0 oy
386 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Merhaba. Hamileyken çok istediğim bi isimdi halbuki ama şimdi garipsemeye başladım.Eşim çift isim hiç istememişti ona rağmen çift isim koydum.sonra çift oldu diye çok tepki aldım etraftan .Bende çift koymam derken o isimden nedense vazgeçemedim.İkisi bir söyleniyor..Aslında ilk ismi klasik isimlerden olunca soy adımızda çok var diye 2 ci ismi kısa olsun ayırtedilsin diye düşündüm.Zaten ikisi de bir kere de söyleniyor ama iki ismide duyanlar tek tek söylüyor.çocuğun kafası da karışır mı acaba ? .İllaki biyüdükçe geçecek ben böyle düşünmeyeceğim ama ne zaman ? Pandemiden kapandık zaten biraz morale ihtiyacım var.. ara ara keşke tek isim olsa diye o isimde güzelmiş bu isimde güzelmiş diyorum :( hamileyken bu kadar düşünmemiştim ya :( Ancak hani değiştir deseniz onun yerine de başka isim yok aklımda kızımın yününe bakınca içimden ismini söylüyorum..Elif Ece ismi :) Galiba biraz morale ihtiyacım var linç yemeyim nolur ..Yazınca biraz iyi gelir benim gibi olanlar destek olur diye üye oldum sevgiler 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Merhaba,

Bence çok güzel ismi. :) Neden tek tek söylüyorlar anlamadım, kolay yani çok daha uzun iki isim koyup ikisini söyleyenler de var. Çok fazla kafaya takmana gerek yok bence ☺️
(5 puan) tarafından
Aslında benim eşim çift ismi istemediği için o bile söylemiyor bana da tek Elif de diyor hatta.Aslında ilerde de büyüdüğünde tek isim söylenecek sonuçta.Elif hnm ya da ece hm ki genelde ilk isim söylenirmiş ..Oğlum tek isimli çift ismi ilk defa öğrenmiş olduk
-Reklam-
0 oy
(398 puan) tarafından
Anne baba çocuğuna ahngi isimle seslenirse çevrede o isimle sesleniyor sende iki ismi birlikte söyle 
0 oy
tarafından
Bence ikisidr tek tek cok guzel birlikte de guzel yani birak isteyen istedigini desin bebce cok hos ikiside. :) 
(5 puan) tarafından
Elif ismini çok severim zaten eşimde öyleydi.Son anda Bahar ya da yağmur olsun dedi..Eliften vazgeçti.ikimizin de kuzenlerinin ismi Elif diye ..Benim kuzenimle yılda 1 belki şehir dışında çünkü..Onun kuzeni kaynanamlarla aynı apartmnda ..ama çalışıyor yani onu da yılda 2-3 anca görürüz .Ama yine döndük Elif e ..Ama şimdi Elif ismi de gözüme güzel görünmüyor .:( eşimle de bi kararsızlık yaşadık diye belki hamileyken sen öyle de ben ikisi bir derim demiştim ama şimdi neden böyle oldu :( bilmiyorum .Eliz mi olsa diye geçiyor aklımdan
tarafından
Ece diyin sizde benimde iki ismim var ikiside modern ama ilk ismimi amcam koymus kimse bana oyle seslenmedi ne ailem ne okul arkadaslarim yani siz ece deyin cok tatli isim bence zamanla herkeste ece der elifde anlami guzel naif bir isim oyle dursun
0 oy
(52,713 puan) tarafından
teyzemin torunu elif ece hatta bugün gordum cimcimeyi ismiyle büyüsün bebegin baska isim koysan bu sefer onada aynısını dusuncen
(5 puan) tarafından
Adaşı demek :)  sağlıkla büyüsünler kuzular .Evet evet kesin öyle olacaktır.
0 oy
(906 puan) tarafından
Aman bende çok düşündüm oğluma isim bulmak için erkek ismi daha zor sonra kuzey koydum şimdi benimde içime sinmiyor )) Elif Ece güzel isim bence ben beğendim tabi siz çift isim ikisi bir soylenmez elif kalır diye üzülüyorsun sanirjm.sadece elif bile olsa bu ismi severim
(5 puan) tarafından
Ya aslında isim olayı hamileyken hatta hamile kalmadan netleşince sorun olmuyormuş oğlumun ismi en baştan belliydi hiç isim bile bakmadık ama kızda zor oldu :( Kuzey ismi güzel bence çok çok söyledikçe alışırsınız inşallah.Gerçi kelim merhemi olsa hesabı oldu .Ama garipsemedim yani Kuzey ismini .
(5 puan) tarafından
Yok yok aslında sadece Elif ismini bende seviyorum ama bikaç kişi eşimin akrabağlarından kuran dan isim olduğundan başka isim bulamadınız mı dedi..Canım sıkıldı tabi onlar gibi düşünen insanlar isimden dolayı dışlanır mı diye..Ki ben de kapalı bi bayan değilim ama müslümanım çok şükür.
(5 puan) tarafından
Merhaba ..Alıştınız mı hem bebeğe hem ismine
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Ben de Ece koyucam Allah kısmet ederse 
(5 puan) tarafından
Sağlıkla kucağına alın inşallah en önemlisi sağlık aslında .Ece ismi çok güzel evet .
(5 puan) tarafından
Bebeğiniz doğdu mu ? ezgi ismi de çok güzel ..sürekli aklımda dönüyor Ezgi koydaydım diye
0 oy
(260 puan) tarafından

