0 oy
135 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından
ANNE BABAYA SAYGI GÖSTERMEK - Peygamber Efendimiz, “Rabbin rızası, anne babanın rızasına bağlıdır. Rabbin öfkesi ise anne babanın öfkesine bağlıdır.” (Tirmizî, Birr, 3) buyurarak, anne babayı hoşnut etmenin Allah’ı hoşnut etmek gibi olduğunu ifade etmiştir. Peygamber Efendimizin, “Akrabalarıyla ilişkisini kesen kimse cennete giremez.” (Buhârî, Edeb, 11) şeklinde koyduğu genel kural, elbette öncelikle anne baba için geçerli olacaktır. Anne ve babası yanında yaşlanıp da onlara hürmet ve ihsanda bulunmayan kimsenin durumunun ne derece vahim olduğunu anlatırken Sevgili Peygamberimiz, “Burnu yere sürtünsün!” buyurur. Ve bu sitem dolu ifadeyi üç defa tekrarlar. Ashab, “Ya Rasûlallah, kimdir o?” diye sorunca Hz. Peygamber, “Yanında annesi ile babasından biri yahut her ikisi ihtiyarlayıp da cennete giremeyen kişidir.” (Müslim, Birr, 10) açıklamasını yaparak cennete gitmeyi anne babanın hoşnutluğu ile ilişkilendirir.

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Peki anne baba annelik babalık yapmadıysa akraba krep olduysa ana el olduysa baba atıp gittiyse yine geçerli mi? 
(3,769 puan) tarafından
Anne baba ne kadar kötü de olsa sahip çıkılmalı bakılmalıdır hakka sahipler çünkü

Ben akrabadan anlamm öle hrrkesle knsmayada çalışmam kus dglmdir ama sohbette etmem özellikle arayıp sorup her zaman yazılanları unutmayıp eksiklrmi tmmlamaya veya elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum okdr
tarafından
Benim yaşadıklarımı bilsen yine aynı şeyleri soylermiydin yada bakarmiydin? Şuan hiç biri ile görüşmüyorum yarın birgün kapıma gelseler bakmamda açmam da çünkü onlar bana bunu yaptı bugüne kadar ne sahip çıktılar nede doğru düzgün baktılar çocukluğum dayakla küfürle geçti yaşadıklarımin üstünden kaç snee geçti rüyamda korkarak uyanırım kapı çaldı mi korkarak açarım
(3,769 puan) tarafından
Ben sana yaşadıklarını unut demiyorum ki kuzum ben bana sordgn sorunun bildiğim kadarıyla cevabını verdim❤️

Senin onlara bunlara rağmen yapacağın en ufak iyilik sana birşey kaybdetirmez ama çok şey kazandrblir
-Reklam-
0 oy
(7,637 puan) tarafından
Aynen öyle.  Ana baba  kıymetli olmalı ki sende evlatlarının gözünde kıymetli olasın 

İlgili sorular

+14 oy
21 cevap 358 göst.
10 Kasım 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,698 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.
19 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 126 göst.
24 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,261 soru

12,180,510 cevap

36,677 kullanıcı