+1 oy
534 göst.
Diğer kategorisinde (7,434 puan) tarafından
Eşimde bende memuruz sadece ben bir yıldır ücretsiz izindeyim benim ihtiyacım falan yok başvuru falan da yapmadım yapmam da bugün sabah hesabıma bı girdim iki gün önce bana para yatmış neye göre kime göre yatiriyorlar gerçekten anlam veremiyorum geçen bı arakdasta aynısını yaşadı burdan ben amacın gerçekten farklı olduğunu düşünüyorum ve artık kesinlestirdim ama beni bunlarla kandiramazlar neyse sizden fikir almak istiyorum şimdi.

biz fitre ve zekatimizi her yıl 5 aileye paylaştırıp veriyoruz sadece bir kişiye hepsini vermiyoruz benim için öncelik çevremden olması tanıdığım olması dir bu konuda hassasım çünkü şimdi bu  parayı da pay etmek istiyorum ikisinin eşi yok çocukları var aslında kadının maası var ama çocuklar yetim sonuçta amac onlara vermek bu parayı yine 5 kişiye mi paylastirayim yoksa yetim olanlara mi 2 ye bolup mu vereyim.yanlis anlaşılmasın bu para filtre zekat yerine verilmeyecek çok oldu onlari vereli bunun amacı benden çıksın benim ihtiyacım yok 

7 Cevaplar

+1 oy
(5,302 puan) tarafından
Bence yetimlere ikiye böl canim 5 e bolsen miktar azalir ama ikiye bolersen belki daha cok islerine yarar belki bi market alisverisi yaprlar belki cocuklara bi bayramlik alirlar 20 lira ile marketten ne lirlar ki ama 500 lira verirsen biraz daha fazla alirlar benim dusuncem tabiki bu allah kabul etsin simdiden
(7,434 puan) tarafından
Benim düşüncem de bu yönde canım bı danışayım dedim cok teşekkür ederim
(5,302 puan) tarafından
Rica edrim canim allah mizanina koysun hayrini
(7,434 puan) tarafından
Amin canım
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bence yetimlere ver net onların çok daha ihtiyacı var 

(7,434 puan) tarafından
Bende böyle dusunuyirum aslında teşekkür ederim canım
(707 puan) tarafından
Rahime Allah senin güzel gönlüne göre versin canım.
tarafından
Amin canım yetimlere ayrı bi üzülüyorum ben kendimden daha çok onlar önceliklim param olsa işde yardım edeceğim kişiler anasız babasızlara
0 oy
(5,481 puan) tarafından
Yok canım olur mu, babam pazarcılık yapıyo, şuan aktif sigorta, bağkur v s bile yok, adama 1 tl çıkmış, şaka gibi 1tl ya.  Resmen dalga geçiyorlar
(7,434 puan) tarafından
Aynen canım insanın aklıyla  dalga geçiyorlar o parayı görünce sinirlerim bozuldu resmen
(865 puan) tarafından
Annemin babamin da ne bağkur ne sigorta hiç bişey yok kuruş cikmadi
(7,434 puan) tarafından
Kafalarına göre dagitmislar canım yazık günah ya
0 oy
tarafından
Sürekli verdiğin insanlar dışında bi başkasına ver bence zaten onlara vermişsin bu sefer de ihtiyacı olan başkası nasiplensin
(7,434 puan) tarafından
Bundan başka kimseyi tanımıyorum canım bilmediğim bir insana vermek te istemiyorum bulunduğum yerde bilmiyirum kimseyi zaten memlekete gönderiyorum
tarafından
Anladım canım o zaman sen bilirsin bence yetimlere verebilirsin
(7,434 puan) tarafından
Benim de fikrim çoğunluk bu yönde teşekkür ederim canım
0 oy
(6,073 puan) tarafından
Belediyenin yardim parası da bize çıkmış bende marketten alışveriş yapıp nereye versem diye düşünüyorum geceden beri çünkü bize çok fazla 
(7,434 puan) tarafından
Evet canım hatirliyorum ne güzel zamanlardı iyi niyetli insanların olduğu donemler
(6,073 puan) tarafından
Bak onu doğru söyledin
tarafından
Biz 2003 yılında falan oraya başvuru yaptık yani bi amca. Bizim yerimize yapmışdı başvuru babam bize bakmadı 3 kız kardeşiz bi annem kalakaldık. Bolu da bi dükkanda yaşıyorduk annem bulaşıkçılık yapıyordu o aralar bizede geldi kendisi bize yardım etmişlerdi erzak ve para desteği çok yokluk içindeydik o zamanlar babamda ölünce gerçi bi yararı yokdu bize ama herşey daha da kötü oldu dayım geldi bolu dan aldı bizi İstanbul a getirdi ve şimdi annem bina temizliği ev i işine giderek kendine bi ev aldı halen borç ödüyo herkes bişeyler yaşıyo işde
(7,434 puan) tarafından
Allah annenin yokluğunu göstermesin insallah size
tarafından
Amin canım teşekkür ederim
0 oy
(2,252 puan) tarafından
Yetimler daha sevap canim, bence onlara verebilirsin. Ya da sma hastası olan çocuklara bağış yapabilirsin 
(7,434 puan) tarafından
Aaa bu hiç aklıma gelmemişti canım çok teşekkür ederim
(2,252 puan) tarafından
Rica edrim canim, bende imkanım oldukça yardım ediyorum onlara. Rabbim şifa versin insaAllah
0 oy
(10,736 puan) tarafından
Daha once ki fazlarda da mı başvuru yapmadınz ?
(7,434 puan) tarafından
Hayır ben hiç bir sekidle başvuru yapmadım canım benim ihtiyacım olan birşey değil çünkü
(10,736 puan) tarafından
Allah allah. Daha once başvuru yapanlara çıkıyormuş deniliyordu demek ki oyle değilmiş. Acaba ucretsiz izinde olduğun için fln mı yatırdlar
(7,434 puan) tarafından
Minibalin annesi varya geçen gün oda post açmıştı aynı sekidle onun da evine getirmişler oda hiç başvuru yapmamış.vallahi bilmiyirum canım ne düşünüp nasıl veriyor ücretsiz de olsam bile evimin bı geliri var sonuçta eşimden dolayi bunların araştırılıp ona göre verilmesi gerekiyor
(10,736 puan) tarafından
Haklısn nasl bi kafa yapıları var anlamak mumkun değil.. neyse vardır bunda da bir hayır yetimleri sevindireceksin ne guzel.. Allah kabul etsin insallah
(7,434 puan) tarafından
Sağol canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 166 göst.
17 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Melis87 (168 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 390 göst.
14 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mucizee01. (520 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 195 göst.
19 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu