0 oy
850 göst.
Diğer kategorisinde (11,936 puan) tarafından
Biraz once bir soru sordum korkuyla saldırdı ne yapayım bu arada dedim fikir istedim bazıları yok sen tedavi ol o cocuk az bile yapmıs gibi kıskırtıcı hareketler ve yorumlar içine girmiş bu sıkıntıda korkumdan hakkımı helal etmiyorum. Pedegog la hemen online bir görüşme yaptık anlattım videolar gönderdim aksine hiç kendi basının caresine bakmasına ve kendi oyun kurup yanlız oynamasına izin vermemişiz cocugun asıl kıskandığı kısı benmişim. Benim kucugu emzirme mi vs kıskanıyormus. Ve cok yuksek özgüvene sahipmiş kızımla onlıne görüntülü konustu lar sorular sordu dinledi. Özgü eninde fazlası zarardır bunu kardesine yapmasa kresteki bir cocuga da bu patlamayı yasarmıs. Biz ceza bile vermiyorduk hata etmisiz. Ceza vermeli yanlıs oldugunu anlatmamız gerekirmiş. Kardesime bunu aldınız banada tablet dediğinde almamalıymısız evde oteride kızım mıs. Duzeni görüşeceğiz artık doktor sinem hanımla. Ceza derken o da yanlıs anlasılmasın ceza sandalyesi yada mınderi almamız lazımmıs. Orada gidip 10 dk oturup yaptıgı hatayı düşğnecekmiş

15 Cevaplar

0 oy
(8,586 puan) tarafından
Konuyu bilmiyorum.  . .
(11,936 puan) tarafından
Kızım bu sabah kardesini dövmek için saldırdı da. Bacım
-Reklam-
0 oy
(477 puan) tarafından
Zor camm gercekten Allah yardimcin olsun  benim kizim var 3.5 yasinda 25 gun e kadar kardeşi olcak 36.4 hamikeyim yanı ve ben  kardesimin kızını sevdim diye caktirmadan kizi cimcikledigini farkettik onu kıskanan kardeşini daha cok kıskanır gibi geliyo bu bilgi bana da iyi oldu nasil davranmamiz gerektiğini öğrenmiş olduk az da olsa
(11,936 puan) tarafından
İnşallah haftaya gidecegiz oyun terapistine baslıcakmıs. 250 TL ama feda olsun.
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Bir pedagog kadar iyi bilmeyebilirim ama takip ettigim pedagoglar var ve ceza minderi diye bisey önermiyorlar..bn bunun cözüm olacagini şahsen düşünmüyorum cnm ve cocuguma bole bisey yapmam şahsen..ceza sisteminin hicbi cocugu degistirecegine inanmiyorum cbku..
(4,902 puan) tarafından
Katılıyorum
(11,936 puan) tarafından
Deneyeceğim canım napayım. Cunku biz hiç ceza vermiyoruz. Sadece sozle uyarıyoruz. Bir kere ceza verdim tabletini aldım arkamı dondum babası vermiş geri. Aglıyor diye. O zaten olmamalıymıs
(3,902 puan) tarafından
Orasi dogru yani annenin hayir dedigine baba da hayir demeli..ceza alan cocuk sirf siz ona kızmayın diye o davranisi birakms gibi de yapabilir..yani cezayla kalıcı bi değişim olmaz..tavsiyem baska bir pedagogla da görüşmeniz olacak..instagramda cocukruhu pedagog var onun paylaşımlarına bayiliyorum
0 oy
tarafından
Çocuğun kendini dogursak da karakterini doguramiyoruz maalesef kendini suçlama ama cezaya karşıyım

