Kızlar şu iki üç yıldır duyuyorum bayan kelimesinin kullanılmasından rahatsızlık duyanlar oluyormuş sebebini hala anlayamadım, neden ?
"Bayan" diue bir cinsiyet yoktur biz "kadın"ız bu sebeple de bayan kelimesinin kullanımına karşıyız.. bayan kelimesini kullananlar sözde kibarlık yapmaya çalışıyolar fakat bunun kibarlıkla alakası yok tamamen erkek egemenliğinin bizlere dayattığı bir şeydir bu..
Bayan, hanımefendi hitap kelimeleridir. Cinsiyet belirtirken bayan denilmesine karşıyız. Erkeğe erkek denildiği yerde kadına kadın denir. Ama toplumumuz kadını farklı kızı farklı anlamda kullanıyor buna da karşıyız. 18 den büyük herkes kadındır.
Feminist ruhu coşmuşlarin bayan degil hanim olayi :) neymis kibarlastirmaya gerek yokmuş hanim yada kadin denmeliymis. Bayan demek cinsiyet ayrimi yapmakmis
Bana gayet kibar geliyor. Cinsiyetci yaklasmyrum olaya herkesin gorusu farkli tabi.
Bende takilmiyorum ve anlamiyorum aslinda. Sozde kadin erkek esit diyoruz bir cumleye takilmaya ne gerek var yani. Erkekler cekiniyor kadin demeye her toplumun zihniyeti farkli sonucta kadin dese ayri dert bayan dese ayri dert hanimefendi diyebilir evet ama belki insanlarda oyle bir takindi aliskanlik yok.
Yani yargisiz infaz yapmamak gerekli. Herkesin tepkisi bir degil kimisi kadin denmesinden hoslanmayabolir kimisi bayan denmesinden ama insanlarin bize nasil hitap ettigine takilmaya gerek yok sonuc olarak aşşalayici bir tabir degil ki erkekler bizler kadarda cok yonlu dusunmuyorlar
1,491,459 soru
24,371,706 cevap
348,057 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın