0 oy
316 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
 Şifa niyetiyle Kur’an okumak ve okutmak caiz midir?
Kişinin maddi, manevi ve ruhi rahatsızlıklardan kurtulması için tıbbi tedavi yöntemlerine başvurması temel ilkedir. Bunun yanında Allah Teala’ya dua etmesi de uygun olur. Şüphesiz Kur’an müminler için şifa ve rahmettir (İsrâ, 17/82). Dolayısıyla gerek Kur’an-ı Kerim’de gerekse hadis-i şeriflerde yer alan dualar ve sureler, belirli sayılarla sınırlanmayarak okunabilir. Bu okumaya rukye denir. Sahabenin rukye olarak Fâtiha suresini okuduğu ve Resûlullah’ın da bunu onayladığı bilinmektedir (Buhârî, Fedâilü’l-Kur’an 9).
Aslolan, duayı insanın kendisinin okumasıdır. Ancak, iyi ve takva sahibi bir insan olduğuna inandığı diğer müminlerden de kendisine dua etmesini isteyebilir. Hz. Âişe’den (r.a.) şöyle rivayet edilmiştir: “Hz. Peygamber (s.a.s.), hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi:
أَذْهِبِ الْبَأسَ رَبَّ النَّاسِ وَاشْفِ أَنْتَ الشَّافِى لاَ شِفَاءَ إِلاَّ شِفَاؤُكَ شِفَاءً لاَ يُغَادِرُ سَقَمًا
(Ey Allah’ım, ey insanların Rabbi, şu hastalığı gider, şifa ver, şifa veren Sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Hastalığı ortadan kaldıracak bir şifa ver.) (İbn Mâce, Tıb, 35, 36)
Hasta olan kimse, ihtiyarlık ve ölüm dışında her hastalığın mutlaka bir çaresi olduğunun bilinciyle uzman hekimlere müracaat ederek tedavi yollarını aramalı, bunun yanında Yüce Allah’a sığınıp şifa vermesi için dua etmelidir.

,
,
,
Netten araştırdım belki olur ya aklınızda kalır diye anneme de sordum bizzat kendisi hoca ve " Müslümanın müslümana duası tutar , Allah'tan isteniyor batıl bir inanç değil. Dinde yeri vardır böyle duaların okunmasi okutulmasında ve toplanmasında sakınca yoktur. Önce doktora gidilmesi önerilir ama tedaviyle birlikte böyle bir adım atılması uygundur." dedi. Kısacası önce emek sonra yemek dedi yani bu güzel günlerde birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim. Hasta çocuğu olmayan borçlu dertli insanlar hep dua edilir okunur. haksız yere hapse düşen için ve bu tarz şeyler yasayanlar için mübinli yasin okunur mesela. Hayırlı ramazanlar ve cumalar ♥️

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allahin soylediklerinin hiçbir zaman okunmasinin zararı olmaz gidip bi yerlere çaput bağlamiyoruz sonuçta  Dua edin kabul edeyim diyor ayette ayet yalan söylemez  dua dilden cikiyorsa kabulü mümkündür ki cikiyordur yürekten istediklerimin olmadiklarini hiç görmedim Rabbım hep verdi verirde eminim
tarafından
Aynen öyle benim de hep öyle olmuştur çok şükür bazen olmaz olmaz sonra en iyisi olur Rabbim kendinden yüz çevirenlerden etmesin hiç birimizi insallah ♥️
tarafından
Amin cnm bizi duymayacak olsa Semi ismi olmazdi♡
tarafından
Kesinlikle öyle şükür ki her ne olursa olsun kosacagimiz bir Rabbimiz var
-Reklam-
0 oy
tarafından
Müslümanın Müslümana ettiği dua temiz ağızla oluyor çünkü bu yüzden kimin duası kabul olur bilinmez Rabbim dilimizi de kalbimizi de ihtiyacı olan tüm Müslüman kardeşlerimize dua etmemizi nasip etsin inşallah..
tarafından
Aynen öyle canım Rabbim kimin ne sıkıntısı varsa gidersin inşallah ♥️
tarafından
Aminn amiinnn inşallah canım benim
0 oy
(17,750 puan) tarafından
Allah razı olsun benim güzel yürekli arkadaşımmmmm
tarafından
Canım kankammmm Allah hepimizden razı olur inşallah ♥️♥️
(17,750 puan) tarafından
Aminnnn nasılsın bebeğim görüşemedik ♥️
tarafından
İyiyim şükür yuvarlanarak kalkmaya çalışıyorum işte artık :D sen nasılsın ne yapıyorsun balimm ♥️
(17,750 puan) tarafından
Napim bende çetelerle uğraşıyorum ay :)
tarafından
Çete O_o
0 oy
(2,244 puan) tarafından
Hayırlı cumalar cümlemize dua müslümanın zırhıdir
tarafından
Öyle canım ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 740 göst.
0 oy
4 cevap 241 göst.
26 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 109 göst.
27 Şubat 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.
2 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu

379,604 soru

11,363,695 cevap

34,840 kullanıcı

...