0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (1,455 puan) tarafından
Kızlar 2 yaş aşımızı olduk . Boyumuz 90 cm kilomuz 16 çıktı gayet iyi dedi ki şu son zamanlarda iştahsız bi çocuk. Neyse ben dedm konuşma konusunda biraz yavaşlık seziyorum oda dedi çok aktif bi çocuk hızlı konuşmaya çalışıyor algısı açık ama çok tv telefon verme dedi tel vermiyorum ama çizgi flim ne yalan sölim günün bi çoğu öyle şimdi 2 yaşında bebeklerinizin konuşma şekli nasıl benimki harflerin sonunu yutuo gibi bu ay daha farklı şeylrr söylüyor ama ben biraz geri oldğunu düşünüyorum tabi her çocuk farklı ama sizin bebeklerd3 böyle olan 

Kurduğu kelimeler yeni olanlar

Doktor doktoo 

Yeşil eşill

Otur otu

Dur dur

Baba baba .evt yeni söylüyor

İki iti

Dinazor dinazor

Uf oldu

Ağaç ağaç

Bunları bunay çok söylüyor yeni öğrendi gibi bişi ama işte anne ver baba gel gibi 2li cümle kurmuyor ve tam net değil tek ben anlıyorjm söylediklerini

7 Cevaplar

0 oy
(4,293 puan) tarafından
Bizim kilo boy olarak minyon ama Allah bi çene varmış sorma beraber şarkı soleyebiliyoruz yani bu övünmek değil benim kastım her bebek kendine özel masallah senin bebeğinin gelişimi cok guzel zamanla konusur bol bol konuşmaya bak benim çenem de hiç susmaz bi tek çenesi bana çekmiş zaten:D
(1,455 puan) tarafından
Maşallah canım bende eşimde boyumuz ve kilomız maşallah yapılıyız oyızden sende minyonsan hiç dert etme bizimki bizim yanımızda norml duruyo :)
Konuşma konusunda ben işim gereği hep telefondayım oyuzden biraz eksk kalmş olbalr
(4,293 puan) tarafından
Olabilir benim de esim zayif yer yer kilo almaz tiplemelerden o yüzden yapacak biseyim yok :) bol bol etkili konuşmak lazım ben gundemden bile bahsediyorum kelimelerin bazen eş anlamlisini da kullaniyorum onu da duysun bilsin diye mesela bu benim demek yerine bu bana ait diyorum gibi gibi kelimeleri uzatarak veya duymadığını söyleyerek meraklanio söylemeye calisiyorlar
(1,455 puan) tarafından
Hım hemşirede emir kipi gibi konuş biraz dedi bak bu elma bana ver topu git al gibi net söyle dedi
(4,293 puan) tarafından
Aynen oyle mesela yapma diyince inadına yapiyor bu dönem de ma ekini algiyamadiklari için yap anlıyorlarmis bende yapma demek yerine bunu alırsan canin yanabilir zarar gorebilirsin diye uzun uzun acikliyorum o zaman yapmiyor
(1,455 puan) tarafından
Maşallaj denicem canım
-Reklam-
0 oy
(16,327 puan) tarafından
Çocuk Psikolog TV ve telefon hiç bir çocuğa yararlı değil dedi fazlası her zaman zararlıdır o yüzden fazla işletme bakalım değişim olacak mı 
(1,455 puan) tarafından
Tvi izletmessem nasıl olur bnde merak ettim oyuzden 1 hafta denicem bakalm
0 oy
(16,931 puan) tarafından
Benim kızım da 26 aylık. En az 30 kelime biliyor. Daha tam anlamıyla cümle kuramıyor. Sadece kardeş buraya gel. Anne baba gitti vs şeyler söylüyor kurduğu cümleler sadece 3 kelime
(1,455 puan) tarafından
Anladm cnm biraz bizim çocuklar korona ev çocuğu ondan olabilir mi diyorum
(16,931 puan) tarafından
Evet canım. Tam öğrenecekleri yaşta eve kapandılar o da biraz etkiledi. Etraflarında bizden başka kimseleri yok bizde sürekli onlarla konuşamadığımız icin biraz geç öğrendiler.
(1,455 puan) tarafından
Bncede öyle çnkü bi anne var evde nkdr iletişim kurabilirsin
0 oy
(15,384 puan) tarafından
Benimkide 2 yaşinda. Boyu 93 cm ama kilosu fazla degil 13.500 gram.  Konuşma konusunda bayağı iyi diye düşunuyorum. Tabi bazi harfleri söyleyemiyor ama israrla konuşma cabalari devam ediyor. Şarkı söylüyor , besmele cekiyor , isteklerini acikca söylüyor. Benimki sürekli kitap okumami istiyor. Gunduz ben kitap okuyorum akşam babasi okuyor. Ilginc bir şekilde televizyona ilgi duymuyor sadece izledigi cizgi filmler var onlar yoksa televizyonu gidip kendi kapatıyor. 
(1,455 puan) tarafından
Maşallah canım benmkinin herşeyi hızlı yapmak istemefi sanrm bütün gün susmuo ama bellimdeğil ne konıştğı herşeyi hızlıca yapar ama konuşma hzlı olunca tam net belli olmuyor
(15,384 puan) tarafından
Aslinda konuşuyordur ama hizli oldugu için anlamakta zorlaniyorsunuzdur. Zamanla netleşir daha anlaşilir olur canim.
(1,455 puan) tarafından
İnşallah canım bazı şeylere takılıp sayı sayıoz hep iki iki :) renk sayıoz mavi diom yeşil dio
0 oy
(3,997 puan) tarafından
masallah ya , nazar degmesin , benim kiz 11 kilo boy da 85 falan , 23 aylik . tekli kelimeleri soyluyor ama ayni sekilde 2li cumle kuramiyor henuz . 
(1,455 puan) tarafından
Karantina çocuğu bunlar oyuzden herlde ya
0 oy
(300 puan) tarafından
kızım 26 aylık   13. kilo 13 400 arası değişiyor boyu 94 minyon bebek  bende kilosunu çok takıyorum ama önemli olan sağlıklı olması  kelime konusunda. bizimkide ikili olarak kedi gitti dedi gitti emre gitti .baba gitti gibi kelimeler sadece kuruyor 

at ver tut noldu öldü kedi emre eda baba anne dedi halasıı dedesi otur gel düştü vs daha aklıma gelmiyor böylee
(45 puan) tarafından
Masallah canim bence siz takiyosunuz daha ne istiyosunuz bence cocugunuz minyon falan degil benim oglum da 26 aylik ve 11 kilo 87 cm bütün degerlerimiz normal ve biz bu duruma sukrediyoruz sizin bence icinizin cok cok rahat olmasi lazim bizim gibi olsaniz ne yapacaksiniz
(300 puan) tarafından
yemesi nasıl canım bebeğinin
(45 puan) tarafından
Hicbisey yemiyodu özel mamalar kullandik butun tahlillerini yaptirdik hicbir sıkıntısı yoktu simdi istah açıcı bi suruba başladık yeni yeni aciliyor iştahı hicbisey yemeyen cocuk 4 öğün ana yemek yemeye basladi suanlik bi degisiklik yok ama bakalim yarayip yaramadigini gorucez bu arada bagisikligi da cok yuksek cok şükür hic hasta olmadık
(300 puan) tarafından
hangi iştah açıcı şurubu kulanıyosn

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 353 göst.
15 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 163 göst.
3 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 366 göst.
14 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Reyyreyyy (165 puan) tarafından soruldu