0 oy
1,235 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
......................

23 Cevaplar

0 oy
(7,617 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
İlk defa bir  gelin postu gördüm ☺☺☺☺   yapacak bir şey yok su akar yolunu bulur   Allah hidayet versin inşallah  kuzum üsteki espirydi ha kizma 
tarafından
Yok estağfurullah niye kizayim herkes fikrini belirtmekte özgür ama burada bazı insanlar çok kırıcı konuşmuş sanki ben bunları bir yerimden uydurmusum gibi asla bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam ki zaten kardeşimin arayıp ağlaması ve bebeğini dusurmekle tehdit ettiğini söylemesi üzerine ablası olarak birkaç nasihat ettim eşim bana hep bir evde iki horoz olmaz olursa birinin başı kesilir der . Bende öyle söyledim sen ona koca gibi davranacaksin o sana değil böyle olmaz evlilik erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek dedim ki kardeşime vurduğu dahi olmuş .
(7,617 puan) tarafından
Toplum alışmış bir  döngü var  gelin iyi görümce öcü sende görümce olarak gelini anbattigin için böyle tepki alman   onlara göre normal  herkezin kötüsü iyisi var  bu böyle   evinizde ne oluyor bı Rabbim bilir bir insan ne olursa olsun evladiyla babayı tehtit ediyorsa bu normal değildir ki Bebek doguncada sürer bu seferde alıp giderim sana göstermem şeklinde olur vay o bebeğin hâline diyim   her anne anne olamaz  kardeşine tavsiyem dua etsin hayırlısını dilesin  Rabbimden.   Allah yardımcınız olsun inşallah
tarafından
Kesinlikle ben burada deseydim kaynanam görümcem şöyle böyle yapıyor o zaman kimse kusur aramayacakti Ama görümce olarak anlatınca ne çamur atmadigim kaldı ne de başka bir şeyim birçok kişi benim gibi düşünmüş ama bazıları direk eleştirmiş bilip bilmeden inşallah hayırlısı olur haklarında ama rabbim sana bir can emanet etmiş bunu ağzına almayi geçtim aklımdan geçirmesi bile çok yanlış
-Reklam-
+1 oy
(79 puan) tarafından
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın... Rahatlık batmış demkki yol versin bnce abin dee.. 
tarafından
Aynen köyde yaşıyorlar inanın afedersiniz WC bile yok evlerinin içinde dışarda kuyu var oraya gidiyorlarmis annemin evi doğalgazlı soba derdi yok bir şeyi yok tertemiz mis gibi yer daha ne istiyorsun hangi kaynana gelinini hem de kendi evinde o saate kadar yatmasına göz yumar bilmiyorum kafam çok karışık anneme kim görse aynı şeyi söylüyomus gözleri fildir fildir dönüyor senin bu gelinin çok durmaz gider diyorlarmış .
(79 puan) tarafından
Kndi evladını düşürmekle tehdit eden herşey yapar. Bizim dr vardı öyle bi varlık şükür abim boşandı kurtuldu
+1 oy
(12,026 puan) tarafından
Karısmayın canım daha kötü olur bence. Kızda da hata var sizde de kusurabakma. Burada oyle dedi boyle dedi diye gömüyoruz kocaları görümce leri burada kızın ne pisliği kadı ne yemek yapmaması. 
tarafından
Pek karışmak istemiyorum zaten ama kardesimin de üzülmesini istemiyorum burada olmayan bir şeyi de anlatmıyorum ki inan aynı şey senin kardeşinin başına da gelse böyle düşünürsün şuan tuhaf gelebilir anlattıklarım ama yine de fikrinize saygı duyarım sadece içimi dökmek sizlerin de fikirlerinizi almak istedim teşekkür ederim cevabınız için
(12,026 puan) tarafından
Canım kotulemek degil amacım evet kardes ama bırakın kendi içlerinde halletsin ler sonra bir gün iyi oluverir ler sen kötü olursun kardesin donu erir arkasını. Onlar genc ne yazıkkı oyle oluyor. Bak burada kaynana yanında oturana Allah sabır versin diyoruz elbet annen iyi kadındır. Ama bak cumbur cemaat annen teyzeler toplanıp konusmak istemişler bence bu bile baskıdır. Ne yazıkkı ev ustune ev olmuyor gercekten Üzüldüm ama karsı taraftanda bakmak lazım.
tarafından
Evet olmuyor ama kardeşim çalışmıyordu bile kacirdiginda bunu biliyordu kendi de teyzemlerin konuşması da annem çok telaşlı biri evden üç dört saat boyunca gitmiş telefinda yokmuş üzerinde hatta polisi bile arayacak olmuş çünkü ailesi köyde şehirde kimsesi yok hiç gelmemiş daha önce de endişelenmis annemde teyzemlerde korkmuş annemlere gelmişler orada oldukları için konuşmak istemişler geldiğinde ama yine de belki iyi olurlar ilerde biz kötü oluruz hayırlısı olsun haklarında benimde kafam karışık inşallah iyi olurlar ama bebeğini dusurmekle gitmekle tehdit ediyormuş ben pek düzeleceğini sanmıyorum
+1 oy
(3,679 puan) tarafından
Çocuğu ile tehtid eden bir kişiden ben hiç birşey beklemem böyle birşey diyen insan anneliği bile hak etmiyor o kadar bebek sahibi olmak isteyen insan var düşürurum nedir çocuğu olursa öyle birinin o çocuğa da neler yapar 
tarafından
Bende korkmaya başladım yiyecek ekmeği varsa rabbim yazdıysa gelir bu dünyaya ama inşallah iyi olur bilmiyorum kardeşim öyle bir ağlıyordu ki icim parçalandı hiç ağlamaz normalde ne kadar attıysa içine dolmuş iyice
0 oy
tarafından
Düşür o zaman günah senin desinler
tarafından
Öyle söyledim bende kardeşime günahı kendine sen ne yapabilirsin ki dedim
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Abin rahat olsun dururemeyecegi belki. Dusurrsen seni bosarim desin..

