+5 oy
1,391 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Okuyorum bazen burda biri kira kaldı diyo biri bebeğimin bezi biri evde yiyecek doğru düzgün birşey yok diyor okuya okuya rabbime duaa ettim sen hayırlı kapı aç diye sözde devlet var başımızda elhamdülillah şimdi durumum hiç yoktan iyi eşim çalışıyor ve çalışmadığı zamanlar oldu ekmeği az az yiyip bitmesin diye kıstığım oldu yokluk nedir bilirim ama bir komşumun durumu iyiken dükkanları varken Özel hastanelere giderken bide pandemi yardımı alıyordu ve bizim sigorta bile yokken biz hiçbişey alamıyorduk torpil mi dersiniz ne dersiniz bilemem bu hayat zenginden yana ve biliyorum bu seferki yardımdan da faydalanıcaklar ve yokluk içinde okadar insan varken onlar faydalanamıyorken çok yazık gerçekten çok üzgünüm

29 Cevaplar

0 oy
(7,128 puan) tarafından
Haklisim canim bizim pek ihtiyacimiz yok ama yinede ihtiyac sahiplerinin hakkini yedikleri icin hakkimi helal etmiyorum bende 
-Reklam-
0 oy
(2,444 puan) tarafından
Kırtasiye dükkanı var eşimin babasının eşim işletiyor. Düzenli para vermiyor. Okullar uzaktan eğitime geçince sallandık şimdi kapandık. Ev kira 3 kredi, dükkana alınan ürünlerin senetleri, kart borçları, faturalar ne yapacağız kara kara düşünüyoruz. Bin TL yardıma başvurduk 2.fazda aldığım için değerlendirmeye alınmamış bile. Çocuğun bezini falan ceyizlik eşyalarımı sata sata alıyorum. Ben hakkımı yiyen kim varsa helal etmiyorum. Allah yardımcımız olsun 
0 oy
tarafından
Kiz nerden başvuruluyor ne yardimidur gene anneme de vasburayim durumu yok onunda ihtiyaci var
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Ankarada dayın olsun diye boşa demiyorlar. Tanıdığı olan işini kolay hallediyor. Sadece ihtiyacı olan değil bende hakkımı helal etmiyorum çünkü bizim cebimizden çıkan vergiler ile veriliyor o paralar yardımlar
0 oy
(446 puan) tarafından
O tek sizin ülkede öyle diyilmiş canım..Bizim ülkede fabrikası olan adam aldı parayı..5 tane dükkanı olan adam aldı parayı..O kadar zor durumda olan insanlar varki onlara yardım olunmadı..Çok şükür bizim geçinmemiz iyi..Ve çok şükür bize para gelmedi..Gerekte yok o paraya..gitsinler gerçek ihtiyacı olan birine versinler..
0 oy
tarafından
Canım bu devlerin suçu değil insanlarin cakalligi. Bizim halimiz vaktimiz iyi deyip iptal etmeleri gerekli. 
0 oy
tarafından
Hiçbir mal varlığımız yoktu ben başvuru yaptığımda ve benim evin içinde ne halde olduğumu devlette bilmiyor bunun için devlete suç bulamam hiçbir ülkenin yapmadığını yapıyor. Eşim işsiz ben işsiz düğün olduktan sonra kaldık evde başbaşa ne ben iş bulabiliyorum ne eşim bulabiliyor takılan paraları ceyrekleri bozdurup da gecindik çok şükür Allah kimseye muhtaç etmedi. 1000 TL'lik yardıma başvurudan birkaç ay sonra bir baktım para PTT hesabıma yatmış. Gittik çektik eşimle. Ne devletin içinde tanıdığım var ne torpilim ne bir şeyim. Söylemler yorumlar çok yanlış. Esnafa destek kredisi , emekliye ikramiye , halka para yardımı , erzak yardımı yapıldı o kadar. Haluk Levent e başvurdum gıda için. 2-3 ay sonra çıktı geldi koli. Üniversite mezunuyum kimsenin işsiz kalmaz dediği aşçılık mezunuyum işsizim iş bulamiyorum çünkü herkes kendi tanıdığını istiyor yanında işverenler sigorta yapmıyor verdikleri paralar komedi filmlerine konu olur. Evet para yardım çıkmayabilir ben bunu Erdoğan a devlete baglayamam 80 milyon insanız hangimizin evine gelecekler ? Virüs bir yandan , diş ülkelerin ekonomi oyunları bir yandan yine iyi idare ediyor devlet helal olsun. Malı mülkü olup para alanı izlemeye devam etmek yerine şikayet edebilirsiniz. Şimdiye kadar yatırılan para geri alınır. Her şey çaba çaba çaba. İnsanoğlunun gözü açsa mal varlığını bir başkasının üzerine yapıp her şeyden faydalanıyorsa bunda devletin bir suçunu göremiyorum ben. Haksız kazanç saglayanlari da şikayet edin mal varlığı üzerine kayıtlı olmasa bile mahallede ki herkes biliyordur bir şikayete bakar. Araştırılır bulunur. 
0 oy
(6,156 puan) tarafından
Aynen cnm çok haklısın bizde çok zor kötü günler geçirdik tek 1 kere çıktı daha çıkmadı bi komşum var dı kadının evi arabası bilezikleri kendı üzeirne 2 ev vardı ve ailesi kayınpederleri koyun besliyırdu oturmuş yanıma bnce sen çoçuk ypma dyor bnm malım var mülküm var ben çok zenginim duor sen geçinemezsin dyor bıde dyır cimere başvuru yapsammı oha yaa byller yuzunden ihtiyacı olan alamıyor gerçktn önce vijdanına sonrada cüzdanına koysunlar elini insaf vallahi 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 657 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 402 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde duygumiray (497 puan) tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 596 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Anneolmakask (922 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 394 göst.