0 oy
581 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,100 puan) tarafından
Kızlar ben kullanıyordum gebeligin ilk haftalari baya içmemeye çalıştım ama eşim içiyor onu görünce canım çekiyor birakamiyordum şimdi eşim bı kaç gün gelmiycek o yokken bırakayım kurtulayım diyorum ilk gebelikte bıraktım emzirirken de içmedim zaten bı 2 ay emzirme sürecim oldu stres sinir artık hangi sebeptense sütüm gitti sonrasında bazı olayların stresiyle yakiyim dedim bı tane geri başlamış oldum şimdi 2. Gebeligim kızım bı yandan eşim bı yandan bazen çocuk gibi davranıyor oda bir yandan sigaranın sıkıntısı başladı üzerimde tabikide zararlı ve bırakmam lazım ön yargı ile yaklaşmayın lütfen bu sigara bırakma konusunda kendinizi rahatlatmak için ne gibi yöntemler kullandınız ? Bağımlılık çok kötü gerçekten keşke hiç baslamasaydim berbat bişey ya içsem bı dert icmesen bı dert.

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bn 24ci haftada bianda birktm 7aylik dogum ettim cok stresli üzüntülü günler geçirdim yine başlamadım sürekli kafamda ıcmicem diye saydım sürekli 
(3,100 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım ya bende istemiyorum karnımdaki bir can sonuçta. Az içsem 1 2 tane neyse ama tutamayıp kendimi sigaraya koşuyorum
tarafından
Işte once bebeğini dusuncem sabır diceksin dirayetli olucan
(3,100 puan) tarafından
Sağol canım yordum senide sabah sabah çok teşekkür ederim:)
tarafından
Estağfurullah canm ınsallh bırakırsan
(3,100 puan) tarafından
İnşallah:)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eger icersen o bebeginin minicik cigerleri o pis dumanla dolucak. Yetiskin bir insana bile nasil zarari var. Ki bir de bebegini dusun. Sigara icmedim ama ben asiri kola bagimlisydim ne kadar ciddi hastaliklarim cikti ortaya yine kolayi birakamadim canim xekti ictim. Ama ogluma hamile oldugumu ogrendim dusundum ya minicik organlari cigerleri olucak dedim icemem yazik gunah ve 9 ay boyunca icmedim sonrasinda icmeye basladim dogum yapınca ve emmedigi icin. Ama suan yine hamile oldgmu ogrendim dun ogrendim ve dun biraktim suan dolapta var ama gidip icemiyorum bebegime bisey olur korkusuna. 
(3,100 puan) tarafından
Canım ben ne güzel icmiyordum arkadaş ortamına ergenlikte başladım ilk hamileligimde ne güzel bırakmıştım hiçte zorlanmadım bunda niye böyle zorlandım anlamıyorum ama ilk hamileligimde yanımda sigara içen de yoktu eşim gurbetteydi ben tektim hep bide köy yerindeydim markete falan cikamazdim ondan dolayı galiba şimdi market dibimde herşey dibimde birazda ondan kanıma giriyor heralde ama birakicam küçücük bir canın vebalini alamam yazık Rabbime nasıl hesap veririm
tarafından
Tabi kuzum boyle dusun ve birak yazik bebisine
0 oy
(205 puan) tarafından

Gebelikten once yaşlaşık 10 senedir kullanıyordum. Gebe oldugumu öğrendiğim gibi ağzıma sürmedim. Eşim de balkonda içer dişi yıkar naneli sakız veya şeker alıp oyle yanıma gelir. :) 

(3,100 puan) tarafından
Ne güzel valla benim koca hiç umursamaz şimdi bı pazara kadar yok o gelmeden kurtulayım diyorum
(205 puan) tarafından
Valla cocugu tek basımıza yapmadık onlarda ilgi alaka göstermek zorunda
(3,100 puan) tarafından