Cezasız egitim yanlisiyim. Bu konuda zaten her pedagog ayrı düşünüyor.
(11,936 puan) tarafından
Ceza sandalyesi alacakmısız. Onda gidip 10 dk oturacak düşünecek. Baska türlü ceza yok zaten
0 oy
tarafından
Konuyu bilmiyorum 
0 oy
(12,771 puan) tarafından
Sadece şu konuda Elestirilmek de haklısın tablet almak evden göndermeyi düşünmem  çocuk için kötü anne vs gibi imada değil  orda takilinalacak nokta evden göndersem mi demen yani kıskandığı bariz belli ve evet kuralsız olmaz orda yanlış yapmışsınız yanlış doğru bilmesi gerekiyor her istediği alınmaması gerekiyor 6 yaşında ki çocuğa tablet alinmasi bence coook yanlış neyse psikolik ile düzene girer ins 
(11,936 puan) tarafından
Korktum bacım Dr gidene kadar uzak mı dursa sakınler mi dedim. Benim amacım gene onun sakinleşmesiydi kurtulmak yada defetmek degil. Ben kolay kolay izin vermem bir yere gidip kalmasına cünkü o da hataymız Dr gönderseydim ceza degil ödül verecektin daha tesvik edecektin desi5
(12,771 puan) tarafından
Canım bir kitap var beni ödül ile cezalandırma diye yani bazen odul bile ceza durumuna gecebiliyor hircinlastiriyo sen en güzeli yapmışsın pedegog ile düzelir hersey
(11,936 puan) tarafından
İnşallah insallah. Dediğim gibi haftaya yerine gidecegiz. Bu gun getirme dedi olayın üstüne götürsem olmazmiş bir hafta unutmasını beklicez. Ve arkadasım diyip götürcem. Zaten bilgisayardan konusurken de ben annenin arkadasıyım dedi
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Benim kızımda daha bir buçuk yaşında eltimin kızı kucağıma gelmek istedi diye saçını çekti vurdu bende ikinciye hamileyim daha 13 haftalık bakalım doğum yaparsan hayırlısıyla o zaman 2 yaşında oluyo 2 yaş sendromu falan biz napcaz bakalım lisede çocuk gelişim okudum az çok bilgim var inşallah 2. Çocukta bu işime yarar kiskanmasin diye biseyler planlıyorum bakalim
(11,936 puan) tarafından
8zaten istekleri hep bir tık buyudu.yarım bir gün araba isteyecek büyügü ce yapmayınca da Baska olaylara yonelecek
(3,100 puan) tarafından
İşte dedigim gibi aslında maddi şeyler yerine manevi seylerlede mutlu olabileceğimizi tatlı bir dil ile anlatın gene hircinlasti aglamayami başladı hiç birşey demeyin sessizce bir köşede bekleyin siz biraz kendinizi geri planda tutup sakinlesmesini bekleyin sonra emin olun usulca yanınıza sokulup sarilacaktir benim kızım bazen çok hırçınlasir aglarken kendini yerlerden yerlere atar kendine zarar vermediği sürece mudahele etmem sessizce beklerim sonra yanıma koşa koşa gelir kardeşi ile beraber sizde olun yanlarında ücünüz oyun oynayın sevginin paylasilabilecegini böylelikle yavaş yavaş öğrenecektir
(11,936 puan) tarafından
Canım inşallah o kadar üzüldüm ki. Ama hata bizim anladım kardesi bile o istiyordu
(3,100 puan) tarafından
Annelik zor gerçekten büyük sorumluluk. Eminim düzelir çocuğunuzun bu durumu. Hediye olayını yavaş yavaş unutturun. Mesela para vermek yerine yoğurt kabından bile çok güzel oyuncaklar aktiviteler yapiyolar internetten araştırıp çocuğunuzla birlikte oyuncaklar yapın. Ah ah annelerin işi zor gerçekten kaç parçaya ayrılıyoruz ben bile daha 2. Çocuğum yok ama şuan bile 2ye bolundum hem eşim hem cocugum
(11,936 puan) tarafından
Hata yapmısım hep onu en önde tutarak
0 oy
tarafından
Ne yazıkkı aslında karedesınu kıskanmış canım farkına varamamıssınız cunku belli etmemis her ıstedıgıne evet deme bırseyler anlat anlayacak yasta cunku
(11,936 puan) tarafından
Anlatıyorduj ama yanlıs anlatmısız bacım.
tarafından
Oluyor canım kimse mukemmel degıl basımıza gelmeden bilmiyoruz ne yazkkı hersey biraz deneme yanılma ile olacak canını sıkma duzelır genel de her cocuk kıskanır gayet normal
(11,936 puan) tarafından
O kadar korktum ki. O kadar korktum ki bir anda oldu anlayamadım ilk saniye.
tarafından
Gectı canım stres yapma zamanla mutlaka uyum saglayacak
(11,936 puan) tarafından
Sütüm kesilmese bari
tarafından
Oyle dusunme canım pozitif ol sutum var de kendını pozitif yap hep sen
(11,936 puan) tarafından
Canım hangisini koruyayım bilemedim.
tarafından
Arada kaldın ısye kuzum ne yazıkkı ama emin ol asacak sın bunu guclu ve kararlı ol
(11,936 puan) tarafından
Hep doktorla baglantılı olacagız artık cok güzel yonlendşrdi
tarafından
Dediklerini yap sen canım emınım ise yarayacak
(11,936 puan) tarafından
Aa asla cıkmam vallaha.
tarafından
Insallah hersey duzelır canım ıcını ferah tut
0 oy
(29,214 puan) tarafından