Çokta iki isim gibi durmuyor kısa ve net çok güzel ya çok beğendim ya benim yerimde olsan Eflin satu kâbus gibi:woot:

(5 puan) tarafından
Beğenmenize çok sevindim.Sizin isminiz mi bebeğinizi. İsmi mi ? Başka öyle isim yoktur türkiyede teksinizdir o açıdan da güzel
(260 puan) tarafından
Yoook ya çok var geçen gün parkta kızımın adasina denk geldik tesadüfen öğrendim ki eşimin uzaktan bir akrabası da adı Eflin 20 yaşında ben Eftelya istedim kimse istemedi bende eflini buldum gerçi bunuda kimse istemedi de ben koydum satu da rahmetli kaynananın adı artık ilerde çok dalga geçerler biliyorum ama yapacak bir şey yok eşim çok ısrar edince
(5 puan) tarafından
Eflin ismini duymuştum bende ..Eftelya ismide hoş ama Eftalya  diye yazım hataları vs olurdu.Eflin daha anlaşılır .Satu ismide süsü olmuş .Eflin i kullanıyorsanız diğerini kullanmaz zaten belki
(260 puan) tarafından
Valla kullandirtmiyorum eşim tarafta biri satu dese hayır benim adım Eflin diye kendi bağırıyor bana gerek kalmadan ;)))
0 oy
(2,248 puan) tarafından
Kayınbabamın adını sindiremiyorum allahtan yanına Eymeni koydum 
0 oy
(1,307 puan) tarafından

Kaynanamın adını hiç sindiremiyorum duydukça ağlayasim geliyor :( ama sizinki çok güzel ikisi de söylenir bence

(5 puan) tarafından
Yaaa :( tek isim mi peki.
(1,307 puan) tarafından
Allah'tan değil yoksa kafayı yerdim heralde
(5 puan) tarafından
Sevindim :) Bizde de eşimin akrabalarından bikaç kişi elif kuranda geçtiği için başka isim bulamadınjz mı dedi :( biriside ben ece derim dedi :( yani ilerde böyle insanlar olurda dışlar mı diye düşündüm isminden dolayı .bende kapalı bi bayan değilim ama çok şükür müslümanım.işte konu evlat olunca insan kuruyor düşünüyor :(
(1,307 puan) tarafından
Yok canım ya dışlanacak bir isim değil benim de kardeşimin adı Elif Büşra hep elif deriz Büşra diyen yok okulda bazen Büşra bazen Elif Büşra diyorlardı ailede hep elif çok güzel bir isim bence

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 845 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Bitkin (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Bitkin (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 244 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Bitkin (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
62 cevap 1,633 göst.