tarafından
Zaten seni sevmiyorum gidicem ben diyormuş oysa kardeşime aşık olmuş kendi konuşmuş önce sosyal medyadan bulup
(4,148 puan) tarafından
Tamm kardesinden o kadar emin ki blög yapiyor tamm git kapi orda desin bak bakalm oyle  devam edebilecekmia
tarafından
Diyemiyor işte bende bilmiyorum açıkçası pek de karışmak istemiyorum ama sanki kendi erkek kardeşim kadın gibi davranıyor
(4,148 puan) tarafından
Aynn oyle gibi gozukiyor. Is kardrsinde bitiyor
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım ay ben burda kaynana gorumceden yakınan insanlar için birde sorunu kayanan gorumceden dinlesek diye bagirasim geliyor bazen senin anlattogin da buna örnek oldu valla Allah'ım iyi insanlarla karşılaştırsın her daim.uzuldum kardeşine gerçekten çekecek çilesi varmış derler ya 
tarafından
Amin canım Allah razı olsun daha bunlar çok az bir kısmı zaten ne ben görümcelik yaptım ne annem kaynanalik öyle olsa her gün evinde o saate kadar yatmasına müsade etmezdi hoş etse bile doğru değil bunu kendinin düşünmesi gerekti ama kardeşim annem alttan aldıkça iyice yüze çıktı
0 oy
(2,566 puan) tarafından
Canim abinin tek yapicagi sey karisina verdigi ipleri geri almak ona cok yuz vermis o belli karisida kocasinin huyunu bildigi icin istedigi gibi oynatiyo onu 
tarafından
Ben uyarmistim ama dinlemediler şimdi ağlıyor bana . sen ona erkek gibi davran o da kadınlığını bilsin yoksa böyle evlilik olmaz dedim
(2,566 puan) tarafından
Aynen aynen abin onun gozunu korkutsun agirligini koysun yoksa ilerde daha kotu seyler olur
tarafından
Annesigile gönderecekmis temelli dedi ama son bir kez konuşucam sözümü dinleyecek mi dedi bende konuşun tabi hakkınızda hayırlısı olsun dedim
0 oy
(12,954 puan) tarafından
Böyle bişeyle tehdit eden insandan ne beklersin ki artık bence kardeşin yol versin gitsin sonra çok pişman olur 
tarafından
Kendi kararı tabi ama bende pek düzeleceğine inanmıyorum artık hayırlısı olsun haklarında
0 oy
tarafından
Valla isin aslını bilemem ama bende birlik oturdum senelerce kalkar kahvaltı hazirlardim evi toplar paklardim dinlenmek için odama cekilir 1 saat sonra tekrar çıkar akşam yemeği için hazırlık ederdim önlerine koyar toplar yıkar sonra çaylarını tatlılarını koyardım gece odama çıkardim yorgun argon diğer gün ve bütün diğer günler bu böyle sürdü onlar yüzünden eşimden yediğim dayaklarda cabası Ama daha yeni gelinken ve 3 sene boyunca yani her Allahın kuluna odasından  çıkmıyor tencere kaynatmıyor temizlik nedir bilmiyor dediler tamda sizin dediginiz gibi yani. ..
tarafından
Annem aile apartmannda oturuyor bunu annen soylenese bile akrabalarimizdan gelenler bir zaman sonra fark ediyorlar zaten ki asla kimseye iftira atmam yapımda yok öyle şeyler bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına da yapmam kaldı ki ckardesimin çalıştığı yerde ilk oturdukları ev patronuna aitmiş onlar bile aynı şeyi söylemişler bilip bilmeden kendi yaşadıklarınizla kimseyi yargılamaya hakkınız yok
tarafından
Yooo yargılamak haddim degil her ne olursa olsun lütfen gözünüzle şahit olmadan kinamayin kimseyi.  Benim yaptığım her işi gördükleri halde yinede eşimin ailesine inanirlardi hepsi. çamur at izi kalsın derler ya o ıste.  Allah hidayet etsin hepimizi
0 oy
(781 puan) tarafından
