+1 oy
1,580 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben 30 yasindayim ve bu sene bir kizim oldu. Sezeryan oldum sonrasi cok zordu 1 ay sürüyerek gezdim ayağımı. Ve bebegim beni cok yordu hâla da yoruyor 4 aylık. Eşim kesinlikle 2. Cocuk istemiyor aslında bende o yaşadıklarımı bir daha yaşamak istemiyorum. Ama icimde bi burukluk oluyor neden ki?  Yani siz neden yaptınız 2. Cocugu? Yapmak şart mı ? Neden içimde burukluk oluyor  yapmıycaz diyince

58 Cevaplar

0 oy
tarafından
Senle aynı durumdayım bazen ikinci bebeği istyor um sonra yaşadığım sıkıntılar aklıma geliyor kocam da bana kiyamiyo r ikinciyi düşünemiyoruz Allah olmayanlara versin diyorum hep
tarafından
Aminn hakkimizda hayirloysa allah versin diyelim ileride
-Reklam-
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Genelde bi kız varsa ikinci oğlan olsun diye yapiyolar 
tarafından
Bizim icin EVLAT yani kizi erkegi hic yok kizda olsa erkekde olsa guzel yetistirmeyi Allah nasip etsin
(1,267 puan) tarafından
Amin canım Rabbim hayırlı sağlıklı evlatları versin hepimize
0 oy
(45,019 puan) tarafından
Kızımın tek büyümesini istemedim paylasmayi bilsin istedim iyikide olmuş oğlum kızıma evde arkadaş herşey ona birlikte oynuyolar uyuyolar kardeş gibisi yok
tarafından
Gercekten oyle keske cocuk yaomak kolay bir surec olsa inanki 10 tane yaparim
(45,019 puan) tarafından
Araya 4 yıl koydum ikinciyi oğlumu çok rahat büyüttüm
0 oy
(69 puan) tarafından
Ben ilk oglumu dogurdum Bı daha asla ikinci cocugu yapmam dedım 36+5dogdu ama karnımda durdugu her surek etinden et kopuyordu sanki dogum sancımı bile anlamadım 8 cm acılmayla gittim dusun dedım zaten her zamanki agrım diye sonra lohusa psikolojisi vardı ben kaynanamla oturuyorum 1 sene o psikolojiden cıkamadım dedım asla benden ikin cı cocuk isteme sonra oglum iki yasına gelmek uzereydı zorda Bı cocuk Du duruldu derdini anlatmaya baslatı dedım Bı kardes olsun onun İcin suan 30 haftalık hamileyim zamanla o dedıgını zı hemen unutacaksınız bıle:) 
tarafından
Ayy galiba oyle olacak ama benim esim unutmaz ya o cok kararlı biri
(69 puan) tarafından
Eger nasibi varsa Rabbım ona Bı unuttırırkı sen bile anlamasın esımde istemiyordu bana bırakmıştı sen istemezsen senı anlarım diyordu kendim istedim sonra zamanla hersey degısıyo suan bebısın cok kucuk dogum acıları hamilelik ve cok kucuk yorgunlukları hepsi cok taze bunlar azalınca Hele bebegı gozunun onunde buyudukce hersey degısıyo
0 oy
(3,897 puan) tarafından
Yok valla 2.yi istemiyorum cnm..ayni seyleri bastan yasayamam..19 aylik oglum bnm de. Allah ona saglik versin uzun ömür versin..biz de bu hayata 1 kere geliyoruz yani bnm de kendi hayallerim var sonucta..yani hayalim surekli cocuk dogurup büyütmek degil..1 tane yeter yani:)
tarafından
Allah bagislasin kste bende oyle dusunuyorum bir yandan. Cunku omur eciyir ve bir daha bu kadar genc olmayacagim yas olmuş  30
(3,897 puan) tarafından
Bn de 31 yasindayim cnm..bnm de hayallerim var..oglumla yapariz ins onlari
0 oy
tarafından
Ogluma hem kardeş hem arkadaş olsun istedim.cok şükür hamileyim doğacağı beraber oynayacağı günleri iple çekiyorum. Hepimiz zorlandık doğum olsun büyütme olsun ama hepsi geçici çok şükür. Biz çok istedik Rabbim de nasip etti :)
tarafından
Allah bagislasin belki bunu 25 de dogursam fusunurdum ama yas oldu 30 daha omir gecip gidiyor ya
0 oy
(1,132 puan) tarafından
Yaşadıklarını benzerini yaşadım geceler boyu bağıra bağıra tövbe ettim 2. Çocuğa.. 8 aya kadar Kolik gazlı bir bebek diş dönemin bile illelh dedik.. istemedik. Şükür şimdi 17 aylık ben 31 yaşındayım bu arada. Keşke diyorum genç olsaydım 4 sene arayla 3 tane getirirrdim ama nasip şuan kardeşi olsun, kan bağı olsun bütün hatalara rağmen kollayacağı bir kardeş olsun diyorum . Kendimden utanıyorum getirmeyeceğim dediğim için. 1 yıl sonra 2. Getireceğim 

