0 oy
173 göst.
Diğer kategorisinde (791 puan) tarafından
Kızlar siz bir iylk yaparsanız yada yardım edersinz karşi taraftan karşılk beklermsinz aynısını size yapılmasını istermsnz günü gelince ihtiyacını olrsa istermsnz yardım o kişiden 

16 Cevaplar

0 oy
(1,329 puan) tarafından
İstemem iyilik karşilik beklemeden olur canım bunu senin değil karşindakı düşünmesi lazım 
(791 puan) tarafından
Canm mesela bna yardım edilyosa mesela msfr gelince yardıma gelyosa onada misfr gelince bnde bana yardım etmş üstmde kalmsn ama bebeğim var edemiyorum temzlk olsn çöpü olsn gtm zamn götürürm
-Reklam-
0 oy
(2,529 puan) tarafından
Karşılığını beklemem nankörlük yapmasınlar yeter.
0 oy
tarafından
Karşılık beklesem onun adı iyilik olmaz ki
(791 puan) tarafından
Canm mesela bna yardım edilyosa mesela msfr gelince yardıma gelyosa onada misfr gelince bnde bana yardım etmş üstmde kalmsn ama bebeğim var edemiyorum temzlk olsn çöpü olsn gtm zamn götürürm
0 oy
(1,197 puan) tarafından
Yapılan iylikler karşılıksız olması lazım ama mesela darda olayım yada bişey olsun aranmak isterim yardım esilmesini isterim ama bu ben onlara yapdım die değil
0 oy
(1,101 puan) tarafından
Ne yaparsam yapim kendim için yaparım kendi insanlığım için karşıdan da asla beklemem zaten karşıdan bekleyeceksem yaptığım iyiliğinde adı iyilik olmaz karşılıklı menfaat olur eğer ben darda olursam kimseden yardım beklemem çoğu şeyi kendim hallederim kimseyede gücenmem
(791 puan) tarafından
Canm mesela bna yardım edilyosa mesela msfr gelince yardıma gelyosa onada misfr gelince bnde bana yardım etmş üstmde kalmsn ama bebeğim var edemiyorum temzlk olsn çöpü olsn gtm zamn götürürüm bnde üstmde minnet kalsn istemem gelde yardım et demıyorm
0 oy
(29,053 puan) tarafından

Hayır beklemem asla

0 oy
tarafından
Ya ayni seyi imkanı oldugunda bana yapmayacak kisiye iyilik yapmak istemem. Mesela bir arkadasim hasta ona bir corba goturruyorsam bilmeliyimki ben hasta olsam oda musaitse bana yapar. 
tarafından
Böyle net insanları seviyorum. Tebrik ederim seni canım.
tarafından
Kötüye hak etmeyene yapılan iyilik gerçekten hakedene yapılan haksızlıktır bence. Iyiler iyi muameleyi hak eder
tarafından
Bu konu da kesinlikle haklısın
0 oy
(133 puan) tarafından
İyilikte yardım da Allahın rızası için yapılmalı karşılık beklenmeden
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Karşılık bekleyerek yaparsan iyilik değil cikarcilik olur
(791 puan) tarafından
Ya bna bi yardım dokunyosa bnde kndimi mecbr hsi edrym illa yapcm sanki karşımdaki beklyo gbi
0 oy
(13,060 puan) tarafından
Ben hiçbir şey için karşılık beklemem canım bunu öğrendim artık. İnsanlar beklenti karşılama konusunda sığ biraz
0 oy
(5,330 puan) tarafından
Bir Elin Veridğini Diğer El Görmemeli Beklemem bekleyerk yapsam karşılığını görmediğim zaman çok kırılırım zaten bir iş veya iyilik yapıyorsam karşılıksız olmalı 
0 oy
(1,885 puan) tarafından
İçimden gelerek karşılıksız yaparm. Ama sürekli ben yapiyorm benim işim düşünce karşımdakinden en azından bı yardm teklifi alamiyorsam da arama biraz mesafe koyarım
(791 puan) tarafından
Anltmk istedm birazda bu
(1,885 puan) tarafından
Yaşadığından örnek vererek sorsann emin ol daha farklı cevaplar alirdin herkes iyilik karşılıksızdr demiş de tek sefer yapılan bişey değil bu iyilik:)
0 oy
(4,438 puan) tarafından
Karşılıklı yapmam ama ister istemez bende zordaysam beklenti içerisinde olurum
0 oy
(3,702 puan) tarafından
Hep iyilik yaparım kim olursa olsun içimde kin yoktur iyilik de karşılık beklenmeden olur doğrudur ama insan bazen bekliyor ya örnek veriyim görümceme doğum günü olsun istediği bir şey olsun sürekli eşime aldırırım ama Bi kere bile hediye almadım kendisinden kimin evine gitsem yardım ederim iki çocuğa rağmen aynı kişiler beni evime geldiğinde basköşeden kalkmıyor bunun gibi tonlarca insan bekliyor belli bir vakit 
0 oy
tarafından
Hiç öyle bir insan olmadım ne bana yapılan iyiliğe karşı bir iyilik peşinde koştururum. Ne de bir iyilik yaptığımda karşılık beklerim. Herkes kendi için yapıyor. Bir insana o bana iyilik yaptı o kadar bende bir karşılığında şu iyiliği yapayım demem.
(791 puan) tarafından
Bn öyleym bana iylk yaptıysa bn fazlasını yprm
tarafından
Olma canım iyiliğe fazla fazla iyilikle karşılık vermek evet güzel ama bırak karşında ki de biraz karşılıksız olarak sevap alsın :)
0 oy
(2,321 puan) tarafından
Karşılık beklemem 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 606 göst.
29 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Usnie (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 51 göst.
0 oy
10 cevap 220 göst.
3 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yildizz (12 puan) tarafından soruldu