0 oy
738 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar şimdi şöyle ki benim oğlum çok aşırı hareketli sıkılgan hayırda laftan anlamayan bir çocuk 2 yaş 5 aylık bu arada ben burda bu konuda çok yakindim sizden yardım istedim bilen bilir çok post açtım bu konuda ..ve oğlum düzelmiyor anlatmakla olmaz gormeniz lazım ve ben arastridim ettim bu konuda geçen gün dışarda gene beni hiç tinlamiyor arabalara koşturuyor falan bende eve çıkardım saçımı basimi yola yola neyse bir karar aldım ve ağladı ağladı hiç bakmadım umursamadım işimi yaptım ki baktım sonra ke di kendine uyumuş yani demem o ki kural koydum bundna sonra dışarda elimi tutmazsa eve gideriz sana hiç oyuncak almam falan diyorum sürekli uyarıyorum kural koyiyorim yanlış mı yapıyorum bilmiyorum çocuk ta duzelme var benim lafımı dinlemeye başladı biraz ama beni eskisi gibi sevmez diye korkuyorum ya bilmiyorum nefret edip uzaklaşır mi benden sizce ?? :(

21 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Kimse neden yorum yapmıyor ?:O

-Reklam-
+1 oy
(25,193 puan) tarafından
Malesef yanlış. Tehdit var sözlerinde. Elimi tutmazsan sana oyuncak almam değil, oyuncak almaya giderken elimi tutarsan daha güvenli gideriz. Elimi tutmazsan eve gideriz değil, dışarıda elimi tutarsan düşmeden dikkatlice beraber yürüyebiliriz. Parktan eve giderken ağlarsan seni bidaha parka getirmem değil, eve gitmeden önce 3 defa kaymak 1 defa sallanmak istermisin. Markette herşeyi alırsan seni bidaha markete sokmam değil, markette sadece ekmek ve 1 çikolata alacak kadar paramız var. Gibi gibi... Nacizane tavsiyem.. 
0 oy
tarafından
Instagram da adem güneşin postlarına bak bence canım yasak koymak kendi kendne ağlaması flan çok doğru bi davranış değil diye okumuştum. 
tarafından
Cnim derdini tam anlatmaya başlayınca konuşunca böyle devam etmicem zaten o da konuşur bende konusurum hallederiz diye düşünüyorum bilmiyorum hiç hayırdan anlamıyor hiçbir dediğimi yapmıyor bende ne yapacağımı şaşırdım huy olmuş bunda böyle alismis
tarafından
Bunu değiştirebilirsin yine sen işte ceza vererek değil ama başka yolları da var. Biraz dha araştırmanı öneririm canım. Bu yaşlarda öğrenilen şeyleri ileriki hayatını da etkiliyor bebeklerin
tarafından
Arastiricam zaten sürekli araştırıyorum kuzum tmm ben de eskiden herseii yapıyordum simardi hayırdan anlamaz oldu en azından artık krize girmeyip beni dinliyor ** işte içimden dedim acaba beni eskisi gibi sevmez mi diye korktum hep konsiiscam ağlamasını zamanlarda bakalım insallaj duzelirse boylv bir sıkıntıda olmaz
tarafından
Konuşma yaptığının yanlış olduğunu anlat ağlarken istersen sarılabilirim de yanında dur sakinleşince konusabiliriz şuan ağladığın için seni anlamıyorum de. Sakin ol yani o durumda dediğim gbi Adem güneşe bak mutlaka
tarafından
Bakacam canim birde ağlarken yanında durursan daha hiç susmuyor nazlaniyor umursamayinca kendi kendine susuyor ve ben susunca gidip sailiyorum anlatiyorum