Öyle şeyler olur kardeşler arası annede ister istemez zor durumda kalır bunda kırıcı bir yorum yapılmasi hiç hoş değil insanın başına gelmeden bilmez

(11,936 puan) tarafından
Ben tedavi olmalıymısım haklılar. Olmalıyım o mutlu olsun cocugum diye gebe halimle temizlik lere gidip calıstım da bir bir istedigi gibi oda yaptım kızıma tedavi olmalıyım evet. O duymasın diye aldatan adama neden diye sormadım ben kavga cıkmasın diye. Tedavilikşm ben hakkımı helal etmiyorum
(29,214 puan) tarafından
Boş ver takma ya
(11,936 puan) tarafından
Ayrıyeten okuyordur herhalde arkadas yorumları bende bu arada zaten aylardır bir terpistle görüşüyorum yıpranmadan nasıl atlatırım diye.
(29,214 puan) tarafından
Bazen anlayış olmuyor işte üzülme
(11,936 puan) tarafından
O kadar uzuldum ki neyse Allah biliyor büyük
0 oy
tarafından
İlk cocuklar genellikle küçük kardesi kabullenmekte zorluk çekiyor eşitlik olsun diye onların da her istediği yapılınca (ki ben çocuğun her dediğinin yapilmasina karşıyım , zorluğu yokluğu bilmeli) tamamen evdeki otoriteyi ele geçirmiş oluyor. İki kardeşim bir yeğenim küçüklerken markete götürdüğüm de sadece 3 tane alma hakkınız var diyordum pahalı olursa geri biraktiriyordum. Çocuklara sorumluluk vermek , yokluğu , zorluğu , maddiyati anlatmak gerekiyor. Umarım küçük cocugunuzda bir şey yoktur ♥️
tarafından
Bu ilk çocuklar hep sıkıntı anacim arıza bunlar benim ablam da beni atletimden sürükleyerek gotururmus her yere :D
(11,936 puan) tarafından
Kız ruhum cekildi görünce birde benimki bakma yas 6 olmasına uzun boylu filan koca cocuk.
tarafından
Şimdiden sonra düzelir inşallah canım en nihayetinde o da çocuk yani insan bir şey diyemiyor da yapamıyor da
(11,936 puan) tarafından
Tabiki ne olursa olsun cocuk asla dovulmez birsey yapılmaz
tarafından
Rabbim yardımcın olsun canım
0 oy
(3,837 puan) tarafından
bi tane kadin vardi boyle cocuklara egitim veriyordu adini unuttum ya o aklima geldi onu izle bari canim youtubedan falan orda da oyle seyler yapiyorlar cocuk hatasini anlasin diye. isin zormus Allah yardimcin olsun 
(11,936 puan) tarafından
Bulayım bKayom bacım
tarafından
Süper dadı mıydı neydi sanırım trt1 deydi galiba.
(3,837 puan) tarafından
bilmiyorum ki adini ya. kadin pedagog kitabi falan da var hatta
(11,936 puan) tarafından
Baktım süper dadıymıs
0 oy
(10,083 puan) tarafından
Benimde kızım 5 yaşında oğlum 1 buçuk bana kızınca arada kardeşine saldırır ama öyle öldürmek için değil canını acıtır sadece 
(10,083 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun cnm
(11,936 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun bacım
(10,083 puan) tarafından
Amin inşallah şimdide kavga var bende:)
(11,936 puan) tarafından
Su da bir koruyabilse kendini
(10,083 puan) tarafından
Cnm yas farki var koruyamiyolar oğlum hep dayak yiyo keşke art arda dogursaydim
0 oy
tarafından

