+4 oy
152 göst.
Diğer kategorisinde (3,767 puan) tarafından
HER AN BİZİMLE - Hayatını faydasız işlerle geçiren bir adam bir gün bu durumundan sıkılır. İstikamet üzere hayatını sürdürmeye karar verir ve bir bilgenin yanına gider. Ondan dürüstçe bir yaşam sürdürmek için kendisine yardım etmesini ister.

Bilge, adama son damlasına kadar dolu bir fıçı zeytinyağı verir ve fıçıyı bir damla bile dökmeden şehrin bir ucundan öbür ucuna götürmesini ister. Adam fıçıyı bilgenin dediği şekilde bir damla bile dökmeden şehrin bir başından öbürüne götürür. Sonra tekrar bilgenin yanına döner. Bilge sorar: “Zeytinyağını taşırken şehirde nelere şahit oldun?” O gün şehirde pazar kurulmasına ve çok kalabalık olmasına rağmen adam şöyle cevap verir: “Zeytinyağını dökmemek için o kadar dikkat ettim ki, bir an bile etrafıma bakmadım. Bilge bu dersten sonra içi rahat bir şekilde nasihatini yapar: “Eğer yaptığın her vazifede böyle dikkatli olur, kendini işine verirsen, Allah’ın her an seni kontrol ettiğini aklından çıkarmaz, hiç bir zaman doğru yoldan ayrılmazsın…”

5 Cevaplar

0 oy
(126,314 puan) tarafından
yaa cok guzelmis
(3,767 puan) tarafından
♥️♥️♥️♥️❤️❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok güzel miş cnm ALLAH RAZI OLSUN  bu postları görünce senşn olduğunu anlıyorum
(3,767 puan) tarafından
Amin amin inşallah cancağızim Allah sendende razı olsun ♥️
Böyle Tanınmak çok güzel:)♥️
0 oy
(3,664 puan) tarafından
Cok güzeldi Rabbim yolundan şaşırtmasın bizleri
(3,767 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim ❤️
0 oy
tarafından
Çok güzelmis canım Rabbim razı olsun inşallah ❤️
(3,767 puan) tarafından
Amin inşallah cancağızim Allah razı olsun sendende❤️
0 oy
(10,509 puan) tarafından
Ahhh ah dunya bizi o kadar meşgul ediyoki kalp gözümüz bile kapanmış rabbim bizkeri sıratılmüstakim üzere sabit kılsın inşaallah
(3,767 puan) tarafından
Amin amin amin inşallah cancağızim ❤️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 199 göst.
0 oy
2 cevap 144 göst.
0 oy
3 cevap 214 göst.

407,685 soru

12,237,681 cevap

36,947 kullanıcı