0 oy
232 göst.
Diğer kategorisinde (495 puan) tarafından
Sorum yukarida varsa bisey soracam ozel

3 Cevaplar

0 oy
(791 puan) tarafından
Buyur cnm bnm 
tarafından
Eslo" kuzucum hoca misin bilgin varmi ben de birsey danissam
(791 puan) tarafından
Buyur cnm
tarafından
Bende insulin direnci var karaciger hastasiyim saglikli ve duzenli beslenmem gerekiyo gun icinde. Ve bu hastalarin oruc tutmasi onerilmezmis gun icinde saatlerce ac kalip aksam yemek yemek metabolizmayi zorlarmis ve sagligim icin onerilmezmis bunu bir doktor sayfasinda paylasmis benimde icim rahat degil kendi doktoruma sorucam gidince o da tutma derse tutamicam ama gunaha girmis gibi hissediyorum cunki disaridan bakinca beni etkileyen bi durum yok ama insulin direncimi ve karacigerimi etkilicek. Tutamazsam gunahi var midir. Cocuklugumdan beri hamileyken bile tuttum smdi tutamicami ogrenmek cok zoruma gidiyo uzuluyorum
(791 puan) tarafından
Oruç ibadeti farz olduğu için muhakkak tutulması gerek. Tabi bazı istisnai durumlarda tutulmaması için cevaz (izin) verilmiş. Hastalıkta bu durumlardan biri ancak bu hastalığın oruca mani olup olmamasını kessinlikle teyit edip doğrulamak gerek. Yani doktor gerçekten ciddi bir sorun oluşacağını ve sağlığının çok etkileneceğini  söylerse o zmn tutmaya bilir. Kendi doktoru dışındada başka bir doktora da sorup netleştirmesi daha iyidir. Dinimiz zorluk değil kolaylık dinidir. Sağlığı oruca engel olan kişilerin tutmamaya ruhsatları var.
tarafından
Saol bebegim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Buyrun nasıl yardımcı olabilirim
(495 puan) tarafından
Cok saol canim sorumun cevbini aldim
0 oy
tarafından
Sorabilirsin bildiğim birşeyse yardımcı olmaya çalışırım 
(495 puan) tarafından
Cok tesekkurler canim aldim sorumun cevabini

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 75 göst.
14 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kkesma (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 199 göst.
18 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nurlanin anasi11 (386 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 221 göst.
11 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (526 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 386 göst.
6 Şubat 2021 Diğer kategorisinde &488769123 (75 puan) tarafından soruldu

409,510 soru

12,308,943 cevap

38,648 kullanıcı

Kategoriler

...