Öylede canım erkek milleti iste
0 oy
tarafından
Ben hiç bırakamadım
(3,100 puan) tarafından
Nedenki canım
0 oy
tarafından
Bebeğin düşün ona nasıl zarar verdiğini içerde sigara dumanından ne hale geldiğini düşün canın sigara çekince sakız çiğne meyve falan at ağzına evde de bulundurma eşine de söyle içmesin evde Bi zahmet 
(3,100 puan) tarafından
Bugün içmedim şu saate kadar unutayım diye boş durmamaya çalışıyorum pekte öyle zorlanmadım aslında
0 oy
(7,096 puan) tarafından
Birgün esimle tartıştık sigara yüzünden sevgiliydik daha paketi yeni açmıştım bir tane icmistim içinden hemde parlement o sinirle kırdım attim çöpe bi daha da ağzıma sürmedim kafada bitir ve bir kere de kes at oyle azaltiyim oyle bırakayım yapma bırakılmiyo o sekilde devamı geliyo 
(3,100 puan) tarafından
Aynen canım denedim azaltıp öyle içeyim ama insanın zaten bı tane içince ardindan da yakası geliyor tam tersi daha çok zorluyor
0 oy
(11,688 puan) tarafından
Vallaha bacım ne diyim 9 ay gebelik artı 3 aylık emziriyorum diye içemiyorum ama hala aklımda. Cocugunu dusun bacım ben oyle vicdanla bıraktım
(3,100 puan) tarafından
Bende öyle canım daha şu saat oldu içmedim sabah 7den beri ayaktayım inşallah getircem devaminida
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Bende hamileliğe dek içiyordum  hatta hamile oldugunu öğrenene dek içtim yani öğrenince bırakmaua calıstım birden bırakt7m azaltarak bırakılmıyo en azındna benim için bahane ediyprum bişeyleri içmek için bana sigarayı özletecek seyler yapmamaya calıstım çay kahve içmeyi kesyim aklıma sşgara geldikçe su içicem dedim öype yaptım canım çektikçe su içtim benimde annem yanımdaydı annem içti hep doğurana dek baslarda zor oldu canı çekiyor insanın içsen vicdan azabı içnesen nasıl sabredeceğim çatlayacafım nrdeyse ama uzaklaştım allah sabır güç versin canım bebeğim için de bırak 
(3,100 puan) tarafından
Senin annenmis benimde eşim işte bide benim sürekli girip çıktığım yerde mutfakta iciliyordu eşimde haliyle burda içiyordu bırakmaya çalıştım görünce tutamadım bı kaç gün sonra işten geldiğinde istersen sigara için dakka başı sokağa çık ama evde içme diycem
(1,331 puan) tarafından
En azından evde içmese yaa dahada zorlaştırmış yani balkonda içerkn bile geliyor kokusu en uç odaya giderddim söyle canım vallahi yardımcı olsn yoksa böyle işkence olur sanada dısarda içip gelsn evde içmesin ya bebegede alıştrma olur
0 oy
tarafından
Çok şükür hiç ağzıma sürmedim içmeme ye çalış canım bebeğinin sağlığı için 
(3,100 puan) tarafından
İnşallah canım çabalıyorum şuan dışarı falan cikicam cunki evde boş durdukça aklıma gelebilir zaten şu günü bi atlatiyim yarın falan daha kolay olur benim icin
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Bi paket içiyordum önce en dayanamadığını zamanlarda içmedim.sabah ilk iş sigara içmek olurdu önce onu kaldırdım  .öğretmenim her tenefüs içerdim  onu azalttım.kahvenin yanında beni çok zorladı ama onu da içmedim böyle  bu zor  olanları atlatınca gerisi geldi.gunde 3  e düştü.bi hafta sonra da tamamen bıraktım. Ben uygulama indirdim oda çok teşvik etti beni...
(3,100 puan) tarafından
Ne uygulaması canim
0 oy
tarafından
Malesef bırakamadım.. 
