0 oy
159 göst.
Diğer kategorisinde (3,769 puan) tarafından
İNŞAALLAH - İnşallah, “Allah dilerse” anlamında bir dua cümlesidir. Herhangi bir iş için “İnşallah” demek, o işi Allah’ın iradesine bırakmak, O’na teslim olmaktır. Bir ayet-i kerimede şöyle buyurulur: “Herhangi bir şey için -inşallahdemeksizin, ben onu yarın yapacağım deme!” (Kehf, 18/23). Bu, inanan insanların yapmayı düşündükleri işlerin öncesinde nasıl bir tutum takınması gerektiğini gösteren ilahi bir yol göstermedir. Müslümanlara ileride yapmayı düşündükleri işler için “inşallah” demelerini öğütler. İnsanın arzu ettiği bir işin olması ya da olmaması için kendi azim ve iradesi yeterli değildir. Her şey, Allah’ın iradesiyle olur. Öyle ise kişinin, gelecekte yapmayı arzu ettiği bir iş için inşallah, “Allah dilerse” diyerek işi Allah’ın iradesine bağlaması Müslümanlığın güzelliğindendir.##Bir işin olmasını arzulayan ve işin başında “inşallah” diyerek onu Allah’ın izin ve iradesine bağlayan kişi, bu durum gerçekleştiğinde Allah’a şükretmek için, gerçekleşmediğinde ise Allah’tan sabır ve hayır niyaz etmek için güzel bir başlangıç yapmış olur.

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Cok guzel biliyordum aMa tekrar guzeldir:).saol canim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ne güzel sağolasın cnm
0 oy
(1,319 puan) tarafından
Allah nasip ederse , inşallah  çok güzel 
0 oy
tarafından
Allah razı olsun canım 
0 oy
tarafından
Çok güzel :) çok şükür her kelimemizde kullanıyoruz 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 75 göst.
19 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Bahar_6565 (148 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.
30 Aralık 2023 Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 279 göst.
9 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (5,709 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 265 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kaavi (2,657 puan) tarafından soruldu

404,213 soru

12,109,411 cevap

36,430 kullanıcı

...