0 oy
(7,790 puan) tarafından
Bence yanlış bu defa annem doğru durursam hep oyuncak alır diye düşşnecek yada hayatında hep hata yaptığında annem beni bağrına basmayacak benimle ilgilenmeyecek eve hapsedecek olarak düşünebilir şuan 2 yaş sendromundalar ya sabır çekicez 
tarafından
Cnim derdini tam anlatmaya başlayınca konuşunca böyle devam etmicem zaten o da konuşur bende konusurum hallederiz diye düşünüyorum bilmiyorum hiç hayırdan anlamıyor hiçbir dediğimi yapmıyor bende ne yapacağımı şaşırdım huy olmuş bunda böyle alismis
(7,790 puan) tarafından
Anlıyorum kuzum hepsi aynı ama görümcem psikolog ağladığında hiç yanlız bırakmayın çaresiz olduğunu düşünmesin demişti mesela asla ona bir başına olduu u düşündürmedik mesela ona yeni hevesler uğraşlar edin benm oğlum daha küçük 2 yaşına girecek bardakla su içmeyi çk seviyor inanılmaz mutlu oluyor dökülünce üzülüyor hayır üzülme başarabilirsin olsun yeniden deneyelim diyorum yani o da sana agresif şeyler yaparken dikkatini başka yöne çek kalem al su doldurulan kalemlerden boyama yapsın defterleri ztn özel oluyor su ile renkler ortaya çıkıyor oyun hamuru al otue yanına birde küçük slikon oklavalardan al açsn hamuru şekil bastırsn
tarafından
Kuzum almadigim bişey yok evi görsen eskiden beri huysuz du ağlayarak yaptiri di herşeyi bizde ağlamasın diye herşeyi yaptık birazda simardi sanırım hiç dinlemiyor ki konuşmami ama şimdi dinliyor biraz benden çekiniyor oyuncaklarıyla uzun süre oynuyor ben kızıyorum ama sonra sarılıp öpüyorum annem böyle yaprsan ikimizde üzülürüz diyeoum
(7,790 puan) tarafından
İlgi alanlarını keşfet önemli olan onunla oynaman biraz sabredicez annesi
tarafından
Aynrn suan biraz şert başladım kurallara ama yumusaticam çünkü artık beni dinliyor ağlama krizlerine girmiyor
0 oy
tarafından
Öyle yapman için daha küçük bence. Benim oğlan da o yaşlarda aynıydı. Korkusuz laf dinlemez. Ama şuan çok iyi. Zamanla gecicek bir durum. İlgisizlik daha çok hırçınlik yapabilir
tarafından
0 oy
tarafından
Kızlar bişey deyin lütfen çok önemli benim için 
0 oy
(4,850 puan) tarafından
Seni sevmez diye düşünme sakın yeri gelicek kizcaz çocuklarımıza kural koyucaz ablamın ogluda çok yaramaz ki hala aynı kural koydu ağlamaya başladığında ağlamam varsa hemen odanasina götürdü bı iki üç ablam götürdü sonraları kendi gitti ağladı ağladı geri geldi kural koymak en iyisi bence yoksa tepemize çıkıyorlar sadece korkutma hani bize küçükken seni polis amcaara veririm bak doktor amca iğne yapar diye ama sen kesinlikle bunları söyleme korkutma amaçlı 
tarafından
Anladım kuzum Allah razı olsun ben benden sogurmu sevmez mi acaba dedim eskiden varya sokakta bildiğin yere yatıyor beni itiyor herkes bize bakıyor su su bir kav gündür beni anlıyor eskisi gibi değil ama acaba yanlış mı yapıyorum deidm bilemedim ağlama krizlerine girmiyor artık diyorum biraz ağla ondanda gel
0 oy
(1,243 puan) tarafından

