0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar karnıyarık yapicam ama patlıcanı kızartmak istemiyom yağla hiç uğraşamam fırında nasıl oluyor bilen varmı patlıcanı yağlayın vs yaziyolar bide kaç derecede olucak

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • Patlıcan sürmek için: 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ

Kıymalı içi için:

• 200 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (küçük yemeklik doğranmış)
  • 2 adet çarliston biber (çekirdeği çıkarılmış küçük doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (çekirdeği çıkarılmış küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Suyu için:

• 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine :

• 1 tatlı kaşığı tereyağı

Karnıyarıkların ortalarına koymak için:

• 4 adet ince yeşil biber
  • 4 adet çeri domates

Hazırlanışı

1. Patlıcanları yıkayalım kurulayalım sonra pijama gibi soyalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim patlıcanların üzerine fırça ile sıvı yağı sürelim önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirelim
  2. Fırından çıkınca ortalarını bıçakla çizelim sonra kaşıkla ortalarına biraz bastıralım başka fırın kabına patlıcanların alalım diğer tarafta tavaya önce kıymayı koyalım suyunu salıp çekene kadar biraz kavuralım
  3. Sonra yağları soğanı biberleri ekleyip tekrar kavuralım domates ve salçayı ilave edip karıştıralım tuz baharatı serpelim suyunu verelim
  4. Kısık ateşte 5-6 dk pişirelim sonra maydanoz serpelim ocağı kapatalım patlıcanların kaşık ile dolduralım kestiğimiz domates ve biberden ortalarına koyalım suyu içim olanları bir kasede karıştıralım kenarından dökelim tereyağını parça parça koyalım
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yaglı kagıdın üzerine koy patlıcan ları birazcık yagla üzerini altini öyle koy gitsin derecesini sen ayarla arada konturol et anlarsın
0 oy
tarafından
Bn tepsiyi azıcık yağlıyorum tam boy patlıcanlari çiziyorum bıçakla fırına atıyorum 20 dakika soğuyunca içini çıkarıp harcımi dolduruyorum

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,518,928 soru

24,755,331 cevap

372,431 kullanıcı

...