0 oy
249 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından
Pazartesi dogum yaptim cuma günü kontrolde 14 çıktı sariligimiz doktor mama takviyesi yapalım dedi yani sıra bol bol emziriyorum tabiki 1  saat 1  bucuk saatte bir oluyor emzirmem  bugün geceden beri  idrarini  6 kez kakasını 2 kez yaptı cok şükür pembesi leke vardi idrarda ama suan gecti yok bu şekil yaşayan varmi nekadar sürede geciyor sarılık bu belirtiler iniyor anlamına gelirmi sabah kontrolumuz var biraz tedirginim açıkçası bebeğime birsey olacak diye yaşayanlar tavsiyenizi alabilrimiyim ilk bebegim  ,

11 Cevaplar

+1 oy
(3,212 puan) tarafından
Sarılık idrarla atılır canım süresini beklemeden sürekli emzir. Beyaz ışığın altında yatır. 
(45 puan) tarafından
Iyimi geliyor acaba beyaz ışık canim çünkü oturma odamizdaki ışık sarı gibi orda yatiyor yatak odamdaki beyaZ oraya alayim bebeğimi ozman .
(137 puan) tarafından
Sarı ısık mı beyaz ısık mı? Tedavi edilirken de sarı ısıkta bekletiyorlar bebekleri. Beyazı hiç görmedim sarılık ıcın
(3,212 puan) tarafından
Teyzem doktor o söylemişti bana. Biz bütün evi beyaza çevirdik :)
(45 puan) tarafından
Yaptim.hemen bende çok teşekkür ediyorum
(3,212 puan) tarafından
Dediğim gibi boooool bol emzir canım mama da ver hemencecik geçer gider inşalah.
-Reklam-
+1 oy
(5,727 puan) tarafından
Hiç aç kalmasin emzir mama da ver bence canım sık sık yesin
(45 puan) tarafından
Mama veriyorum en azindan seker dengeler diye doktorumda 1  2 ölçek ver dedi komtrolden sonra artarsa daha çok verrim herhalde bilgim yok ondan doktor kotnrolumuzu beklıyorum çok teşekkür ederim canım
(1,468 puan) tarafından
Benim kiziminda  10 du ben ilk iki ay her emzirmeye  mama verdim  çabucak  gecdi ama 2 ay sutum  yetmedi  2 ay sonra mamayi  birakdim  tamamen  gece lambasi  al sari  isikli  bütün gece yansin  gunduzleri  ışığa  koy  yarim saatte  emzir geçer korkma
(5,727 puan) tarafından
Çok iyi yapıyorsunuz canım geçici olsun inşallah Allah analı babalı büyütsun bebisinizi
(45 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim canim
(45 puan) tarafından
Aminn insallah çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Mama da ver canjm
(45 puan) tarafından
Veriyorum ama 1 öğün veriyorum azmi  günlük acaba
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Bol bol emzir sarilik cok uyutur musade etme hep emzir uyuyor diye umursamazlik yapma 
(45 puan) tarafından
Yok umursamamzlik yapamam zaten gece boyu onu bekliyorum emziriyorum surekli insallah geçer.
(4,654 puan) tarafından
Gecer kuzum gecer rabbim sifa versin
(45 puan) tarafından
Amin canim çok teşekkür ederim
0 oy
(25,224 puan) tarafından
İdrar yapması iyi bşy cnm ama leke varsa enfeksiyona bağlı sarılıkta olabilir düşmezse doktor tahlil ister zaten bizim 2 ay sürdü uzayan sarılıktı 17. 4 ile yatmadık hastanede şükür 1 ay mama verdim yarım saatte bir de emzirdim. Sarılık 13 e düşünce mama vermeyi bıraktım yavaş yavaş kestim. Mama takviyesi mutlaka yap ama yarım saatte bir emzir 1 saati bekleme gerekirse memede kalsın hep. 
(45 puan) tarafından
Anladim canim teşekkürler cok
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Canım odanın ışığı sarı olmasın hatta gece lambası olarak mor veya mavi kullanabilirsin çok etkili diyorlar çok uyutma 1 saat arayla kaldır idrar ve büyük tuvaleti ile atar biluribini 
(45 puan) tarafından