Canim sende cok haklisin bu 2 yas sendromu cok beter bisey bende yaşıyorum şuan  küçük seyler icin ağlarsa bende senim dediğin gibi yapiyorum bazen  eger cok gerginse o an konuyu degistirmeye çalışıyorum aa bundan mi istiyorsun hangisinden yapalım bumu yiyelim gibisinden oyle biraz gönlü oluyor yokss bende zorlanıyorum sen onun biricik annesisin o senden kopmaz annesi hic öyle düşünme  <3

tarafından
Allah razı olsun varya şuan o kadar içim rahatladi ki kuzum benim de hatam geçmişten beri çok saimarmis hiç hayır demedik hep oyaladim yani konusmama fırsat vemriyordu aglayarak yapıyor herşeyi hiç dinlemiyor yerlere atıyor sokakta yere yatıyor hiç normal değil şuan ilerleme var anlıyor beni ama annem bana kızar diye düşünüp benden sogurmu acaba diye korkuyorum
0 oy
(6,187 puan) tarafından
Kural koymakla cocuk duzelmez buyudukce bir seyleri karşiliksiz yapmaz ve cocugunuzu biran once bir pedagoga goturun
tarafından
Bende anlcmadim valla 500 TL verdik bide sadece benim bildiğim seyleri söyledi tlf açmayın dedi ki vermiyorum zaten napacagimi şaşırdım görsen sokakta yere yatıyordu resmen abartmıyorum inat yapıyor kalkmiyor herkes bize bakiyor
(6,187 puan) tarafından
Birak yatsin yere cok ciddiyim bu konuda.İsterse kendisini parcalasin umursama bile Evde aynisini yapinca git odana agla gel de.Hiiic orali bile olma
tarafından
Aynen öyle yapmaya  başladım şuan umirsamiyorum artık eskisi gibi krzilere de girmiyor bir düzelme var ama kural koydum dışarda öyle yaparsa eve geliyorum direkt ama bana karşı soğur mu diye korkuyorum
(6,187 puan) tarafından
Hayir tabi ki sogumazama dedigim gibi bir seyleri karsiligi olarak yaptirmayin yani sunu yap oyuncak alirim vs gibi
tarafından
Tmm cnm onu duzelticem teskkur ederim herşey icin
0 oy
(1,239 puan) tarafından
Oyuncak almam felan hibi tehdit etmek degilde şöyle yap disari cikmadan anlasma yap disaridan boyle hareketler yapman cok yanlıs  zarar gelebilir. Boyle bir davranista bulunursan hemen eve donebiliriz kendimizi tehlikeye atamayiz diyebilirsin. Aglama krizlarine girdigi zaman sakin kal  ben mutfaga giderim ilgilenmem sonra kendi sakinlesir  yanima gelir   ve onle neden ilgilenmedigimi anlatirim agladigin icin sakinlesmeni bekledim  aglarken seni bekleyemezdim gibi. Vs. Boyle seyler.  Kucuk anlamaz diye dusunme oyle anliyorlarki  sadece islerine gelmiyor. 
tarafından
Herşeyi anliyormus yeminle ben eskiden öyle dusunuyordum anlamaz diye ama şuan anlıyor ki herşeyi dediğin gibi yapıyorum canm kızınca ağlıyor ahlamadi durumca opiyrorim konsuuyoruz keşke ses kaydı atabilsek ya yazarken aklımdan gidiyor soyliceklerim şuan düzelme var ama dışarda sokaklara yatmıyor ağlamadan beni dinliyor
(1,239 puan) tarafından
Aynen oyledir tabi agladigi zaman uzaklas sakinlestiginde anlat boyle boyle daha rahat ediceksin.  Ben şahsen 3 yasindaki oglumla disari gitmem  tam bir zulumdu oyuncaklara bagirir almak icin felan.  Boyle yontemler uyguladim ise yaradi  cok sukur iyi simdi
tarafından
Bende böyle devam edicem daha yumusaticam zamanla konuşarak canım evde bana etsin gene sıkıntı yok ama dışarı çıkınca bir annemlere gidemiyorum yani utandırıyor yemek zamanı yemek yiyemiyorum dur yapma demekten
(1,239 puan) tarafından
Utanma canım o cocuk daha  annenlerde anlayisli olsunlar tabiki
0 oy
(1,230 puan) tarafından
Kural koymak degil de kuralı kararlı bir sekilde uygulamak onemli burada .Hayırı anlamiyor demisinz mesela dısari cıkardiginizda arabalara kosturdu vs bunun yanlis zararli  oldugunu dile getirip boyle yaparsa eve doneceginizi kararli bir sekilde soyleyin ve yapin .Boyle soyleyip kararinizdaki tutumu net gostermez yine devam ederseniz tekrar tekrar devam eder.Ve böyle dısari kaciyor vs diye tabiki cocugumuzu dısari cıkartmayacak degiliz bulundugu yas durumundan da kaynakli sorun.O yüzden en onemlisi sizin tutumunuz kararlıginiz  ve kesinlikle sunu yapmazsan bu yok sunu yapmam vs demeyin bundan sonra her seyi sartla yapacaktır.
tarafından
Anladım canim aynen kararlı davranınca bir düzelme oldu biraz daha iyi aynen
0 oy
tarafından
Ödül koyma canım ..cnku yapması gereken bisiy olması olduğunu anlamasi lazım..ama bı dışarı çıktığınızda konuş kurallar bunlar bunlardan birini yaparsan eve geri döneriz de..bir yapar dönersin iki yapar dönersin .uucuncude eve dönmek istemediğini anladığı için yapmz..oğlumda öyleydi bben çok döndüm yollardan.. artık yapmiyo..ağladığı zamanda duymamak en iyisi duyup tepki verirsen bir süre.sonra.ise yaradığını düşünüp dozunu arttiyo..ise yaramış belliki .
tarafından
Aynen kuzum bende öyle yapıyorum işe yaradı aslında birazdevam edersem iyi olacak gibi ama bana olan sevgisi azalır mı diye korktum
tarafından
Ah be cnm biz babdan anneden azmi yedik terlik dayak sevgimiz azaldimi..azalmaz o kadar kural.koymakla merak etme.bu ileride iyi bir birey olması içinde önemli iyiliği içinde yapiyosun.snra ileride hiç bisiyden memnun olmayan herşeyi bazı isteyen.hayiri cevap olarak kabul etmeyen ..illa kendi istediği olsun isteyen bir birey olmasın..
tarafından
Haklısın canım benim iyiki sordum sizlere içim rahatladi
0 oy
tarafından