(3,100 puan) tarafından
Hicmi canim
tarafından
Günde iki paket içerdim kuzum ben hamile olduğumu öğrendiğim gün 10 a düşürdüm bir hafta sonra da 6 sonra beş. 6 ayımdan sonra 4 e düşürdüm hamileliğimin sonuna kadar ağlaya ağlaya kendimden nefret ede ede içtim doktorum çok aşırı tiryaki olanlara kendilerine zarar vermesinler stres yapmasınlar diye en fazla 3 e müsade ediyoruz ama o üç sigaranin da yüz de yüz bebeğe zarar vermiyeceginin garantisini veremeyiz demişti
(3,100 puan) tarafından
Banada 4 tane iç demişti doğum koçu tam tersi bana zararlarını anlatıp biraz korku vermesini isterdim
tarafından
Kuzum benim benim bebeğim sağlıklı doğdu diye seninki de doğacak diyemem mesela benim oğlum 4 ay emdi hep kendimi sucladim sütüm gitti sigara yüzünden oldü diye diye yiyip bitirdim kendimi bir dönem biraktiysan şimdi de bırakabilirsin emin ol bir kere basarmissin zaten ikincisi çok daha kolay olur emin ol
(3,100 puan) tarafından
Canım birincide gidip alacak yerim yoktu şimdi herşey dibimde olması onlarda beni teşvik ediyor köy yerindeydim ilkinde gelinler markete inemezdi ayiplanirdi kahve önü diye alsam köyde duyulurdu laf ederlerdi hep kaynimi gonderirdim sigaraya şuan geceden beri içmedim ama baya fark etti nefes alıp verisim enerjimin dün e göre daha yüksek olması İnşallah Rabbim sabrını verirde birdaha içmem şu illeti
0 oy
(262 puan) tarafından
Valla canım eğri oturup doğru konuşalım,ben de iki tane çocuk sahibiyim. İlkinde biracakacam dedim,hamileyken bı sure içmedim olmadı,geri başladım . Birkac defa denedim olmadı,emzirirken birakacam dedim o da olmadı,sonra hemen peşine ikinciye hamile kaldım,onda biracam dedim epeeey bı içmedim sonra yine başladım,doğuma yakın bıraktım dedim,doğumdan sonra yine başladım,şimdi emziriyorum ve ne yazık ki bırakmadım. Ben de istemiyorum evlatlarına duman solutmak ama olmuyo 
(3,100 puan) tarafından
Bide insan stres altındayken çevre de bunaltiyorken dahada zorlaşıyor dua ediyorum inşallah eşim bugundw beni sinirlendircek bişey yapmaz diye
(262 puan) tarafından
Aynen öyle valla,hele bı de bırak artık bırak artık diye ısrar etmeleri yok mu beni deli ediyo,daha çok icesim geliyo. Birakabilsem kendim bırakırım zaten ama gel de anlat işte
(3,100 puan) tarafından
Benim eşimde öyle gelir gelmez icmismiyim ne kadar içmişim diye bakar bazılarına kolay geliyor işte canım kimse kimsenin halinden anlamaz bizimde içimiz aciyo içerken ama elden gelmiyor bazen
(262 puan) tarafından
Öyle canım
0 oy
tarafından
Ben şeker 1 çekmece her tatdan şekerim var sigara içen birinin yanına gidiyorsam naneli onun kokusunu bastırıyor bende günde 2 paket içiyordum gebe olduğumu öğrendiğim an paketi attım çünkü benim kendime saygım yok o cana kıyamam arkadaşım kullandı şuan çocuğun kalbi delik hastane hastane geziyor ondan zaman geçirecek şeyler yap ve 20 kutu 1000 li yapboz aldım :) o evlat senin senden iyi kimse bakamaz ki ona
(3,100 puan) tarafından
Yapboz beni daha çok sinirlendirebilir canım onun yerine vakit geçirecek başka biseyler alabilirim kendime
tarafından
Sevdiğin şeyler onuda sen bileceksin kız yoksa sennden başka kimse üzülmez
