0 oy
1,335 göst.
Diğer kategorisinde (782 puan) tarafından
Bugun arkadasima gittim bi cok seyleri bana yanlis geliyo gerci buda normal ama mesela hamileyken bebek kiyafetlerini hazirladik bunları niye yikamadin dedim ne olcak falan dedi yikamadan koydu cok tuafima gitti simdi.onun kızı 1 yasinda ben hamileyim 39 haftalik ben herseyini yikadim oglumun ütüledik ilk bebek hem hemde ilk goydigi kiyfetlerinin temiz olmasi gerekir diye dusunuyorum neyse laf arasinda dedimki bebegin kirki cikana kadar biyere gitmiycem cok mutluyum oyuzden ramazani evimizde geciricez dedim 40 ne demdk dedi sen cikartmadinmi dedim yooo diyo hic duymadim diyo şok oldum asiya falan gidiyo mecbur cikiyo dedi tamam ama keyfi cikarmıyosun hastaneye gidiyo tek dedim valla sendne duyuyorum dedi herkes biliyoken 40 cikariyoken nasil bilmez ayrı dunyada yasiyo galiba ya tamam sen yapmayabilirsin de illaki duymuş ve gormuşsundur herkes yapiyor cunku sizde yokmu mesela 40 cikarmak bebegi yikarsin sonrada disari cikartirsin 40 gun sonra

33 Cevaplar

0 oy
(2,530 puan) tarafından
bilmiyor olabilir ki benim kayinvalidem bebek doğunca kesilen kurbanı bilmiyor daha :)) ayrıca ben doğunca çıkarıcam öyle 40 gün falan bilmiyom da saçmalık 
(782 puan) tarafından
Yapmayabilirsin ama baskalarinin yaptigi yada adetlerine sacmalik demeniz de dogru degil ben sen yapmiyorsun diye sacmalik demiyorum bu bizde boyle ve cogu insanda da
(2,530 puan) tarafından
bana göre saçmalık insan 40 gün evde kafayı yer böyle şeylere neden inanıyorsunz ben anlamıyorum ve bana saçma geliyor
(2,530 puan) tarafından
bana göre saçmalık insan 40 gün evde kafayı yer böyle şeylere neden inanıyorsunz ben anlamıyorum ve bana saçma geliyor burada arkadaşının dedikodusunu yapacağına ona bizim adetlerimiz bu şekilde diyebilirsin bize savunana kadar
-Reklam-
0 oy
(350 puan) tarafından
Valla bizdede adettir can'ım ne gelirse eskilerden gelir o yüzden hepsini yapamasakta bildiğimizi yaptik adetlerden çünkü doğru şeyler. Şimdikiler sanki çok şey biliyorda sanki 
(782 puan) tarafından
Onlarinda kendilerine gore adetleri var mesela bende seyi duymamistim bebegin saçı kesilir agirlinca altin takilir demisti biri duymadim ama anneme sordum bizde de varmiş ama yargilamadim dogrudur dedim
(350 puan) tarafından
Hepsi doğru canm annem lohusanın mezari 40boyunca açiktir der dogm yaptığım dada dedi dikkat et hasta olma dedi bende pek aldırmadım temmuz ayıydı doğumum içerisi tabii sıcak balkonda yatıyoruz eşimle gece yarısı bana bir titreme geldi hakim olamyorum kendime sıcak ama. Bana soğuk geliyor donuyorum göğüslerimin ucu sankl kış ayıymıs gibi sızladı dondu annem iceri aldı beni okudu kalınca giydirdi rahatladım sabaha karşı artık o yüzden inanirim ben doğruymuş
0 oy
(7,486 puan) tarafından
Tercih meselesi canim  sonucta tamam yıkıyoruz giyiyor ama hediye gelenleride yikayip giydiriyomusun hepsini ben yapmadim mesela yalana gerej yok. Bazi seyleri hediye geldi direk giydirdim. Cevremdede herkes oyle yapıyor kendi aldiklarimizi bile yikamadan giyiyoruz. Bu yadirganacak bise deil bence. 40 meseleside. Zaten kirk cikartmak diye bise yok ki. Tamam evden cikmamak iiyidir ama cikana da bi gunahi falan yok yani. Bebege dus aldirmakta yok sadece anne gusul alır. Onun diisinda bileceği bise yok bilmiyosa sen guzelce anlatabilirdin boyle buraya sanki cok yanlis bise yapmış gibi yargilayarak yazman dogru gelmedi bana.
(782 puan) tarafından
Yok bana da sasirma tarzi dogru gelmedi guzelce sorsaydi anlatirdim ama ay o ne be ilk defa duydum sacmalik dedi direk ben olsam oyle demek yerine ne yapiyosunuz nasil oluyor diye sorardim
0 oy
(8,080 puan) tarafından
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp canım. Arkadaşının sana göre "sözde ayıbını" buraya dökmek yerine keşke nasıl yapıldığını neden yapıldığını anlatsaydın ☺
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Bu 40 meselesi hurafeden ibaret. Ben 40 gün olmadan düğüne de gittim dışarı da çıktım. Hiç bişey de olmadı. Yok kimisi 40â kadar bebeği yikamazmis. Saçma sapan şeyler.
0 oy
(285 puan) tarafından
40 çıkarmak sadece bir gelenek yapilmayabilir tabi ki. Kırkından önce bebeğini dışarı da çıkarabilir isteyen:) böyle şeylere neden sasiriyorsunuz ki ilgi duymadığı birseydir duymamıştır daha önce 
0 oy
(13,501 puan) tarafından
Oğlum 10 günlük olduğunda çıkmaya başladık bana göre saçma bu hurafe okursun duanı çıkarsın
0 oy
(628 puan) tarafından

Arkadaşın normal:D Kırk nedir Allah aşkına. Kırk sadece dinen kadına ait bi şeydir. Kanaması kesilmezse ibadetine baslayabilir diye. Sadece budur. Kıyafet yıkamaması tercihi tabi, yıkasa iyi olur kıyafetler yerlerde sürünüyor yapılırken.

0 oy
(1,447 puan) tarafından
Bilmediği şeyleri öğretebilirsin ayıplamak yerine
0 oy
(805 puan) tarafından
Valla benim oğlan 15 gunluktu gezmeye çıktık 40 gün boyunca hep gezdik 40 gün evde kalsam bebekle kafayı yerim 
0 oy
tarafından
Inan burası olmasa ben de bir çok şeyi bilmiyordum mesela biz evlendik evlendikten sonra da kırk çıkarma varmış kurban bayramının 2.ci gününe denk gelmişti kaynanam benle eşimi zorla öğlen vakti banyoya sokmuştu kırkınızı çıkarın diye mesela onu da bilmiyordum ben 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 483 göst.
19 Temmuz 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,649 göst.
16 Kasım 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Canannnn.1 (755 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Mine.96 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 458 göst.
21 Ağustos 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,671 soru

12,155,468 cevap

36,590 kullanıcı

...