1 çay bardağı şeker ve 2 yumurtayı çırpıyorum 1 çay bardağı süt 1 kabartma tozu yarım çay bardağı yağ 1 vanilya koyup çırpıyorum tekrar göz kararı un koyuyorum kıvamına göre. Bu ölçülerle 7 kahve fincanı çıkıyor. Yaptıgın kek harcını fincanın dibine biraz koyuyorsun sonra 1 tatlı kaşığı ekmeğe sürdüğümüz çikolatadan koyup üstüne tekrar kek harcı koyuyorsun fincan ağzına kadar dolmasın kabarcak çünkü 2 parmak kadar boşluk kalsın. Öncesinde ocaga Geniş ve derin bir tencereye fincanların yarısına gelecek kadar su koyup kaynatıyorum. Kaynayan suya fincanları koyuyorum 3 dk kapağı açık şekilde kaynıyor. Sonra kapagını kapıyorum tencerenin 7 dk da kapagı kapalı kaynıyor çatalla kenarından kıvamına bakıyorum çok sulu kalmışsa ortadaki çikolatası 1 dk daha pişirebilirsin üstüne de pudra şekeri serpiyorum biraz ılık olunca