(3,100 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Ben hamile  olduğumu  öğrendiğim an bıraktım  bebegimin  sağlığı  bu meleti  içmekten daha  önemli  dedim  şimdi kızım 9 aylık  ve hamileligimden  bu yana  agzima  sürmedim  normalde  günde  1.5 paket  içen  biriydim  hem  karnindakine  zarar  hem  yanındakine   

Sigara  içtikte o karnindaki sabiyi  dumana  boğuyorsun  eziyet  cektiriyorsun  küçücük  bünyesine  yapma 

Hiç  bir  stres  bebegine  bunu  yapmanı gerektirmez  iyi  düşün  ve bırak  
(3,100 puan) tarafından
Birakicam inşallah canım şu saate kadar daha aramadim sigarayı gelmiyor gelse bile biseyler yiyorum surekli
0 oy
(3,836 puan) tarafından
bende iciyordum plansiz gebelikti. kizima hamile oldugumu 1.5 2 aylik civarinda ogrendim ve hemen biraktim son bi iki aya kadar da agzima surmedim. ama su son zamanlarda malesef ara ara ictim 5 6 tane falandir yani ama hic icmemem lazim emziriyorum hala suan 18 aylik. zorda kaldim deyip sigaraya siginmak cok yanlis elinden geldigince tut kendini. kimisi bahanelerin arkasina saklaniyor yok gunde 3 taneden birsey olmazmis falan doktor oyle demiste yani icmek istiyorum demiyor da bahanesi bu. hangi doktor buna okey der onu da anlamis degilim zaten. sanki ilac yani almasi kullanmasi gereken birsey gibi davraniyorlar. e hic sigara icmeyenler mesela onlar napsin zor da kalinca onlarin siginacagi birsey yok mu ?? onlarda mi sigara icecek. bence biraz da evladini dusuneceksin bu konuda kimseye anlayis gostermem ben. ekmek degil su degil icmeyince ölmez kimse. sende ilk baslarda kilo alirsin cunku ciddi kilo aldirdi bana bol bol agzina atacak seyler bul ben oyle oyle alistim
(3,100 puan) tarafından
Banada bı ara doğum koçu ayarliyordum tanışmak için evimize geldi 4 tane icebilirsin günde demişti ama 4 tane de icilmiyor yani devamı geliyor bağımlı bı insan için tam tersi daha kötü oluyor hak verdim sana o yüzden ben bana bırakmam konusunda destek olmasını beklerdim teşvik etcek şeyler söylemesini ama o bunu soyledi
(3,836 puan) tarafından
yardim alman dogru olmus ama boyle diyenleri anlamiyorum. yani dumansiz sahalar niye yapiliyor o zaman madem oyle icsen de bi zarari olmayacakmis gibi. bana sacma geliyor acikcasi baskasinin ictigi sana zarar veriyorsa 4 taneden birsey olmaz mantigini kabul edemiyorum. umarim birakirsin
(3,100 puan) tarafından
İnşallah canım:)
0 oy
(51,000 puan) tarafından
ben hic sigara icmedigim icin bilmiyorum nasil bırakılacağını. sadece stresten yaktim bi tane dedin ya daraldigin zaman abdest al kuran oku namaz kil sigara yerine canim daha cok.rahatlarsin sigara o anlik icindeki istegi koreltiyo patlican gibi nikotini cok olan yiyecekler ye
(3,100 puan) tarafından
İnşallah canım sigara çok kötü ya insanın bütün enerjisini yok ediyor dün geceden beri ağzıma sürmedim ve şuan nefes alıp verisim bile bı nebze rahatladi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 54 göst.
20 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,717 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ilosemins (167 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 356 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hayalperestt (3,060 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 138 göst.