0 oy
656 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Ya kızlar bizim şuanki durumumuza bakıyorum da. Çok yazık ya. İnternet de bir youtuber sokak röportajı yapıyor. Ya 10 kişiden sadece 1-2 kişi dinimizi  biliyor. Geçenlerde izlemiştim kelime-ı şehadet bile getiremediler ya çok yazık gerçekten.

Ha bende dört dörtlük yapmıyorum. Ama elimden geldigince unutmamaya gayret gösteriyorum.

Demem o ki temmuzda oğlum 3 yaşına girecek. Onu bir iki sene sonra yatılı kuran kurslarına gondersem diyorum. Şuan maşallah kağıtà elif be te harflerini çizdiğim zaman söylüyor. Mesela he harfini helikopterin he si diyo. Gaf à karınca falan diyo. 

Analar dogurunca tahtını yapıyor ama bahtini yapamıyor. Meslek sahibi olsun tabı olmasın demiyorum. Ama bu dünyada yukseldigı gibi diğer dünyasına da gayret göstersin. Ki hele ki bu yaşlarda tam zekasinin geliştiği zaman.

Siz ne düşünüyorsunuz?

26 Cevaplar

0 oy
(2,458 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Çok güzel bi düşünce canım. Çocuklarımızın bu dünyasını düşündüğümüz kadar ebedi olan ahirete de hazırlamamız gerek. Takdir ettim seni bu konuda.
-Reklam-
+10 oy
(612 puan) tarafından
5 yaşındaki çocuğun yatılı kuran kursuna gitmesi sence sağlıklı mu? Durabilecek mi annesiz babasız evsiz? Okul gibi bi yere gönder gitsin eve gelsin. Ben de her anlamda donanımlı olsun istiyorum ama yatılı kurslara çok aşırı karşıyım. Çocuğum en nihayetinde bana doymalı, benim gözümün önünde olmalı. Asla bırakmam. 
tarafından
Katılıyorum hep anne özlemiyle büyğyo çocuklar öyle. Kur'an kursuna günlük gönderebilir ya da imam hatipe sonrasında üniversite de de yine ilahiyat okusun ama minicik çocuğu yatılı kursa göndermek doğru gelmiyo bana.
(612 puan) tarafından
Valla yatılı eğitim alan insanlara bir bakmak lazım. Pek çoğu bir yerden sonra zıvanadan çıkıyor. Kapana kıstırarak din eğitimi verilmez kanaatimce. Hayatın içinde almalı çocuk onu. Ve maalesef şu ana kadar bunu bu şekilde veren bir yatılı kurs görmedim. Bu yetişkinler için böyleyken bu kadar psikolojik tepkimeye neden oluyoken küçücük bir çocuğun dünyasında nelere sebep olur düşünmek bile istemiyorum..
tarafından
Aynen öyle canım. Benim çok var tanıdığım küçük yaşta gidip hiçbişey olamayan. Dinini bilip tam tersi yaşayan. Neden çünkü ordaki baskı onu soğutuyo. Dinimiz güzellikler diniyken böyle yerlere güvenemem neler okuyoruz her gün duyuyoruz. Zorla yaptırıyorlar orda çocuklara herşeyi. Aklı erince imam hatip tarzı yerlerde okusun hem dinini bilsin hem meslek sahibi olsun daha sağlıklı.
+3 oy
(1,885 puan) tarafından
4-5 yaşlarındaki bir çocuğu yatılı kursa göndermek? Düşünceniz güzel elbette öğrensin ama bunu gozetiminiz altında yapsın küçücük yaşta yatılı kursa emanet etmek ne kadar doğru bilmiyorum. Psikolojisini gectm çıkan haberleri illaki duymuşsunuzdur 
+1 oy
tarafından
Yanımda olsaydın sana sarılıp öperdim biliyor musun Çok güzel düşünüyorsun Benim oğlum da 5 sınıfa geçince imam hatibe gidecek inşallah Allah nasip ederse Kızımı da yazın Kur'an kursuna göndereceğim 5 yaşında en küçüğü zaten 6 aylık O da biraz daha büyüsün Tabii ki de çok güzel bir şey ben evde namaz kıldıkça kelime-i şehadet getirdikçe duaları ettikçe Çocuklarım da benden görüyor
+1 oy
tarafından
5 yaşinda bir çocugu yatıli vermek sizce ne kadar doğru o yaşlarda ki çocugun size ihtiyaci var. Yatılı verseniz o çocuk sizi arar ve orada mutsuz olur. Şöyle yapabilirsiniz gündüz eve geleceği yere gönderirin hem sizin yanınizda olur sizi görür hemde oradaki arkadaşlari ile daha mutlu olur daha çabuk ögrenir