O geline sorsak oda neler anlatır kim bilir belkide beraber yaşamak istemiyor annenlerle burda kaynanayla aynı evde yaşayıp çok dert yanan gelin var birde ona anlattirmak lazım hiç bisey tek taraflı deildir 
tarafından
İstemiyor annemde huzursuz olmak istemiyor bu durumdan zevk almıyor o da ama kardeşim o zamanlar çalışmıyordu mecburen aynı evde oturmak zorunda kaldılar onunda durumu iyi değil zaten babamla ayrılar dedemin maaşı var onunda yarışı sadece bende gelinim ve memlekete doğuma gittiğimde ayıp olmasın yedi kaçtı demesinler diye ufak tefek ekimden ne geliyorsa yaptım anneme de kaynanama da annem bulaşıkları bile kendi yıkar kahvaltıyı yemeği her şeyi kendi hazırlar buna rağmen ikindiye kadar odasından çıkmaz sizde bir gelinsiniz aynı evde oturmak istemiyorum deyip bunları yapabilir misiniz
(781 puan) tarafından
Valla ne güzelmiş ikindiye kadar yatmak bende 4 sene aynı evde yaşadım kaynanamla  sabahın 6 sında kalkardım akşama kadar oturmak yok köydeydik işin yoksada ayakta duracaksın Allahım şöyle bi gelin olamadım artık canıma tak etmişti açık açık söyledim ya taşınırsın şehire yâda ben gidecem dedim sonrası dövüş kavga ayrıldık 13 senedir kendi evimdeyim şükür kaynanaya gelince bırak yemek yapmayı sabah kalkım mutfakta nekadar tabak tencere var yere atardı bağıra bağıra sırf evde kavga çıkartmak için resmen bana kan kusturdular
tarafından
Geçmiş olsun iyiki kurtulmusunuz insanın evi gibi yok zaten ama annemde mecburiyetten oturuyor yoksa o da huzursuz olmak istemez annem tek kalmayı hiç sevmez çok sıkılır tek dediği biraz yanımda otursun yemin ederim zaten her şeyi kendi yapıyor bazen annemle yemeyip sonra kendine ayrı hazırlayıp odaya götürüyormus yemeği burada eleştiren insanlar olmuş ama asla kimseye çamur atacak insanlar değiliz ki geldiğinde de düğününe kinasina nisanlugina kadar her şeyini yaptık içinde kalmasın üzülmesin dite hatta eşim götürdü kuaföre dedim fotoğraflarını çek sinra anı olur diye i da dış cekimlerini yaptırmış biz hep destek olduk ama iyilik kıymet insanlık bilmedi
0 oy
(12,521 puan) tarafından
O nasıl bir tehdit etme şeklidir ya insan değil o.. Kardeşin kaçsın kurtarsın kendini mümkünse iğrenç varlık.. Çocuğu düşürmekle tehdit nedir ya pislik insan pardon mahluk
tarafından
Bende hayret ettim valla ne diyeceğimi şaşırdım. Ben konuştum biraz kötü olduğunu istemem tabiki asla tek bir kardesim var abim vefat etti ikimiz kaldkk sadece çok üzüldüm anlattıklarına ağlıyordu telefonda normalde hiç ağlamaz benim kardeşim yine de hayırlısı olsun haklarında
0 oy
(3,369 puan) tarafından
Bırak ne halleri varsa görsünler kacirirken kime danismis annenle sen hiç karışma iyi olur kendilerinden bilirler kötü olur sizden bilirler gelinin yaşı kaç bu arada 
tarafından
Hiç haberimiz bile olmadı ki haklısınız ama kardeşim anlattı diye konuştum biraz 20-21 yaşlarında
0 oy
tarafından
Bu boyle olmaz. Sen buyuguysen ara kizin gozunu korkut kimse kusura bakmasin evlenmeye cesareti varsa o yemegi de yapacak evide silip supurecek, gerekirse kaynanasina hizmette edecek. Kimse kolay bi evlilik gecirmedi. Kardesini saf bulmus kullaniyo, sevdigine de inanmiyorum. Annen ya da sen bi sekilde konusun hamileymiste zaten kaynanasiyla bir yasasin yemek mi ogreniyo temizlik mi ogreniyo naparsa yapsin. O cocuk hem calisip hem de evi dusunemez napcam ne edicem diye yaziktir. Bu insanlar bundan anliyo bacim beni yanlis anlama cok uzuluyorum boyle seylere, azicik poposu zoru gordu mu bak nasil sariliyo kocasina evi nasil dort dortluk yapiyo seyret.