Agladigi zaman sakinlestirmezsen kendi haline birakirsan anne cocuk bağını zedeleyebilirsin sevgisini bilemem ama senden korkarak buyur kaş yapim derken göz cikarabilirsin canm :ermm:

tarafından
İşte bilemedim kuzum ağladığı da ben yanind olunca hiç susmuyor daha beter oluyor nazlaniyor
tarafından
Ya benim annem de oyle yapardi aglayinca diger odaya gotururdu aglaman bitince gel derdi ama bilmiyorum ki canim cocuk doktorlari aglatmayin diyo hatta ben kontrole goturmustum benimki de ustunu giydirirken cok aglar orda agladi diye doktor aglatma diye kucagina aldi benim kucagimda giydir dedi oyle yaptim cocuk bu aglayacak tabii ki ama cok aglamasi iyi degilmis aglamaktan katılır dedi 4 yasina kadar dikkat etmek gerekirmis
tarafından
Erkek cougu için öyle duymustum bende canım ama eskisi kadar ağlamıyor aglatmiyorum bir düzelme var ağlayınca git odanda agal gel diyeoum umursamiyorum işime bakiyorm susuyor
0 oy
tarafından
Ben yapayım çocuk bu ağlayarak elde edemediğini öğrenirse ağlamaz benim yiğenlerde öyle ağlıyor yenge diye otur diyorum gözünün içine bakıyorum daha fazla bağırıyor sonra susuyor özür dilemesini bekliyorum ve bazı şeylerin istediğinde onun olamayacağını falan anlatıyorum şuan çok akıllılar maşAllah 
tarafından
Ozaman doğru yoldayım demekki çocuk saimarmis her istediği yapılmış şimdi hayır deyince inat ediyor yerlere atıyor krizlere giriyir
tarafından
İşte benim yiğenlerde öyle ağlıyor parçalıyor kendini tutuyorum oturuyorum koltuğa susmasını bekliyorum susunca söylüyorum herşeyi tekrarlamadılar söv döv demiyorum sana umarım linç yemem ama çocuk ta dövmeden anca böyle terbiye edilir böyle çok akıllı dururlarsa parka sadece 30 dk götürüyorum dolunca ağlarsa kucaklayıp getiriyorum odaya koyuyorum önceye göre daha az ağlayıp susuyor sonunda gidince parka tamam yenge diye geliyor peşimden
0 oy
(15,908 puan) tarafından
Benimkide 2 yaşinda. Ben hiç kural koymadım yada oyuncakla tehdit etmedim. Dışarı çıkmadan önce oturtup anlatırım , arabalar çok tehlikeli , dışarda sakın elimi bırakma derim. Çocuklara fazla yaklaşma vurüs var hasta oluruz derim. Tamam anne der ve sözümü dinler. Çocuklar yanına yaklaşmak isteyince yasak yasak diye bağırıyor. Bence karşında yetişkin biri var gibi konuşmayı deneyebilirsin. Sözümü dinleyince aferin diyorum alkiş yapıyorum. Ben unutursam kendi hatırlatıyor anne aferin bana diye. 
tarafından
Ah konusabilse tam olarak derdini anlatamıyor anlatsa durum çok farklı olurdu tabiki beni hiç dinlemiyor ki ağlamaya başlıyor dediklerimi tinlamiyor dışarı çıkınca başka bişey oluyor resmen ben bırakıp gotsem sormaz bile annem nerde diye
(15,908 puan) tarafından
Belki konuşmadığı için hırçınlaşıyordur canım. Zamanla seni dinler merak etme. Sakın dısarda yaramazlık yapıyor diye çocuğa kötü davranma. Geçenlerde parkta bir çocuk gördüm yaramazlık yapıyor diye annesi çocuğa çok kötü davranıyordu , bıktım senden yeter artık falan diyordu. Çocuk yaramazlık yapıyor ama artık annesinin davranışından dolayı iyice arsız olmuştu.
tarafından
Tamam kuzu aynen keşke bir tam olrak konuşsa daha güzel olacakta
0 oy
(4,383 puan) tarafından
Oyuncak almayı onu sevmeyi onun iyiligi icin bir seyler yapmayı  kurallariniza uyma şartına  baglamaniz yanlış..ama koydugunuz kurala da ne olursa olsun sahip çıkıp  geri adim atmamaniz da bir o kadar dogru

