+3 oy
1,542 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim anlamadığım her insana sorsan bir derdi vardır mutlaka aş ı vurdururken tırsan insanlarız öldükten sonra nereye gideceğimiz belli değil dünya desen heryerinde kötülük dolu neden böyle bir yasam yerine sürekli yeni canlar katıyoruz 

38 Cevaplar

0 oy
tarafından
İnsana arkadaş yoldaş en güzeli de karşılıklız sevip sevilebileceğin bir can daha ne olsun . Allahım hayırlı ebeveyn olup hayırlı evlatlar yetiştirmek nasip etsin güzel kalpli vatana millete insanlara faydası dokunan dünyayı güzelleştirme cabasında aklı başında hayırlı evlatlar :))
tarafından
Amin inşallah canım
-Reklam-
0 oy
(4,884 puan) tarafından
Neslin devamı ıcın tek neden bu degıl tabıkıde
tarafından
Ama en büyük neden bu dogru
0 oy
(7,637 puan) tarafından
 Anne baban seni yapmasalardi böyle bir soruyla karşımıza gelemicektin  dimi işte soy yürüsün  diye yapılır bu dünyanın maneviyatı 
tarafından
Annem babam beni 45 yasinda kazayla yapmışlar sonra da başka kadına vermiş annem keşke olmasaydım zevk için. başıma gelmeyen kalmadı
(7,637 puan) tarafından
Yazık ki böyle ebeyin de var. Ne diyim ki   ona verilen emaneti hor görüp başkasına veren insan anne olamaz
0 oy
(300 puan) tarafından
O canlar bizim gibi kendi hayatına bakacak bize bağlı kalmicakki
0 oy
(300 puan) tarafından
Senin çocgun var mii
tarafından
Var üçüncüye gebeyim
0 oy
(1,447 puan) tarafından
Senin de sorun yaşamak için neyi bekliyoruz gibi olmuş.  Yani sonuçta ülke kötü diye çocuk olmasın mı anlamadım 
tarafından
Çocuktan sonra oldu bu düşüncem
tarafından
onu yapmadan düşünecektin 3 tane olmuş artık bundan sonrada yapmazsın
tarafından
Ona eşim karar verir bana soran yok :)
tarafından
o zaman ne kadar soru sorsan da boş
tarafından
Haklısın çok haklısın
0 oy
(1,329 puan) tarafından
Valla canım bazisi cennetin anahtarı olsun diye cocuk yapar bazisi evlilik oldu mecburu cocuk olsun der bazisi evliliği kurtarmak için cocuk yapar dini yaşiyan insan evladini evlene kadar bakar büyütür İslam aşkini yaşatir evladina İnşaAllah bizde onlardan oluruz 
0 oy
tarafından
Hayırlısı olsun
0 oy
(13,317 puan) tarafından
Ben mesela tövbe haşa oğluma sağlık sıhhat versin büyüdüğünü göreyim sırf dünya ve farklı konular yüzünden istemedim böyle bir zorunluluk yani toplum baskısı olarak olmamalı. Eşim çok istiyordu çok zorladım ama babalık hakkıydı. Bebeğimi tabiki canımdan çok seviyorum. 
0 oy
tarafından
peki bu soruyu soranin 3 tane çocuk yapması der susarım:D
0 oy
tarafından
Toplumların sınıflarına göre değişir cevap ama genel olarak insandaki soyu devam ettirme iç güdüsü etkilidir.
0 oy
tarafından

imagecanım burdan oku

tarafından
Elçiniz için türeyin ama çok çocuğum var diye kendinizi birşey zannetmeyin diyo :)
tarafından
Aynen cnm
0 oy
tarafından

Çünkü insanoğlu bi et parçasına muhtaç.

