0 oy
568 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

image

niye yamulup jelleri cekiliyo anlamıyorum çok hevesliyim ama şu ana kadar 3 tane çürüdü bu 4. Artık doğru düzgün büyüsün istiyorum. Youtube daki neredeyse bütün aloe vera bakım videolarını izledim yazanların hepsini uyguladım ama yok yine çürümeye başlamış nedenini anlayamıyorum 

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla ben balkonda bakiyorum kocaman oldu ev icinde olurmu bilmiyorum
tarafından
Balkona da koydum çürümeye başladı içeri aldım yeşillendi ama jeller gidip bükülmeye başladı bu sefer
tarafından
Ozaman bilmiyorum canim sabah unutmazssam benimkini atayim hatta 2 3 tane yavru bile atmis
tarafından
At at sevinirim :)
tarafından
Tamam canim benim
-Reklam-
0 oy
(34 puan) tarafından
Canım o içerde olmaz bence. Dut gölgesi gibi olmasi lazım.  Cok su öldürür az sulaman lazim güneşte kalmamasi lazim. Benimki kocaman oldu balkonda golgede duruyor. Birsürü fıdıkladi
tarafından
1 haftadır filan sulamıyorum ama öncesinde ben ayrı annem ayrı sulamışız biraz fazla gelmiş sanırım
(34 puan) tarafından
Aynen yerini sevmesi lazım oda önemli. Bide başka çiçeklerin varsa yanına koy. Cicek tek oluncada ölüyor
tarafından
Buna bakabilirsem belki çiçek alırım bu tek çicegim :))
(34 puan) tarafından
Balkonum çiçek dolu. Renk renk. Cok guzel oluyor ya . Ölmeyecek yaz kış kalacak çiçekler var onlara bakabilirsin.
tarafından
Bakayım canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Kız annemin var bir büyüdü tam 8 saksıya ayırdı annem onları nasıl bakıyor bilmiyorum 
tarafından
Ben de çok heves ediyorum ama bi türlü tutturamadım maalesef
tarafından
Yerini sevmiyordur canım farklı yere al
tarafından
Evi gezdirdim desem hahah ya da beni sevmiyo bu aloe veralar :D
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Çok suyu sevmez direk değil ama güneş gören yerleri sever oda içinde değilde pencere kenarında mesela yıllardır penceremde durur kendi kendine çoğalır durur
tarafından
Oncekilerde onu da denedim ama yok yok olmuyo beni sevmiyorlar sanırım
0 oy
(81 puan) tarafından
Canım aleovera çok suyu sevmez dibi kurdukca yarım bardak su dok ueter ve bulunduğu ortam 8ısik olsun ama güneş gormesin ben de yeni yeni basladim aleovera önceden çürümüşlüğu var ama.simdi büyüdü ve yanlarından minik minik çıkmaya başladı birde haşladigin yumurta suyunu dökme ciceklerinin dibine dok
tarafından
Burası hiç güneş almıyor ama baya aydınlık inşallah benim ki de öyle olur ya çok özeniyorum
0 oy
tarafından
Valla eşim almış ben hiç anlamam. Öyle masanin üstünde duruyor. Aklıma geldikçe anca su veriyorum. Maşallahı var açtıkça açtı kocaman oldu. Üstüne titrediğin için belki gelişmiyor :)
tarafından
Kesin o yüzden önemsemesem gelişecek ama ben de çok özendim napaym :)
0 oy
(3,749 puan) tarafından
Kaynanamın da var kaç, saksı yapıp öyle dağıttı Bi tane de bana verecek güneş de değil de cam kenarında gün ışığı alsın 3 günde bir az su versen yeter dedi ama yakın zamanda verecek inşallah 
tarafından
Çok güzel bir çiçek aslında ölmesi de zor ama ben bakmayı beceremedim bir türlü
0 oy
(3,106 puan) tarafından
Toprağını değiştir canım. Annemin bir sürü var çam kemresi deriz biz toprağını çam kemresi kullanıyor. Çok taş gibiyse toprağı sıkıyordur çürür. Cam önünde direk güneş alıyorsa çürür. Birde aspirinli su ile sula yada patates haşladığında suyunu dökme soğuyunca aleoverana dök diğer çiçeklerine de dökebilirsin
tarafından
Toprağı daha yeni aslında ama geçen hafta annem benim suladigimi bilmeden sulamış suyu fazla gelmişti 1 hafta geçti toprak kurumaya başlamıştır diye tahmin ediyorum. Şu anki yeri hiç güneş almıyor ama aydınlık inşallah düzelir
(3,106 puan) tarafından
Toprağının yeni olması değil canım sıkığı önemli. Çevrende bulma imkanın varsa çam kemresi kullan. Bi seferlik çok sulamadan bişey olacağını sanmıyorum. Bulunduğu yer sıcaksa fazla sıcağı da sevmez.
tarafından
Hepsi burada dan filan bakarım topraga teşekkür ederim
0 oy
(3,269 puan) tarafından
Bende de bir çiçek sevdası başladı 3 saksı Aloe veram var fakat seninkiler çok iyi yanında benim adam geldi diyo bunlar ne böyle taze soğan gibi :D olmazsa başka alıp şansını denicem 
tarafından
Bi tutturunca çok iyi büyüyorlar kaynanamda da saksı saksı var bi tanesi aşırı büyümüş hem de yavrudan büyütmüş ben de aloe vera alıyorum sürekli ama daha başarılı sonuç elde edemedim
0 oy
(1,064 puan) tarafından

image

benimki bu durumda :(
tarafından
Güzel bayaa canlı duruyor
(1,064 puan) tarafından
Büyümüyor hep aynı ortadan dal atıyor küçük hep aynı boy anlamadım
tarafından
Seninde saksı büyük ondan sanırım yukarıda yorumda yaziyo büyük saksida da büyümezmiş ben de saksısını küçültcem
(1,064 puan) tarafından
Bilmiyorum ki
0 oy
(4,656 puan) tarafından
Aloevera seni sevmiyor.. Benide sevmez kendileri
tarafından
Dimi artık kabullenmeliyim sanırım :))
(4,656 puan) tarafından
Ben kabullendim bıraktım daha sakinim sanada tavsiye ederim canim insan sinir oluyor
tarafından
Aynen ben de çok sinir oluyorum bu son zaten bu da giderse daha da istemem ,:D
0 oy
tarafından

image

buda benimki canm aticam demistm
tarafından
Yaa ne güzel maşallah yavruları çok şirin  :)) ben de bugün torflu toprak aldım saksısını degistircem inşallah düzelir benimki de :)
tarafından
Insallah canim acikcasi ben fazla ozen gostermiyorum topragi kuru oldugunda az su katiyorum
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Gölge ve esintili  yeri sever diye biliyorum
0 oy
tarafından
Benimkide böyle costu tek birtaneydi boyle oldu balkonda isik goruyor ama gunes gormuyor serin yerde yani gölgede birde balkonu yikamaya ciktikca sularim birde konusurum onla boyle oldu sigmiyor kabina buyuk bir saksı bulsam degisecem . Resim yuklenmedi nedensee 
tarafından
Darısı benim aloe'cuklara :)
0 oy
(74 puan) tarafından
belki yerini sevmemiştir canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 179 göst.
2 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 202 göst.
6 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Emellllsdkkk (359 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 388 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Gülnurknd (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 289 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,914 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,051 soru

24,395,397 cevap

349,709 kullanıcı

...