0 oy
370 göst.
Diğer kategorisinde (727 puan) tarafından

Kızlar muhtemelen biliyorsunuzdur ama bilmeyen olabilir diye paylaşıyorum.Adet başlangıcı açık kırmızı kan gelince başlar yani bir yeriniz kesildiğinde kanadığı gibi.Ve bu kan dışında pempe kahverengi vs geldiyse namazımızı devam ediyoruz ta ki kan kırmızı oluncaya kadar.Bitişi de bembeyaz akıntı gelene kadar bekliyoruz.açık kahve pembe ne renk olursa olsun tam beyaz olunca temizlenmiş oluyoruz ve gusül alınır.Ve en önemlisi iki adet arası en az 15 gün olmalı.

Max 10 gün adet daha sonrası ise özgürdür gusül alınıp ibadetlere devam edilir.

NOT:
ÖMER NASUHİ BİLMEN
BÜYÜK İSLAM İLMİHALİ
Ve Mısır da bir dönem bulunmuş din üzerinde fıkıh bilgisi bulunan biri tarafından da ders alıyorum.

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Bunun kaynagi nedir adet kani olarak koyu kahve,yesil,sari bile kabul edilebilir. Baslangici olarak verdigin bilgi yanlis. Bitisi ile ilgili de herkesin kendi rengine gore farklilik gösteriyor hz aise kirec gibi beyazi gorene kadar bekleyin diyor ama bende kirec beyazi olmaz mesela herkes kendi rengini bilir.

tarafından
Cnim omer nasuhi bilmeni takp ederiz ama baslangic olcusu yanlis yani adet kani kahve acik pembe ve yeşil bile kabul ediliyor biz hayz bahsini hocalarla didik didik etmistik
(727 puan) tarafından
Biz de didik didik ettik kendim karar verip yazmadım
tarafından
Kendin karar verdin demedim ki ben omer nasuhi bilmen de saglam kaynaktir nasil boyle bir celiski olur sasirdim dogrusu
(727 puan) tarafından
Yukarı da yazdım bir dönem Mısır da bulunmuş fıkıh bilgisi olan biriyle derslerimiz oluyor.Tabi kitaptan ilerliyoruz.Ben de öğrendiğin
mi faydalı olur diye paylaşmak istedim.
tarafından
Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
tarafından

Hayız kanı kesilen kadının ibadetleri eda edebilmesi için gusletmesinin vâcip olduğu konusunda bütün fakihler ittifak etmiştir. Hayızlı iken cünüp olan bir kadının cünüplükten yıkanması hususuna gelince Hanefî, Mâlikî ve Şâfiî fakihlerine göre kanı kesilmediği sürece bu gusül geçerli sayılmaz. Ancak Hanbelî fakihleri bu esnadaki guslü müstehap saymışlar ve bu şekilde cünüplüğün giderilmesini mânevî kirlilik halinin hafifletilmesi olarak kabul etmişlerdir.Hayız kanı kesilen kadının ibadetleri eda edebilmesi için gusletmesinin vâcip olduğu konusunda bütün fakihler ittifak etmiştir. Her kadının âdet gördüğü gün sayısı eşit değildir. Bu süre Hanefîlere göre en az üç, en çok on gündür. Düzenli âdet gören bir kadının normal âdet günlerinden sonra kanaması devam ederse bu kanama on günü geçmediği takdirde tamamı hayız hükmündedir. Ancak on günü geçerse önceki normal âdeti esas alınarak devam eden kısmı istihâze (özür kanı) kabul edilir. Bu kanama ikinci ayda da on günü geçerse bu kadının âdeti on gün olarak değişmiş olur. İki âdet arasındaki temizlik dönemi en az on beş gündür (İbn Nüceym, el-Bahr, I, 120; Aliyyü’l-kârî, Fethu bâbi’l-’inâye, I, 133-134

tarafından
Sen kendi yorumunu da işin içine ekliyorsun cunki galiba fıkıh kaynaklı ilerliyirsun ilmihal kaynaklı ilerlemeni tavsiye ederim
(727 puan) tarafından
Post bilgi verme amaçlı.Öğrendiğimi faydalı olur sebebiyle paylaştım.Ve sizin yazdığınızda bir farkını göremedim sadece kısa ve öz yazdım.
tarafından
Tm da yorumlara bak niye kesin dille hitapli post açıyorsun ki her kişi farklıdır İslam dini haktır şektir şüphe sadece vesvesedir herkes bembeyaz akıntı girmez İslam dini şüphe kuşku yorum kaldırmaz
(727 puan) tarafından
İyi de benim yorumum değil ki aç kitaba bak bembeyaz akıntı gelene kadar yazıyor tabi bu da 10 güne kadar 10 günden sonra ibadet yapılabilir yazıyor.Kesin dille diyorsun ama yazaklar ölçüler bellidir kesin bir şekilde ifade ediliyor istisnalar da var yukarı bunları da ekleyin o zaman eksik yazmışsın desen kabul ederim ama yorumun diyorsun.
tarafından
Bak güzelim bak canım bak arkadaşım ben 4yil liseyi 4 yıl uniyi ve yarı ömrümü yurtta geçirdim hafizim çok şükür ve ilahiyat mezunu 5yilcamide görev yapmış devlet kadrolu hemde biriyim kesin ve katı dille diyorsun bunu fıkıh hocama selamlar
0 oy
(3,282 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla adet günü geldiginde kahve rengi sarı açık pembe adet sayılıyo bşde benden bembeyaz akıntı gelmiyo  bittiğinde normalde de gelmiyo kan akıntı kesilince gusül alıyorum
tarafından
Sagolasin canim onemli meseleler ♡
tarafından
Aynen kuzum ❤️
(3,282 puan) tarafından
Teşekkürler  kızlar ❤❤
(727 puan) tarafından
Olabilir benim yazdığım genel ölçüsü istisnalar olabilir..,Demek ki sizin 10 gün sürüyor.10 günden sonra özür sayılıyor ne renk gelirse gelsin ibadetlere devam edilir
(3,282 puan) tarafından
Yok canım 10 gün sürmüyo normalde 6 7 günde bitiyo
0 oy
tarafından
Adet başlangıcı pembe kırmızı kan ne oluyor ya Ben yıllardır adet olan bir kadın olarak hiç kanımın pembe olduğunu görmedim biterken pembe olduğunu gördüm
(727 puan) tarafından
Başlarken Koyu kahve ,kahve, açık veya koyu pembe gelebilyor daha sonrasında kıpkırmızı parlak bir kanla devam edip sonra rengi açılarak beyaz oluyor.
tarafından
Kız kesin Bende bir anormallik var bu söylediklerin hiç olmuyor bendejahajajaja
(727 puan) tarafından
Nasıl ya o zaman sen hiç beyaz akıntı görmüyorsun öyle mi hep renkli mi geliyor
tarafından
Evt canm
0 oy
(5,331 puan) tarafından
İlk adette gelen kanın rengi kahve topark rngi pembe veya kırmızı olduğunu gördüğün an namaz kılınmaz kadın o gün bekler bir  diğer namaz vakti  gelene kadar eyer bi şey gelmiyorsa kalkıp boy abdestini ile namaz abdesti alır namaza duru geliyorsa ise zaten adettir günün dolması ı bekler  11 .gün halen lekelenme varsa boy abdesti alır her namz vakti için abdest tazeler bemde böyle biliyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 93 göst.
15 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde SL (1,190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 113 göst.
+1 oy
2 cevap 57 göst.
0 oy
0 cevap 26 göst.
31 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Belma t. (205 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,444,015 soru

23,727,562 cevap

313,313 kullanıcı

...