Malesef odanın ışığı sarı ama yatak odama alicam simdi hemen besigimizi  mavi ışıkta olabiliyor  ışıgimiz deneyeceğim teşekkürler
0 oy
(2,588 puan) tarafından
Gak dedikçe gık dedikce emzir canım gecede saat bası uyan emzir biliyorum zor oluyo ama bol bol emzirmen lazım ❤️❤️ en geç 15 gün içerisinde düzeliyor canım zaten senin bi haftan geçmiş 
(45 puan) tarafından
Anladim canim cok teşekkür ederim inşallah bi an önce atlatırız bizde.
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Bol bol mama ver emzirince almiyormus belliki mama ver kac oz oldugunu bilirsin emzirince anlamazsin saat basi mama ver canim gunduzleri soy cocugu gunes goren bi yerde 10 15 dk kalsin d vitaminide cok onemli ama muhakkak saat basi mama ver sarilik demek bi yandanda vucut sivisiz kalmis demek bol bol mama en onemlisi bu
(45 puan) tarafından
Ilk zamanda surekli emziremedim sütüm yoktu fazla ve sürekli uyuduğu için cahillik veremedim 2  3 gün  emziremedim yani ama suan alıyor sütüm geliyor daha bol olsun diye takviye kullanıyorum mamada veriyorum bebeğime insallah atlatırız mama öğününü cogaltayim ozman
(1,250 puan) tarafından
Aynen cogalt canm dogum yapinca ilk 48 saat cok onemli ben ilk bebegim sarilik olduktan sonra 2.ve 3.bebegimde ilk 48 saat 1 saat mama bi saat meme verdim cok sukur sarilik olmadi ilkinde de sariligi dedigim gibi bol bol mama verdim ne kadar ictigini biliyordum emerken o yuzden 1 saat mama 1 saat meme ver sarilik gecince mamayi kesersin bide muhakkak gunese tut oda onemli ben arabaya girer beklerdim cok zor gecti 3 gunum ama degmisti  canm 3 gunde gecmisti
(45 puan) tarafından
Ayy insallah bizimde değişir 3 günümüz oldu insallah geçer tez vakitte
0 oy
(1,852 puan) tarafından
Oglumun degeri 17ydi. Doktor 20de yatiririm hastaneye yarin tekrar gel bakalim dedi. 2 saate emzirdim gunde 4 kere de doktor tavsiyesi ile mama verdim. 2 gune 1 kontrole gittik. 1 hafta icinde falan bitmisti sarılığı. Doktor bu saatten sonra da yuksekmez merak etme demişti. Tek çaresi beslenmesi 
(45 puan) tarafından
Bol emziriyorum insallah geçer bizimde canim  teşekkürler
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Arkadaşlar yapman gerekeni yazmışlar sarılığın tek yolu bol bol çiş yapması yani bol bol süt mama içmesi. Ben yapmaman gerekeni yazayım sakın şekerli su falan verme canım geçmiş olsun 
(45 puan) tarafından
Asla vermem yani ver diyen çok oldu ama mama veriyorum zaten şekerli sonucta o yüzden vermem  çok teşekkür ederim
(3,552 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(11,507 puan) tarafından
Sürekli meme agzında olsun emzir canım Baska bir cözümü yok birde korkma benimkinin 1.5 ay sürdü sarılıgı
(45 puan) tarafından
Anladim canim cok teşekkür ederim işte bisey olcakmi endisesi var ondan korktum valla
(11,507 puan) tarafından
Analık fenalık derler tabi endise edersin canım hep doyur cocugu yeter elbet atacak
(45 puan) tarafından
Cok teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 388 göst.
14 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Prens prnses Annesi (613 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 289 göst.
23 Aralık 2021 Aile kategorisinde Ilayda124 (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 92 göst.
4 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.

404,340 soru

12,113,133 cevap

36,448 kullanıcı

...