Çünkü herkes mükemmelya  ondan kolay geliyo eleştirmek 

(11,936 puan) tarafından
Cok uzuldum ama
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Yanlış anlamayın ama bir çocuğa sırf gönlü olsun diye her şeyi almak her isdediyini yapmak şımartmakdır sevgi değil ... Evet bizlet çocuklarımızı seviyoruz her lafına kıyamayıb evet diyoruz ama düşünmeliyiz bunun sonu nereye gidiyor ... Yani ne bileyim 6 yaşında bir çocuğun içinde ne birikmişde 2 aylık küçük bebeye saldırmış ... Benimde başıma gelmişdi bu eltimin oğlu kızımın elinde kəzım 6,7 aylıkdı qaliba elindeki oyuncağı almak için ağlarken onun üzerine yürünüşdü ama saldıramazdı tabii izin vermezdik .... Ama yanlıx kaldığında kafasını kapattığı bile oldu ... Daha minicikken vurduğu bile oldu .... Çünki aşırı şımartılmış ve o kadar şımartılmış ki artık terbiyesizleşmiş bir çocukdu ... Malesef her isdediyuni ever diyerek ,her yapdığı aslından yanlış olan davranlşa gülerek çocuklarımızı bozuyoruz ... Ve buda var eltinun oğlu hep şiddete meyili bir çocukdu önüne gelene büyük küçük bakmaz döver ... Ve de evdekilerde bu duruma o kadar da ciddi bakmazlardı ... Senin kızın eğer şiddete meyilli değilse aniden böyle bir şey yapmışsa bilemem vardır içinde bir birikmişlik yok eğer hep şiddete meyilli olduysa ve sen altdan aldıysan o zaman ona karşı kurallarını da davranışlarınlzl da gözden geçirin ay kalbi kırılmasın da ,her isdeduyu olsunda diyerek büyütülen çocuklar malesef kendilerine bile yararsız oluyorlar 
(11,936 puan) tarafından
Ne yazıkkı oyle. Kızım istedigi herseyi elde etmeye alısmıs. Birde ne yazıkkı büyükler faktörü var. Biz hayor destekte gizli yaptıkları oluyor
(1,662 puan) tarafından
Birlik mi oturyorsunuz sizde (zaten birlik oturulan evde isdediğimiz gibi terbiye veremiyoruz ve baba ve anne terbiye konusunda anlaşmazsa yine aynı sonuç
(11,936 puan) tarafından
Yok otursak kafayı yerım herhalde cocuklar yuzunden
(1,662 puan) tarafından
Evet haklısın zor çok zor her kafadsn ses çıkıyor her kes karışıyor birlik oturuyorum ve isdediğin gibi ilgilenemiyorum çocuğumla her kes karışıyor

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 306 göst.
12 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Karakiz1515 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 354 göst.
5 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Esra & (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 990 göst.
1 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 975 göst.