tarafından
Çok doğru ben 15 yaşlarımdayken gittim camdan baktığımda bile görüyordm evimi ama o halde bile yalnızlık çekmiştim ben doğru bulmuyorum
tarafından
Dimi benimde çevremde gidenler var onlarda biliyorum evlerini özlüyorlardi. Bende hiç doğru bulmuyorum
0 oy
tarafından
Çok güzel bir düşünce canım kursa gönderme kısmında bı bilgim yok ama Rabbim yolunuzu açık etsin ❤️
0 oy
tarafından
Ayni dusuncedeyim canim bu dünya kadar calistirdigimiz gibi diğer dünya için de cabalamaliyiz benim oğlum yok ama kızım içinde düşünüyorum kuran ve dinimizi öğrenmesi için kurslara yollamak istiyorum
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Benimki de 3 buçuk yaşında bende vermek istiyorum ama yatılı veremem . Nere versem bilmiyorum 
0 oy
(2,321 puan) tarafından
Çok doğru düşünüyorsun kesinlikle yapmak lazım benim kızım Elhamdülillah şu an hafızlık yapıyor oğlumda babasından öğreniyor öğretmenin ne kadar önemli olduğunu üç gün önce dayım vefat etti cenazeye gittim dokuz tane çocuğu var arkasından okicak Bir tane çocuğu yok hiç biri Kur'an okumayı bilmiyor ne yazık ne yapıp edip çocuklarımıza öğretmeliyiz en azından arkamızdan okicak evlatlarımız olsun inşaAllah
0 oy
(2,323 puan) tarafından
Canım yatılı için çok küçük onu şimdi Sübyan kurslarına göndererek alt yapıyı oluştur inşaAllah biraz daha büyüyünce ver kursa çok iyi olur. Bende kızım 10 yaşında  bugün 2  3 yeri aradım aynı yatılı kursa göndericem inşaAllah. Ama dediğim gibi seninki çok küçük birşey olduğunda sana anlatamaz o yüzden günlük kurslara yazdır şimdi biraz daha büyüsün kendini ifade etmeyi öğrensin korumayı öğrensin sonra yatılı ya ver. 
(1,699 puan) tarafından
10 yas küçük degilmi cnm ben 12 yaşında gittim 1 ay zor dayandım kati kuralları var psikolojim alt üst olmuştu banyo bile yapamıyorum sıra gelmiyordu kafam bit dolmuştu herkes dalga geçiyordu asagiliyordu istersen bidaha düşün ben kosa kosa eve döndüm her gece ağlıyordum yurtta
(2,323 puan) tarafından
Canım bende düşündüm vereceğim yer bize çok yakın zaten konuştum 1 hocası arkadaşımın tanıdığı arada gidip görebileceğim inşaAllah. Ve kızım 1 hafta gidecek mesela eğer gitmek isterse göndericem yoksa asla zorla göndermem canım ☺️
(2,323 puan) tarafından
Mesela hocaya söyledik gitsin 2 ci yada 3cü gün gidip görcem kalmak isterse kalacak eve gelmek isterse alıp gelcem aynen böyle söyledim tmm dediler.
0 oy
(754 puan) tarafından
Canım çok güzel edersin bende yarım hafizim tamamlamak nasip olmadı ama Allah izin verirse bende kızımı hafızlık için hazırlayacam sana tavsiyem tarikat yurduna değilde diyanetin hafız programlı kursları var yatılı oraya gönder imam hatibe giderse 5 sınıftan itibaren okulla birlikte hafızlık yaptırılıyor hem okuluna gidiyor hemde hafızlığını yapıyor onları tavsiye ederim
(754 puan) tarafından
Evet canım birde tarikatte mahreç eğitimi tam olmuyor çok eksik kalıyorlar
(2,323 puan) tarafından
Evet hemde diploma yok ilerde görev yapamıyorlar. Bende inşaAllah bulduğum kursa göndericem doğalgazı kapatmayı bekliyorum  malum hem fatura hem kurs ücreti zor olur ☺️
(754 puan) tarafından
Çok sevindim canım İnşaAllah kuvvetli bir hafız olur kızın bende kızım için çok istiyorum İnşaAllah kızımda hafız olur ve ileride hafızlığını sürdürebilir
(2,323 puan) tarafından
İnşaAllah canım Rabbim evlatlarımızı Saliha ve hayırlı birer kul eylesin inşaAllah.
(754 puan) tarafından
Aminn İnşaAllah canım
0 oy
tarafından