tarafından
Bilmiyorum biz çok pasif geldik sanırım yani kendini yabancı hisstemesin dedik annemde hep kuzim kızım dedi. Kardeşim hiç laf ettirmedi zaten ama en sonda geldi ağladı bize aslan yattığı yerden belli olur derler ben tek başıma koca evi çevirmeye çalışiyorum sabahın köründe uyanıp her gün ise diyorum akşama kadar evde yatıp yemek yapmamak nedir ya da sadece kaldığın odayi düzenlemek çok mu zor dediğimiz doğru bazı insanlar iyilikten anlamıyorlar anladıkları dilden konuşmak gerek .
0 oy
tarafından
Eşiyle başka sorunları vardır bu konu hakkında konuşulur bebeğimi düşünürüm diye tehdit ediyormuş zaten bu konu hakkında ne söylesem boş kadın insan olmadıktan sonra ama odaları pismiş yok yemek yapıyormuş bunlar eleştirilecek konuşulacak şeyler değil emin olun. Odası pismiş özel bir konu kimse kimsenin odasına karışamaz iş yapmıyormuş bunlar eşiyle arasında hallocak şeyler bu konulara aileler karışırsa iş daha çok karışır haberiniz olsun.
tarafından
Haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için inşallah düzelir hayırlısı olur haklarında
tarafından
İnşallah canım. Yuvalar bozulmasın insanlar kırılıp dökülmesin. Evlenmek zor ama boşanmak çok daha zor inanın bir de bebişleri olacakmış. Belki çocuklarını düşünüp kendilerine çeki düzen verirler biraz. Dua edelim inşallah
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Valla birak yuvasi dagilsin.Bir kadin bebegi dusurmekle tehdit ediyorsa ondan eş degil anne bile olmazBebegi dusurmekle tehdit eden bebek dogunca tum hirsini o bebekten cikar
tarafından
Allah korusun ya öyle şey olur mu ben bebeğim ağlarsa bile icim gidiyor dayanamıyorum hayırlısı olsun haklarında ne diyebilirim kardesimde bitiyor her şey
0 oy
(689 puan) tarafından
Bence aranizda iyi bir iliski varsa ara kizi havadan sudan bir konus cozebilecegimiz bisey varmi de belki ise yarar
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Valla her zaman bunu söylemem ama isterseniz bir okutun canim pek normal gelmedi bana hareketleri
tarafından
Bir teyzesi varmış sürekli konuşulmuş her gün bir saat falan hatta bir kere de demiş annemle kardeşime teyzem kendini ezdirme falan diyor diye annem de kimse seni ezmiyor ama sen bizi ezmeye çalışıyorsun sürekli demis
tarafından
Yani bence teyzesi ogutluyor gibi geliyor bana sürekli konuşuyormus çünkü o anlatıyormus ben kaynanama şöyle yaptım kocama böyle davrandım diye okutmalik bir durum yok bence yani
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Valla kardesine cok üzüldüm kadinin yaptiklarini hala sineye cekiyor ve ses etmyor abin kendini kucuk dusurmesin yoksa çok kullanr abini
tarafından
Bende çok üzüldüm hiç ağladığını görmemiştim kardeşimin ama öyle ağladı ki telefonda içim parçalandı
0 oy
(14,188 puan) tarafından
Bence kardeşin buyur kapı orda desin bebeğini düşürmekle tehdit eden her şeyi yapar gideceğini de sanmam bence blöf yapıyor 
tarafından
Allah korusun bilmiyorum kestiremiyorym normalde pek konuşmaz içine kapanık tır çünkü ya da bizimle konuşmaz bilemiyorum

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,465,812 soru

24,021,310 cevap

328,232 kullanıcı

...