0 oy
411 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Dün tiktokta bir hoca gördüm o söyledi kızlar. Allah in isimleri Samet falan çocuğunuza vermeyin diyor. Yaradan demekmiş ve senem yada sanem ismi put demekmiş aleynaninda çok kötü bir anlamı vardı onuda koymayın dedi çok güzel anlatıyordu hoca 

19 Cevaplar

+1 oy
(2,458 puan) tarafından
Ben kızıma hafsa ismini koydum. Anlamı pek içimi tatmin etmedi ama hz ömerin kızının ismi olduğu için hem de peygamber efendimizin hanımlarından birinin adı olduğu için verdim. Efendimiz anlamı güzel olmayan eşlerinin isimlerini değiştirirmiş. Hafsa ismini değiştirmemiş. Demekki güzel diyerek koydum
(2,458 puan) tarafından
Çook :) bazen öyle şeylere akli eriyor ki maşallah şaşırıp kalıyorum :) henüz 22 aylık :)
tarafından
Allah aklıyla yaşatsın canim. Aynen benim Kizim 10 aylik daha ama karşımda kocaman biri var sanki
(2,458 puan) tarafından
Evet canım çok erken oluyor maşallah gelişimleride. Allah bizlere bagışlasın evlatlarımızı
tarafından
Amin insallah
(644 puan) tarafından
Bende allah nasip ederse bi kızım daha olursa hafsanur ismini koymak istiyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından

Adım senem aleyne olmadı için sıkıntı yok :D

tarafından
Sanem yada senem iki isimden birisi put demekmiş kuzum
tarafından
Bilmiyordum ama güzel isimler canım
tarafından
Dilnaz ikisininde anlamı farklı anana babana hesap sor :D
tarafından
Sanem aleynenler düşünsün:D
0 oy
tarafından
Bu millet ona bakmıyor kuranda geçsin arapça olsun yeter araştırma falan yok
tarafından
Ama çok kötü değil mi sence kuranda geçsin ama kafir diye geçmesin canım
tarafından
Evet canım çok kötü koyduğumuz isimleri iyice araştırmalıyız
(25,224 puan) tarafından
Kuranda iblis ismi de geçiyor ama kimse koymuyor :) araştırmak lazım
tarafından
Sana 1 ++++
(972 puan) tarafından
Evet biliyordum ben Aleyna da üzerine demek
0 oy
tarafından
Aleyna üzerimize demek diye biliyorum. Çok da kötü bir anlamı yok ama anlamsız yani. Sanem ismini çok beğenirdim kulağıma hoş gelirdi araştırınca anlamının put olduğu yazıyordu evet.
0 oy
(5,332 puan) tarafından
Biliyorum  aleyna nın anlamaıda üzerine demek 
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Aleyna üzerinize demek. Senem put şah senemde putlarin sahi demek. Kezban yalancı demek mesala. Kuranda geçen her isim uygun değil anlamını araştırmak lazım. Mesala ecrin ücret demek
(2,039 puan) tarafından
Hepsi doğru ama ecrin yanlış canım bildiğimiz anlamda ücret demek değil anlamı karşılık mükafat demek bek şu şekilde ayet var " namazını kılana orucunu tutana Allah ecrini verecektir " Allah kimseye ücret para vermeyeceği için burdaki anlamı ibadetini yapana karşılığını mükafatını verecektir diyor
(644 puan) tarafından
Ecrinin anlamı allahın hediyesi olarak biliyorum ben kızımın adıda ecrin sahra
0 oy
tarafından
Önlerine abdul koymak gerekiyor kul anlamina geliyor canim evet Allahin isimleri tek konmaz ama abdulsamet olarak konulabilir
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Evet Samet ve aleyna  ismi verilmesi uygun değil senem i bilmiyordum 
0 oy
tarafından
Evet canım biliyordum bi tanıdığım kuran kursuna gidip ismini değiştirdi 
0 oy
(5,727 puan) tarafından
Senem ismini duymadım eşimin adı Samet ama Kuran'da geçiyor hatta Felak süresinde de var 
tarafından
O Allah'ın ismi demek kuzum kadir de Allah'ın ismi ama anlamı farklı Samed direk yaratan demek
(5,727 puan) tarafından
Hee anladim kuzum benim oglusumin adida Yusuf kiziminda Zeynep ikizlerimiz
0 oy
(337 puan) tarafından
Senem cemre Azra Aleyna gibi isimler sakıncalı Allah'ın 99isminide koyuyolar hem günah hemde yanlış isim koyarken anlamı çok araştırılması lazım 
tarafından
Azra neden?
(337 puan) tarafından
İzlediğim videolarda Azra ismide geciyodu
0 oy
(454 puan) tarafından
Biliyorum malesef ama koyulmuş artık bana :)
0 oy
(2,931 puan) tarafından
Sanem put demek canm senem değil
0 oy
(5,490 puan) tarafından
Sibel isminin put olduğunu duymuştum ama senem i bilmiyodum. Aleyna da üzerimize demek.bi manası yok yani. Minel çok kullanılan bi isim ama den dan anlamında kullanılan bi bağlaç. Cennete düşen ilk ....... Manalı isimler bans hiç gerçek anlamlı gelmiyo
(2,494 puan) tarafından
Ben de onu anlamıyorum kime anlamı ne diye sorsak cennete düşen ilk..... Diye cevap veriyorlar. Hepsinin anlamımı bu. Saçma bazıları gerçekten uydurma
(5,490 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum
0 oy
tarafından
Bende geçen aynı videoyu gördüm ben çok araştırmıştım o yüzden hiranur koydum 
0 oy
(1,221 puan) tarafından
Evet biliyorum aleynanin da çok kötü bir anlamı yok ama bizim üzerimize gibi manasız bir anlamı var 
0 oy
(35 puan) tarafından
Halil konakçı hoca mükemmel  bir insan Allah ondan razı  olsun youtube de var videolari ben surekli onu dinliyorum o kadar guzel anlatiyorki 
0 oy
tarafından
Bnm kardeşimin adı senem malesef
0 oy
(1,343 puan) tarafından
Evet bunu nihat hatupoglundan da çok duydum koyulmamasi daha.iyidir bu ismin dedi böyle çok.isim var aslında araştırınca 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 219 göst.
21 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 546 göst.
7 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Daisyyy (1,136 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 114 göst.
28 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 501 göst.

406,047 soru

12,172,531 cevap

36,640 kullanıcı

...