0 oy
273 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yoksa bebeğiniz için ayrı tuzsuz salçasız vitaminli yemekler mi yapıyorsunuz?

Ben ayrı yapıyorum. Böyle de biraz zor oluyor her gün uğraşmak. Ama olsun severek yeyince çok mutlu oluyorum 

7 Cevaplar

0 oy
(4,854 puan) tarafından
1 yaşına kadar ayrı yapıyordum mesela salca ya alerjisi var salcasiz yapıyordum hergun ne yapcam diye sıkıntı oluyordu ama bi şekilde biseyler çıkıyordu ortaya simdi 16 aylik biz ne yersek 

Aslında salcaya faln alerjisi yoksa yavaş yavaş yediklerinizden verebilirsin mesela az tuz atarak yaparsın yemekleri 
tarafından
Yok canım ya 1 yaşına kadar tuz ve şekerle tanıştırmamak gerekiyor.  Alerjiden dolayı demiyorum. Teşekkürler cevabın için
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kız sizin yaptiginzdan yedr tuz koyma sizde yedginizde koyun
tarafından
Vala bci ben verdim ver çocuk alissn vala damak tadı alsn vala  dahada hoşuna gder  ben peynir vermiyodum şimdi ymiyoo artık veryom yesn
tarafından
Tuzsuzu yerse tuzluyu da ileride yer diye düşünüyorum. İnşallah
tarafından
Hm anladm ama bzm doktorumuz kaya tuzu kullnabilirsn demişti cnm şimdi aklıma geldi
tarafından
Yaa... Bilmiyordum araştırayım
tarafından
Tmm doktorunuza sorun
0 oy
(476 puan) tarafından
ona uygun olanları veriyorum mesele fırinda patates yapıyorum hafif baharatlı ondan veriyorum yogurtlu corba falan yaptığım da ya da tarhana bizim burda tarhanayı anneannemler falan yapar ev tarhanası ondan veriyorum zaten ayrı yaptığımdan biraz yiyip sonra suratını ekşitiyor sanki limon dayamışim gibi ağzına anlıyor kendisinin yiyeceğinin farklı oldugunu yemek istemiyor bizimkilere saldırıyor ki daha 7 aylık olacak 
(476 puan) tarafından
Yogurdu meyvesiz asla yemiyor 6 aylik olana kadar uğraştım 2 haftadir bizdende veriyorum biraz ama sadece akşam yemeğinde kahvaltısı ona özel yine
tarafından
Hmm afiyet olsun o halde :) çörekotunu dövüp azıcık yoğurduna ekliyorum ben bazen. Çok faydalı
(476 puan) tarafından
Bak onu denemedim pekmez koyarak veriyorum ama onu da deniyim çörek otu bir tek ölüme care olmaz derlermiş.
tarafından
düzenlendi
Evet peygamberimiz diyor onu  :)
(476 puan) tarafından
Direk söyledigi sekli bilmediğim için başkasından duyuş şeklimi söyledim kuzum :)
0 oy
(2,494 puan) tarafından
8. 9. Aydan beri veriyorum artık ben. Salçamız tarhanamız zaten kendimizin. Ayrı olarak yaptıklarım oluyor ama genellikle bizimle birlikte yer
tarafından
Hmm. Doğal olabilir ama tuz yok mu içinde
(2,494 puan) tarafından
Var ama çok değil tabii
0 oy
(7,441 puan) tarafından
8 aylıkken kendi yemeklerimizden vermeye başladım sadece tuz ve baharat atmadan ona ayırdım sulu yemeklerde salça olması önemli değil tuzu kalmıyor bile doktorumiz salça olması önemli değil demişti 
tarafından
Öyle mi araştırayım bakayım bilmiyordum sağol
(7,441 puan) tarafından
Zaten 8. Ayda artı k bebekelr anne babanın yediği yemeklerden yemeye başladığı ay canım yani yememesi gereken bazı şeyler var onlar haricinde sizinle yiyebilir artık alışsın
tarafından
1 yaşına kadar verilmiyor diye biliyordum tuzlu şekerli baharatlı ve salçalı
(7,441 puan) tarafından
Salca tuzu yemeklerde belli olmuyor canım diğerlerini ekstra kullanma ona ayır sonra atarsın
tarafından
Tamam canım teşekkürler
0 oy
tarafından

11 aylik 2 gun once basladim daha bizimkilerden vermeye. 
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Ayrı yapıyorum genelde 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 263 göst.
23 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 263 göst.
21 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Elifgrknn (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 101 göst.