Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Henuz cocuk sahibi olmamis olanlar varsa bi bakin bu posta
+2
oy
391
göst.
9 Nisan 2021
Diğer
kategorisinde
Kedimekimm
(
609
puan)
tarafından
soruldu
Hebnuz bebeginiz yoksa ve dusunuyorsaniz kesinlikle size önerim esinizle kendinize gen testi yaptirmaniz. Ben ikinci bebegimi kromozon kaybindan kaybettim ve bunun sorumlusu benim ya da esimin hatali genleri olabilirmis dusunsenize ne kadar korkunc bebegimiz bizim yuzumuzden ölmus olabilir. Ayrica ilk bebegimin topuk kaninda kistik fibrozis hastaligi tespit edilmisti daha sonra bu hastalik olmadigini ögrendik cok sukur ama o sonucu ogrene kdar neler yasadim bir bilseniz cunku bu hastaliktan kurtulus yok bu hastaliga sahip bireyler erken yasta hayatlarini kaybediyorlar maalesef ve bunun sorumlusu yine anne babanin hastalikli genleri. Ben tum bunlari bilseydim cocuk sahibi olmadan once gider bu gen testi yaptirirdim. Haberlerde bile bir suru sma li bebek goruyoruz yazik keske devletimiz evlenmeden once gen testi yapmayi zorunlu hale getirse. Allah kimseyi cocguyla sınamasin. Kisacasi size tek tavsiyem gen testinizi yaptirin. Sigortasi olan herkesr devlet ucretsiz yapiyor her hastanede tibbi genetik bolumu yok ama imkaniniz varsa en yakindakini bulup gidip yaptirin.. allah her seyden once saglik versin tum evlatlarimiza
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
7
Cevaplar
0
oy
9 Nisan 2021
sevmekdiyorum55
(
210
puan)
tarafından
cevaplandı
Rabbim sabır versin canım sağol bilgi için
9 Nisan 2021
Kedimekimm
(
609
puan)
tarafından
yorumlandı
Tesekkur ederim canim sagol
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
9 Nisan 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Sizede o sorunlu genleri anne babanız veriyo kısır döngü böyle canım, bizde yaptırdık iki kez sorun çıkmadı şükürler olsun , benim rahimde şekil bozukluğu olduğu icin olmuyordu
9 Nisan 2021
Kedimekimm
(
609
puan)
tarafından
yorumlandı
Maalesef oyle ama bunun cozumu varmis normal yolla hamile kalmak yerine tup bebek yapilabiliyormus. İnsallah sizde en hayirli zamanda bebek sahibi olirsuniz
9 Nisan 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
İnsallah ❣️
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
9 Nisan 2021
Tubikdeyinlutfen
(
1,550
puan)
tarafından
cevaplandı
Sizin yüzünüzden ölmüş olmuyor kendinize haksızlık etmeyin. :( genelde engelli çocuğu olan ailelere öneriyorlar zaten. Genetik bölümlerin büyük yük kaldırması mümkün değil devletin genetik bölümleri çoğaltıp eğitimini desteklemesi gerekiyor.
9 Nisan 2021
Kedimekimm
(
609
puan)
tarafından
yorumlandı
Kesinlikle devlet bi sekilde bunu desteklemeli el atmali hasta bebekler dunyaya getirmektense bunlara mali destek saglaasi daha kolay olmali
9 Nisan 2021
Tubikdeyinlutfen
(
1,550
puan)
tarafından
yorumlandı
Benim de oğlumun genetik bir hastalığı vardı. İkinci çocuğu tüp bebek önermişti doktor. Hastalıklı genler ayıklanıyormuş tüpbebekte
9 Nisan 2021
Kedimekimm
(
609
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet doktor bizede gen testi onerdi eger sorunlu cikarsa bi daha dogal yolla hamile kalmazsin tup bebek yparsiniz demisti. Boyle bi sans olmasi cok guzel. Sizin bebeginizin neyi vardi sizde ki kaybettiniz
9 Nisan 2021
Tubikdeyinlutfen
(
1,550
puan)
tarafından
yorumlandı
Kaybetmedim ama epilepsi hastası. Şimdi nöbetleri durdu ama muhtemelen birkaç yıla yine başlayacak (ergenlik hormonları nöbeti tetikliyormuş) ömrümüz boyunca cebimizde bu hastalıkla yaşayacağız yani. Hepimizin imtihanı başka başka. Kimisi olurken kimisi olduktan sonra imtihan ediyor bizi. İnşallah sen de en kısa zamanda sağlıkla huzurla bir evlat sahibi olursun. ❤️❤️ Ve tekrar ediyorum kendinizi suçlamayın. Sizin elinizde olan bir şey değil bu. Ve siz çare aradığınız için de kendinizi affetmeyi en çok hakedenlerdensiniz
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
9 Nisan 2021
Ozlmfdn
(
484
puan)
tarafından
cevaplandı
Teşekkürler canım bilgini paylaştığın için.
9 Nisan 2021
Kedimekimm
(
609
puan)
tarafından
yorumlandı
Rica ederim umarim birilerine faydasi olur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
9 Nisan 2021
dertlerderya
(
3,836
puan)
tarafından
cevaplandı
ucretsiz oldugunu bilmiyordum bende cok takip ederim onem veririm boyle seylere aslinda. guzel bilgi +verdim bile
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
9 Nisan 2021
sumram
(
33
puan)
tarafından
cevaplandı
Ne kadarda insanları bilinclendirmek amaciyla paylaşılmış bir yazı sizi tebrik ediyorum vede teşekkür ediyorum. Benimde bebegime spina bfida ve hidrosefali teshisi konulmuştu hamileyken ve bebegim doğdu denilen gbiydi ve malesef bebeğim 49 gun yogun bakmda kaldi ve vefat etti bu hastalığı azaltan neredeyse yok eden tek şeyde hamilelik oncesinde folik asit ilaci kullanmakmis suan sizin isyaniniz gbi bende hep isyan ettim neden doktorlar cocuk düşünenlere veya evlenince sağlık raporu alan ciftlerden kan alınca folat degerlerine bakmiyorlar diye dusunsene bir küçük hap yüzünden senin bebeginin esinizin kısacası tum hayatin mahvoluyor. Ne büyük acı evlatla sınanmak imtihan olmak. Bende elimden geldiğince etrafımda yeni evlenenlere çocuk düşünmeden önce muhakkak folat testi yapmalari gerektigini söylüyorum burdanda paylasip uyarmistim umarim dikkate alan olmustur sizin postunuzu görünce yazmak istedim rabbin evladin ne varlığıyla nede yokluğuyla sinamasin inşallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
9 Nisan 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Allah razi olsun senden hiç bilmiyordum. Çok şükür çocuklar im var ama olmayan arkadaş im var söylerim
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
15
cevap
592
göst.