Evindeki huzur icin, kendine destek için, kendisine sabır için. Bu kötü dünyada senin tek varlığın her şeyin olsun diye ister. Ben bunlar için istemiştim ve bin şükür rabbime bebegim ömrüm her şeyim oldu <3:D

0 oy
(1,429 puan) tarafından
Hiç istemedim eşim istedi ama gerçekten bi süre sonra 2 kişilik ailede insan bişeyin eksik olduğunu düşünüyor ev hanımıysan annelik gibi üstün bi görev geliyor. Bilmiyorum tadımız tuzumuz oluyo can oluyo
0 oy
(3,552 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Rabbim islama bagislasin öncelikle cümlemizin yavrusunu. Allaha çok şükür bir bebeğe bakabilecek maddi ve manevi güçte olduğumuz için ve çok istediğimiz için çocuk kararı vermiştik eşimle. Kardeşim ölünce.gidecegimiz yer belli değil falan gibi yanlış cümleler kurmuşsun Allah korusun bu tarz konuşmalar şirke kadar götürür insani dikkat et.  Insanların kötü olması senin iyiliğinden bir şey götürmez. Bu mantığa bakarsak zaten her yer çok kötü deyip hepimizin intihar etmesi gerekir? Biz yeni ve sağlam nesiller yetiştirmeliyiz ki bu kötülükler birer birer yok olsun

Su an 14 aylık Bi kızım var. Tek gayem imanlı, bilgili, vicdanlı Allah yolunda bir insan yetiştirebilmek 
tarafından
Gideceğim yer belli cennet deseydim şirk olmazdi degilmi
(3,552 puan) tarafından
Gideceğin yerin cennet yada cehennem olacağını yalnızca Allah bilir. Ama cenneti ummak istemek ve onun için cabalamak tabi ki sırk olmaz. Sen çok yanlış anlamışsın bütün cevaplarına baktım da insanlar cennete gideceklerini iddia etmiyorlar. Öldükten sonra gideceğimiz yerin belli olduğunu söylüyoruz ( ahiret, berzah alemi)
tarafından
Yalnış  anlamışlar gideceğimiz yer belli değil derken ahiret yok demedim sanki öyle demisim gibi anlaşılmış cennetemi cehennememi gibisinden sormuştum tabi bu sorunun cevabını yalnızca allah bilir
0 oy
tarafından
O zaman bende yorumumu şöyle yapayım. Bizim doğumumuzdan ölümümüze kadar hersey ince ince işlenmiş daha dünyaya gelmeden kaderimiz nasibimiz yazılmış. Başına gelecek şer de hayır da Allahtan. Dünyaya geldiğin ev annen baban gittiğin okullar yasadığın hayat sevdiğin adam ve ondan olan cocuklar onunla yasadıkların. Bunların hepsi ama hepsi senin hikayen. Bu hikaye de yazarı tarafından en bastan yazıldı ve sen de oyuncusun. Çocuk meselesine gelince de sevdiğin Allahın nasip ettiği biriyle evleniyorsun aranızda birseyler yasanıyor. Bu yasananları zevkle ve isteyerek yapıyorsun. Belki korunuyorsun hap bilmem ne. Aaa sonra Bi bakıyorsun hamilesin. Bu canı sana Allah verdi Allah da alacak. Hayatındaki hersey gibi bu da senin imtihanın olacak. Attığın her adımda bir imtihan vardır. Her imtihan bir diğerine sebeptir. Ve herseyi gereğince yaparsan gideceğin yer de insallah cennet olur kardeşim
tarafından
Benim değil çocuklarımın olsun inşallah genel anlamda sordum herkesin çocuklarının yeri cement olsun tesekur ederim
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Efendimiz ahirette bizim çokluğumuzla övünecek. Evlatlarımızı da ona göre yetiştirelim inşaAllah da Peygamberimize layık bir ümmet olabilelim 
0 oy
(119 puan) tarafından

bazen de kaza ile yapar :)

(119 puan) tarafından
nesi zor be :D nasıl bakarsan öyle görürsün :)
tarafından
Senin pencerenin baktığı yönlerin içinde güzeli de var demekki ....
(119 puan) tarafından
niye senin penceren neye bakıyo :D
tarafından
Istanbul boğazı olmadığı kesin:)
(119 puan) tarafından
herkesin ki boğaza bakmaz cnm malesef ksura bkma :D

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 347 göst.
17 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Emine_Ertunc (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 450 göst.