Öyle güzel yazmışsın ki sanki seninle birlikte doğurdum ☺️ ☺️ ☺️
Benim gebelik şekerim vardı, diyet fayda etmedi insülin kullandım. 38.haftada kontrole gittim, doktor dedi ki cuma günü gel yatış yapacağız, ben anlamadım ama soramadım da o sırada başka hamile girdi içeri onunla konuşmaya başladı. Ben emin olamadım ama eşime dedim böyle böyle dedi, git sor dedi boşver dedim, zaten çantam hazır arabaya atar geliriz belki o zamana kadar sancım olur dedim güle güle çıktık hastaneden. 39.hafta ilk günü cuma günü sabah erkenden gel demişti doktor, gittik annem ben eşim. Doktor dedi ki yatış veriyorum ama nst çekilmen lazım dedi. Neyse gittim yattım yarım saat nst, hiç sancı yok. Açılma yok. Acilden girmiştim, oradaki doktor dedi ki sana niye yatış vermiş ki doktor dedi, sancın bile yok açılma yok. Anlamadım ben dedi doktoru aradı. Doktor dedi ki bu kız insülin kullanıyor, insülin kullananlar 39.haftada doğurmak zorunda dedi. Doktor haa tamam dedi kapattı. Bana anlattı olayı, ben bir heyecan yaptım, eee nasıl olacak falan derken, bana bir oda ayarlandı, bekledim bu sırada diyetim var doğru düzgün kahvaltı yapmamışım saat olmuş öğlen 12 bayıldım bayılacağım, anneme dedim ki elma ver lütfen bayılacağım, 2 ısırık aldım, seni sancı odasına alıyoruz dedi, iyi de sancım yok ki, serum vereceğiz dedi. Ben anlamadım tabii. Neyse odada Bi ben varım bide Bi kız. Bomboş. Kızcağız sancı çekiyor. Ben ya niye buradayım yürüyeyim diyorum izin vermiyorlar. Boş bir serum taktılar. Lağman ilacı verdiler. Tuvalete gittim neyse hallettim işimi. Doktorun biri geldi, parmak muayenesi yapacağım dedi, parmağını öyle bir soktu ki ağlayacaktım neredeyse. Çok canım yandı ne yaptınız dedim, nişanı çıkardım dedi, azıcık kan geldi, sonra beni Doğum haneye aldılar tabii bu sırada saatler geçti ben hala açım, sancı yok, bir şey yok. Vajinam da bir ağrı var sadece doktor sert davrandığı için. Yürüyerek doğum odasına gittim. Ben eğitim aldım plates topu istiyorum dedim. Suni sancıyı vereyim sonra getireyim dedi ebe, çok sevindim. Annem geldi o sırada yanıma. Seruma bir şeyler koydu. Nst bağladı gitti ebe. 5 dk sonra bir sancı, anne dedim bu sancı galiba , annem elimi tuttu, korkma oğlun doğacak birazdan dedi , sancılar arttı arttı ben artık çığlık atmaya başladım, yattığım yerde tepinmeye başladım, bu ne yaa bu ne yaaa diyorum sürekli, anne bu ne diyorum ağlıyorum, annem ağlıyor, o sırada ebe geldi kontrol etti 6 cm açılma harika dedi, birazdan doğum başlar dedi, ağlamaya başladık ama ben çığlık çığlığa, ilacı vereli daha 15 dk olmuştu, bağırdım kafasını hissediyorum diye, ebe geldi, anneyi dışarı alıyoruz, doğum başlıyor dedi, annem ağlayarak dışarı çıktı, bir sürü ebe ve hemşire girdi içeri, doktor girdi baktı hemen başlıyoruz. Ikın dedi. Ikındım çok Ikındım. Ebeler harikasın diyorlar doktorlar harikasın diyorlar, ben çok açım bayılmak üzereyim diyorum, hepsi gülmeye başladı, gerçekten çok açım, diyetteyim diye hiç bir şey yiyemedim, diyorum ama Bi yandan da ıkınmaya devam ediyorum. Doktor hemşire ebe hepsi kahkaha atıyor. Derin nefes al ve Ikın lütfen konuşma dedi ebe, yaptım yaptım yaptım, kafası büyük kesiyoruz, dedi kesti, çıkmıyor dedi kiwi istedi (vakum aleti) taktılar ipi koptu, aha dedim beni sezeryana mı alacaklar neler oluyor, başka bir doktor daha geldi, iyi misin dedi, dedim ki çok açım bayılmak üzereyim hepsi kahkaha attı. Gülmeyin çok ciddiyim bayılmak üzereyim dedim. Birisi şuradan tansiyonuma baksın dedi. Tamam birazdan dedi doktor kolları sıvadı, ebenin birine seslendi gel dedi biri sağdan birisi soldan karnıma bir bastırdı, ben doktora yumruğu bir vurdum, doktor durdu suratıma baktı, ayy yaa özür dilerim çok ani oldu, doktor güldü, bu derken miiiiii diye bir ses,doktor dedi doğdu, aha dedim evimize bir kedi daha geldi galiba, oğlum doğdu, herkes kahkaha atıyor, o şaşkınlık ile kucağıma alıp ten tene temas yapmam gerekiyordu onu bile unuttum, göbek bağını hemen kestirme demişti eğitimde ebeler hepsini unuttum. Yaaa dedim eğitim boşa gitti, doktor gülüyor, harika iş çıkardın dedi, saat 16,30 olmuştu, ben gerçekten bayılmak üzereyim dedim temizlikçi de dahil olmak üzere bütün oda gülmekten yerlere yattı. Bu sefer ben de güldüm.
Şuan 18 aylık oldu oğlum. Ne iyi geldi yazmak. ❤️
Sağlıkla büyüsün çocuklarımız ❤️