0 oy
232 göst.
Diğer kategorisinde (734 puan) tarafından
Bebişimin 2 doktoru var şehir değiştirmek zorunda kaldık o yüzden doktorumuz maalesef İzmirde kaldı. Bir doktorum 10 aylığız tamamını verebilirsin diyor bir doktorum 1 yaşını beklemelisin diyor siz ne zaman verdiniz 

16 Cevaplar

+1 oy
(413 puan) tarafından
Ben tamamını veriyorum 10 aylık 
-Reklam-
+1 oy
(1,732 puan) tarafından
Yumurta  beyazi  protein orani yüksek olmasindan dolayi verilmiyor. Alerji ikinci etken .

Fazla proteinde böbreklerini yorar az kalmis 2 ay sonra veriver.
0 oy
tarafından
6 ayindan sonra annem verdi korkma bişey olmaz dedi olmadı çok şükür 11 aylık oldu hep yer
(734 puan) tarafından
Tamamını mı yiyor
tarafından
Evet hepsini
0 oy
(13,318 puan) tarafından
Bizim doktorumuz 1 yasindan once asla direk sütü yumurta beyazini ve balı vermeyeceksin dedi
tarafından
Neden peki? Bal arıların bıraktığı bir maddeden dolayı tavsiye edilmiyormus ama yumurta beyazı alerjik tamam ama alerjisi yoksa ne sıkıntı olabilir ki ? Ben de vermedim onuncu aya bir hafta varken vermeye başladim. Bazı doktorlar verin diyor bazıları vermeyin diyor, insiyatif aldım yani inşallah yanlış yapmıyorumdur
0 oy
tarafından
Normalde 1 yaşından sonra verilmesi lazım ama ben 10aylikken falan verdim 
0 oy
(7,481 puan) tarafından
9 aylik verebilirsin dedi doktorum. Dene eger alerji yaparsa vermezsin yapmazsa surekli verirsin dedi canim.
0 oy
(7,438 puan) tarafından
8 aylıkken yavaş yavaş verebilirsin artık dedi alerjisi olsaydı şimdiye kadar belli ederdi demisti
0 oy
(975 puan) tarafından
11 aylık suda haşlama şeklinde hepsini verdim. 9 10 aylıkken menemende felan oluncada verdim
0 oy
tarafından
1 yaşından sonra vermiştim ben. Krep falan yaptığımda bile sadece sarısı ile yapıyodum
0 oy
tarafından
Doktorlar da bu konuda farklı şeyler söylüyor. Açıkçası bana mantıklı geleni dinliyorum ben. Alerjik deniyor ama her besinin alerji yapma ihtimali var, tamam bazılarının daha fazla ama alerjisi yoksa beklemek gereksiz geldi bana. Onuncu ayına bir hafta kala başladım vermeye bir sıkıntı olmadı vermeye de devam ediyorum. Yani muza bir çocuğun alerjisi var mesela ama benim çocuğumun yok, diğer çocuğun var demek ki muz alerjikmis deyip vermemezlik yapmıyoruz. Böyle bakıyorum ben artık. Ama kara lahana tiroiti etkilediği için iki yaş, bal arilarin bıraktığı bir maddeden dolayı bir yaş, bakla favizm diye bir hastalığa sebep olduğu için çok ileriki yaşlara kadar, patlıcanda nikotin var diye yanlış hatırlamıyorsam iki yasa kadar verilmiyor. Sütü süt haliyle hiç vermeyi düşünmüyorum ne bir yaş öncesi ne sonrası. Onun dışındaki besinler denenip verilebilir bence 
0 oy
tarafından
11 ay bitip 12 ayına giriceği zaman verdim ama annem benden çok önce vermeye başlamış bilmiyordum ben 
0 oy
(14,162 puan) tarafından
1 yaşına girecek yavaş yavaş vereceğim bende 
0 oy
(6,188 puan) tarafından
Yumurta beyazi alerjik bir besin ve alerji de amaaan nolcak denilecek bir sey degil alerjiden hayatini kaybeden bebekler bile var.Zaten 2ayi kalmis biraz bekle verirsin
0 oy
(826 puan) tarafından
9 aylıkken verdim kontrollü olarak alerji çıkmadı şükür 
0 oy
tarafından
1 yasından sonra verdım canım yararı oldugu gıbı zararı da var once vermenın

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 146 göst.
0 oy
11 cevap 488 göst.
1 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Asena'nın annesi∞ (10,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 298 göst.
23 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Karadenizin incisi (10,643 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,788 soru

23,697,876 cevap

311,486 kullanıcı

...