Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_346edf76bd805d2694b30404e8c67830, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Adet düzensizliği ve abdest ile ilgili-Diğer
0 oy
134 göst.
Diğer kategorisinde (1,794 puan) tarafından
Bayanlar merhaba hayırlı ramazanlar 

Benim sorum şöyle mesela adet olunca 10 gün namazsız sayılıyoruz ya ondan sonra kaç gün leke gelse bile temiz sayılıp ibadet yapabiliyoruz 

2 Cevaplar

0 oy
(38 puan) tarafından
Hayırlı ramazanlar canım adet günün 10 günü geçmiş ise eğer özür sayılıyor yani abdest alıp namaz kılabilirsin ama her vakit ezan okununca tekrar ebdest almaz gerek iki adet arası 15 gün geçmesi lazım geçmezse özür sayılıyor 
(1,794 puan) tarafından
O zaman ilk günden sonra 10 gün namazsız 15 gün ne olursa olsun ibadet yapabiliyorum yani
Toplam 25 gün oluyor sonra gelince tekrar adet dönemi sonra 10 gün diye devam ediyor yani doğru mu anladım
(38 puan) tarafından
Yani şöyle anlatayım diyelim bugün adet oldunuz adetiniz uzun sürüyor mesela 10 adetli sayılıyorsuz 10.gun banyo yapacaksınız diyelim 10 günden fazla oluyorsaniz 10.gunu geçtiği için özür sayılıyor yani abdest alıp namaz kılabilirsiniz ama her ezan okununca abdestiniz bozuluyor tekrar ebdest alıp namazı öyle kılacaksnz iki adet arasinda 15 gün geçmesi lazım 15 günü geçmezse özür sayılıyor
(1,794 puan) tarafından
Özürlü sayıldığım gün 5 gün mü oluyor yani

Canım şu acidan soruyorum doğumdan sonra çok duzensizlesti 3 aydır 10. Gün temizleniyorum ama temizlendikten 1 hafta sonra filan leke geliyor ilk adet gününden 16-17 gün sonra filan oluyor yani bu ay da öyle olursa orucum gider mi onu merak ediyorum
(38 puan) tarafından
kadının âdet zamanı gördüğü her kan, üç günden az on günden çok olmadıkça, âdet kanı, doğumunda gördüğü her kan da, kırk günü geçmedikçe lohusalık kanıdır.
(1,794 puan) tarafından
Tamam şimdi anladım sanırım öyle leke gelmesi sorun olmaz ama aynı şekilde leke bile olsa 3 gün üst üste gelirse adet olmuş gibi oluyorsun sanırım
(38 puan) tarafından
(38 puan) tarafından
(38 puan) tarafından
10 gün hastalıgin bittikten sonra 15 gün geçmesi lazım tekrar hasta olman icin
(1,794 puan) tarafından
Canım Allah senden razı olsun çok teşekkür ederim gönderdiğin link çok iyi geldi tam anlamıyla soruma cevap oldu
(38 puan) tarafından
Cümlemizden canım rica ederim
-Reklam-
0 oy
(12,868 puan) tarafından
Hanefilerde 10 günden sonra gelen akıntı Kan vs özür sayılıyor her vakitte abdest tazelemen gerekiyor şafilerde bu süre 15 gün ondan sonrası özür 
(1,794 puan) tarafından
Hanefiyim canım 10 gün olduğunu biliyorum ama ondan sonra özür sayılan gün sayısını merak ediyorum işte

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 381 göst.
9 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde yagmurzamani (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 690 göst.
+1 oy
3 cevap 217 göst.
20 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatyacicegi (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 99 göst.
4 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Minily (402 puan) tarafından soruldu

413,956 soru

12,459,618 cevap

46,651 kullanıcı

Kategoriler

...