Merak etme insan unutuyor 2. Yıla doğru bütün  yaşadıklarını
tarafından
Iste bende diyorum genc evlenseydim belki dusunurdum vücudum beynim kaldırmıyor
0 oy
tarafından
Kardeşi olsun diye ilerde biz ölünce onlar birbirine ana baba arkadaş olsun diye kalabalık aile güzeldir diye çocuk olan evde bereket olur kardeş önemli bişi bence 
tarafından
Kardes cok guzel birsey ama ben o kadar yiorandim ki cocuklarima faydalida olamayavilirim boyle devam ederse
0 oy
(564 puan) tarafından
Kendimizi düşünürsek bu bir bencillik gibi geliyor yani yanlış anlamayın benim düşüncem. Geleceği de düşünmek gerek ve ben gelecekte kızımın yalnız kalmamasını kardeşi olmasını istedim. Kendim tek büyüdüğümden hep imrenirdim kardeşi olanlara. Tamam her şeyim vardı arkadaşlarım da çoktu ama hiçbiri kardeş gibi değildi. Bu arada bebeğin daha çok küçük ileride isteyeceksin benim kızım bebekken bende aynı sıkıntıları çekemem bir daha diyordum
tarafından
Kardes dunyanin en guzel seyi ama gercekten cok yiprandim allah ol derse olur ama yok ya ben istemiyorum galiba
0 oy
tarafından
Kızım istedi kardeşi olmasını her gece uyumadan önce dua ettiğine şahit olmuştuk Allah'ım nolur bir kız kardeş ver bana diyordu rabbim duasını kabul etti şuan 10 aylık bı kız kardeşi var 3. Sezryanmdi benm ve ikinci kızım kolik bir bebekti uykuyu sevmeyen hala uyumayn ama asla pişman değil 3. Çocuğum olsa yine üzülmem kardeş çocuğunuza verebilcginz en güzel şey diye dusunuyorm bir gün bizim basimaza birşey gelirse yaslanabilrckleri omuz olsun istedim hep 
tarafından
Iste bebde ondan boyle bi burukluk yasiyorum ama simdiki halime bakinca yok kalsin diyorum
0 oy
(13,552 puan) tarafından
Ben de 2 istemiyorum diyordum ilk evladımı 32 yaşımda doğurdum şimdi 14 aylık. 35 te belki 2 yi yapabilirim Allah ol derse tabi... Evladım kardeş duygusunu tatsın istiyorum ben dayanağı olsun istiyorum 
tarafından
Kardes guzel birsey ama 1 yildir insanliktan ciktim cok zor
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Aynı durumdayiz inanır mısın.  Ama benim eşim istemiyor kesinlikle. Yaşadığım zor zamanlari tekrar yasamami istemiyor halbuki güzel günlerdi zordu ama Allah kolaylığını veriyordu.ben çok istiyorum kız cocugunada çok hevesim var Kendi çocukluğuma dair hiç fotoğrafım yok istiyoeum ki kızımda kendi çocukluğumu yaşayayım. Ama kız erkek farketmez tabiki de. Ve 2 tane çocuk olmalı diye düşünüyorum bir aileye. Zorluğu da olsa ileri de hiç bir zorluktan eser kalmicak. Yaşlanınca başımızı okyasanimiz olacak. İkna edemiyorum hiç bir sekilde zaten konusunu açsak tartışma oluyor hiç açmıyorum. Ama Allah'a el açıyorum inşallah nasip olur diye sizde dua edin nolur ♥️
tarafından
Hakkınızda hayırlısı ile olsun insallah. Ama eşin fikride cok onemli.tamam zorlugu ceken anne ama babaninda babalik hakki var yani onun.rizasi olmadan istemiyorum
(1,070 puan) tarafından
Amin canım çok doğru söylüyorsun. Eğer hayırlısıyla Allah nasip eder inşallah. Eşlerimiz de ikna olur belki, belli mi olur.
0 oy
(3,114 puan) tarafından
Çocuk dünyadaki en guzel şey.. kızım 9.5 aylık 3 sene düşünmüyorum maddi ve psikolojik olarak hazır değilim benim de doğumumdan sonrası zor geçti ama 2. Bebeği de düşünüyorum hatta belki 3. Biz 4 kardeşiz aramızda fazla yaş farkı yok. Kardeşlik paylaşımı öğretiyor. Elindeki yiyeceği ikiye böldürüuorsun, hiç arkadaşın olmasa bile kardeşin senin arkadaşın sirdasin oluyor. Anne baba vefat edince kardeşler birbirlerine sahip çıkıyor
tarafından
Bende kardeslerimle cok yakinim ama o zorluklari tekrar yasamak zor. Sadece dogum degil 4 ay oldu hala uykusuz geceler ve yorucu bir bebek
(3,114 puan) tarafından
Şu an en zorlandığin zamanlar. Bebeğin büyüdükçe adapte olursun uykusuz gecelere alışırsın. Ben daha önce gözümü zor açıyordum ama simdi alıştım diye hemen uyanıyorum mamasını veriyorum
0 oy
(1,077 puan) tarafından
Bizde zor süreç geçirdik oyüzden istemiyoruz ikinciyi ama içim buruk falan değil açıkçası. Sırf kardeş olsun diye gücüm olmayan çocuğu neden yapayım ki? 
tarafından
Çok güzel valla net olman. Bende daha yeni anneyim belki onun duygusalligi

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 566 göst.
22 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 408 göst.
20 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kardan_Adam (1,268 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 287 göst.
30 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Öylebirisi (643 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 290 göst.
5 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,600 soru

23,610,120 cevap

306,351 kullanıcı

...