dediyse sen merak etme doyuyordur
(11,956 puan) tarafından
Evet az veriyorum mamayı canım. Garanti olsun diye Dr uzun uyur ver dedi. Yoksa gerek yok kilo alımı için filan dedi. Burda da okuyoruz ya yok susuz kalmıs yok açmış kilo vermiş diye ben hep panik oluyorum.
(2,336 puan) tarafından
Doktor dediyse doğru yapıyorsundur zaten hiç panik olma sen annesin yavaş yavaş alışırsın onun her şeyini anlarsın
(11,956 puan) tarafından
Ay bir dillense de mama dese ne rahatlıcam vallaha
(2,336 puan) tarafından
O günler de gelir
0 oy
(514 puan) tarafından
Kuzum bunlar japon baligi gibi ne yediklerini ne ictiklerini bilmiyorlar :) bezini 4 5 kez  cisle dolduruyorsa doyuyordur zaten ac kalirsa uyutamazsin feryat figan aglar 
(11,956 puan) tarafından
İyi o zaman uyuyor bu o zman doyuyor. Uymazsa aglarsa vereyim mi mama?
(514 puan) tarafından
Canim eger uzun uyumasini istersen mama ver ama sutun varsa hic verme ilerki donemde memeni istemez cunku mamayi biberonla iciyor seni emmek icin efor harciyor
(11,956 puan) tarafından
Uyumuyor Baska türlü uzun canım 40 dk en fazla
(514 puan) tarafından
Mama gaz yapar canim onu da unutma bide verdikten sonra alttan usten gazini cikartiyor musun
(11,956 puan) tarafından
Evet hep cıkartıyor um emdirsem de cıkartıyor um ama bazen o kadar masaj yapıyorum ovuyorum garklamıyo
(514 puan) tarafından
Hic endiselenme canim uyumuyor mu suanda
(11,956 puan) tarafından
Uyuyor şimdi. Birde arada tıkanıyor gibi nefes alamıyor gibi oluyor öksürüyor emerken. O kadarda dik emzirmeye calısıyorum cigerine filan kaçmaz demi süt
0 oy
tarafından
gogus ilk zamanlarda tas olur sonra alisir yapiga ztn seninkinin.olmamasi ne iyi demek ki icerde sut kalmamista taslasmis sutub var cocukta doyuyor, altida islaniyor kilo alimi normal derin nefes al sakin ol. bir dr sutun varken mama neden ? sutun olmasa anlicamda sirf panigin yuzunden gereksiz bir besin veriyorsun bence mama luzum yok sadece seni emerek bu cocuk ztn.doyuyor
(11,956 puan) tarafından
Gece uyumuyor dalıpta sadece emerse canım. Aksama dogru da vucud yorgun düsüyor herhalde ki hep mıkır Mıkır tam doymuyor uyumuyor. Feryatta etmiyor ama dalıp ta uyumuyor hiç vermedik bir ama ben gece gündüz tek bakıyorum 40 dk da bir gece emmeya kalktı perişan oldum. O yuzden Dr dedi verde uyusun bari 2 saat diye. Günde 1 kere veriyorum
tarafından
benmkide cok kalkardi acliktan cok agiz aliskanligindan bende en son yanima almistim vermistim uyuyup uyanip icerdi anca o sekilde uyuyabiliyordum zor o konu Allah yardimcin olsun
(11,956 puan) tarafından
O nu da dusundum ama korkuyorum bogarım yanlışlıkla dalıpta diye cok ufak
tarafından
aynn bnde cok dikkat etmistim yastikla falan zor her turlu
(11,956 puan) tarafından
Vallaha cıldırıcam gündüz uyuyunca da uyuyamıyorum birde buyuk var evde
0 oy
(1,049 puan) tarafından
80i bnm bebegim 60 iciyodu doyuyodu 
(11,956 puan) tarafından
Doymuyp bu ama kusma huyuda var benşmkinin
(1,049 puan) tarafından
Cok verdigin icin kusar
0 oy
(18 puan) tarafından
Doktor kontrollerine düzenli gidip kilo alımının iyi olduğu söyleniyorsa korkmayın fazla panik de sorunları çeker bence, belki bebek acıktığı için ağlamıyordur da oyun oynamak sallanmak vs istiyordur gazı vardır belki başka birşey istiyordur  her ağladığında meme vermek gereksiz bağımlılık yapıyor.

Uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz diye bir kitap var okumanızı öneririm 
(11,956 puan) tarafından
Tesekkurler canım
0 oy
(392 puan) tarafından
Her annenin yaşadığı panik başlarda. Merak etme doyuyor. O sadece aç olduğu için değil senin kokunla uyumak istediği için memeye gelmek istiyor. Doymasa ağlar ve kilosu düşük olur cisli bez sayısı az olur. O istedikçe sen ver o zamanla düzelecek merak etme. Bizde geçtik o yollardan
(11,956 puan) tarafından
Evet belkide oyle gwcedebesikte degil benimle uyumak istiyo
0 oy
(1,805 puan) tarafından
Mama verme kuzum 980 gr almis daha ne olsun maşallah  aglamasi gazdandir muhakkak 4. Aya kadar bizde yapışık gezdik gerçi hala ayni ama 

Ayda en az 500 gr almasi gerekiomus 
(11,956 puan) tarafından
Panik oluyorum saglık ocagında tam ayın yarısında götürdüm ölçer misiniz kilosunu dedim cünkü ben baskül alıp cıkıyorum degişik sonuc cıkıyor onlar tartıyor o cihazla degişik cıkıyor. Tartamam kontrol zamanı gelince tartılır dedi yolladı.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
7 Mart 2024 Diğer kategorisinde Gulsh26. (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 330 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Prenses__00 (636 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 155 göst.
0 oy
1 cevap 206 göst.
9 Kasım 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,300 puan) tarafından soruldu