Ben 15 yaşlarımdayken iki sene yatılı gittim hafızlık için ayrı gittim ama yatılı göndermek istemem oğlumu benimde aklımda şuan iki yaşında çok şükür kuran okuyunca bir kez öptürdm başına koydum nbu bizim kitabımiz derim öperim oda yapar alıştı sonradan ne zaman alsam elime elimden alıp öpmek ister çok sevdi masAllah :)) eşim bana bıraktı hamdolsun bildiğim için 

İsmini Ali koydum pergamber efendimizn hadisinde ben ilmin şehriyim Alide kapısı diye buyurmuş isminin hakkını vermesi için elimden geleni yapacağım İnşallah
0 oy
(6,978 puan) tarafından
Seninle ayni dusuncedeyim kesinlikle bende hafiz olsun istiyorum ama yatili icin cok küçük bence. Sana en cok ihtiyaci oldugu donemler. Nornal okul gibi gidip gelecegi yerler illaki vardir biraz arastirmak gerekir, ben el ladar bebegi emanet etmezdim
0 oy
tarafından

image

bu kitabı okumanı tavsiye ederim ezber sırası filan var Kur'an'ın güzel ise kendin onları ver şimdiden bide dini eğitim veren kreşler var onlara yolla ama yatılı o yaş için çok erken canim
0 oy
tarafından
Canım çok güzel düşmüşsün ama 5 yaşında gündüzlü gidip gelsin biraz büyüsün 12 13 yaşlarında yatılı verirsin 
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Düşüncen  güzel  ama  5 yaşındaki  bir  çocuğu  nasıl  yatılı  okula  bırakırsın ki terk etmiş gibi  bence  hiç  sağlıklı  bir  durum  değil  
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Ben de oğlumu 5 yaşında hem Dini hem de mental eğitim veren bir yere yolladım ama yatılı asla. Neler yapıyorlar çocuklara Allah korusun. Kızı erkeği yok. Yatılı kurslarda kalan arkadaşlarımın anlattıkları da etkili oldu bunda. Hoca iyi olsa arkadaşından zarar geliyor. O yüzden yatılı yollamak istemem. Eğitimini gün içinde alsın sonra evinde olsun. Günlük olatak durumunu bileyim. Gönderdiğim her yerde de çok çok dikkatli oldum yeri geldi saatlerce kapısında bekledim. Ruhen ve bedenen bir zarar görüp görmediğine emin olana kadar inceledim. Allah niyetinizi nasip etsin ama bence yatılı göndermeyin.. 
0 oy
(775 puan) tarafından
Biz ben 5 sene yatılı. Kursta kaldım evet ailemiz bizim. İçin istiyorlar ama gelse birde bize sorun çocuk psikolojisi çok farklı düşünebiliyor ben öneriyorum ogreneceksede gidip. Gelmeli evine öyle yerlere var ama kesinlikle ve kesinlikle göndermeyin yatiliya en güzel yıllarını anne babadan ayrı geçiyor sonra bu çocuklar bize. Neden soğuk tbi soğuk olur annem babam beni istemiyor diye algılıyor 
0 oy
tarafından
Düşünceniz tabiki doğru fakat 5 yaşındaki bebek daha anneye bağlı yaşar yani yatılı göndermek ne kadar doğru olabilir ki yatılı göndermeyip de normal kursa gönderseniz de gayette iyi öğrenir yani herşeyi 
0 oy
tarafından
Düşünce güzel ama yatılı okula sıcak bakmıyorum okul öncesi ana okulu kreş yerine sübyan okuluna gönderebilirsin mesela 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 420 göst.
12 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Rabia.12374 (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 224 göst.
21 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Emine_Ertunc (253 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 6,501 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Metropol yorgunu (276 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 408 göst.