Bence bunda sıkıntı  yok . Acimasiz kurallar koyup merhametsiz davrabmadiginiz sürece.  Yalnizlastirmayin ama kural koyduysaniz da evet hayir olmasin hayir evet olmasin aglasa bile. Evet aglayabilirsin ama sadece  1 tane yiyebilirsin kurali hala gecerli gibi mesela
tarafından
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için iyimi varsiniz
(4,383 puan) tarafından
Rica ederim canım.. Allah kolaylık  versin cocuk büyütmek  gercekten cok zor teori şu bu hepsi yalan oluyor uygulamaya geçince....   size tavsiyem  ne kadar kizdirsa da ofkelenseniz de sevginizle tehtit etmeyin sevmiyorum  sevmiyecegim bak seni gibi cumleler kurmayin daha cok hırçınlaşır. Kişiliğine  degil o anki davranışına  kızdığınızı bilsin. Yani kizma sebebini net belli edin o kötü  davranışı  olduğunu  bilsin.Siz ne kadar sakin olursaniz tavırlarınız  net olursa ve sizin sevginizden merhametinizden emin olursa çocuğunuz da o kadar hızlı  sakinleşir.
tarafından
Aynen canım kararli olmak çok önemliymiş çok iyi anladım bunu iki gündür dışarı çıkıyoruz eğer beni dinlemiyor da etrafa saldiriyorsa direkt eve getiriyorum ve bugün daha iyiydi iyice gidecej inşallah çok çok haklısın akla yazdim hepsini iyiki yazmışım buraya içimi ferahlattinuz arık kendimi kötü bir anne olarak hisssetmeye başlamıştım
(4,383 puan) tarafından
Yok canim hic öyle  hissetme... eller sevmeye biz  hem cok sevmeye egitmeye  çalışıyoruz  ve en büyük  ölçüt  de kararli olmak. Kundaktaki bebek bile gerçekten  cok zeki kaldiki 2 yaşını  gecmis cocuk ooo... inan her seyi farkedip kendi lehlerine kullaniyorlar minicik halleriyle... o yuzden en ufak tutarsiz anne baba davranislarini da tespit  edip ordan yürüyorlar  :D  Allah canlarini sag etsin uzun ömür  versin her seyi gelip  geçici.
0 oy
tarafından
Bemce şimdiden önlemini al cnm ilerde tutamazsn bile iyi ypyrsn bu yaşlarda öğretmelisin neyin ne okduğunu kural koymanda fayda var seni sevmez deme sen onun iyiliği için uğraşıyorsn bumu unuöts oplnda alışck bu duruma
0 oy
(4,171 puan) tarafından
Çok tv izliyo mu
0 oy
(12,520 puan) tarafından
Bence doğru değil canım. Mesela bir sey isteyip ağladığında onu duymamak yerine ona anlat kendini. Ben hep öyle yapıyorum susmazsa bırakıyorum ama çoğu kez işe yarar ve seni zamanla daha iyi anlar. Yalnız bırakma bence o kadar. Kararlarında net ol hayır dediysen asla değiştirme anlat. 

Mesela de ki, seni ağladığında anlayamıyorum ve ağladığında istediğine ulaşamazsın. Ne istiyorsun? Anlat bana konuşalım. Gibi.. Büyük sözler gibi gelebilir ama inan anlıyor onlar sen onla bıkmadan konuşmaya devam et. Sarılarak konuş, öperek konuş, başını okşayarak konuş.

Sen sana bunu almam dediğinde senin onu alman için bırakacak belki bu huyunu. Ama bunu anlatırsan ona gerçekten anladığı için düzelecek inan ki. 
0 oy
(147 puan) tarafından
Konusamiyor tamam ama Soylediklerinizi anlayamıyor mu. Anlıyorsa eğer sürekli açıklama yapmanız gerekiyor malesef sabırla 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 122 göst.
12 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (10,497 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 504 göst.
0 oy
53 cevap 1,843 göst.
3 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Kuckprensesn.annsi (419 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 129 göst.

412,575 soru

12,421,467 cevap

45,245 kullanıcı

Kategoriler

...